Älypuhelin ei käynnisty
Sovellukset

Kesän suosikkisovellukset

Vaikka kesä onkin tekemisten ja menemisten kulta-aikaa, on välillä hetkiä, ettei ole kiire mihinkään. Lasten ja nuorten kohdalla tämä tarkoittaa suoraan sitä, että ei ole myöskään mitään tekemistä. Kesälomalla riittää vauhtia ja menoja, mutta puhelin on kasvanut miltei käteen kiinni. Moni vanhempi toivoo joskus, että mukana olisi vedenkestävä puhelin, kun kyse on uimareissuista kavereiden kesken tai veneretkestä perheen parissa. Nykypäivänä ei tule tylsää hetkeä edes silloin, kun tekemistä ei ole. Siitä pitävät huolen meidän mobiililaitteemme sekä viihdettä tarjoavat sovellukset. Mitkä sitten niistä ovat ne kesän parhaat?

Oli kyseessä lapsi tai aikuinen, uppoudumme herkästi sosiaalisen median pariin tai muuhun digimaailman juttuun. Osa tarjolla olevista sovelluksista on puhdasta ajanvietettä, toiset taas oikeasti hyödyllisiä tai opettavaisia. Jotkut sovellukset saattavat olla täysin turhia, mutta nousevat trendiksi esimerkiksi somen tai muun mediahuomion takia. Lapsille onkin hyvä kertoa, mitkä sovellukset puhelimeen saa ladata ja mitkä saattavat olla jopa haitallisia. Ennen sovellusten lataamista kannattaa myös tarkistaa, että niistä löytyy versiot juuri omaan puhelimeen, eli onko tarjolla iOS- tai Android-versio.

Hyödyllistä ja hauskaa

Kesällä tulee napsittua lukuisia kuvia ja videoita, joista ainakin osa on mukava jakaa somekanavilla. Silloin tällöin niitä voisi jonkin verran muokata tai käsitellä ja siihen olisi kätevää olla helppo ohjelma valmiina puhelimessa. Tällaisia ovat muun muassa Canva sekä Photoshop Express. Molemmat sovellukset ovat ilmaisia, mutta ainakin Canvasta löytyy lisäksi maksullinen “tehoversio”. Kuvien muokkauksen lisäksi niitä voi hyödyntää BookCreatorilla, jossa voi tehdä esimerkiksi kirjoja, sarjakuvia, viestintätauluja ja ohjekirjoja. Maksuttomalla versiolla voi tehdä yhden kirjan, maksullisella rajattomasti.

Seuraavaa sovellusta ei toivon mukaan tarvitse kovin usein käyttää, koska kyseessä on 112 Suomi -sovellusta. Tämä sovellus on tarkoitettu hätäpuheluihin ja paikannukseen sekä vaaratiedotteiden vastaanottamiseen. Avun toimittaminen nopeutuu sovelluksen myötä, sillä hätäkeskus saa ilmoittajan tarkan sijainnin. Ja jos mukana on vedenkestävä puhelin, ei haittaa, vaikka sovellusta on käytettävä sateessa, veneilyreissulla tai muuten lähellä vettä.

Perheen pienimmille vinkkinä vielä Pikku Pähkinät, joka on kotimainen lastenpeli. Pelissä harjoitellaan ja kehitetään muun muassa matemaattisia- ja kielellisiä taitoja, tarkkaavaisuutta sekä ongelmanratkaisukykyä. Peli on suunnattu noin 3–11-vuotiaille lapsille.

Viihdettä ja ajanvietettä

Yksi trendaavimmista sovelluksista on pelialalla laajasti käytettävä Twitch. Alustan tarkoituksena on tarjota maksuttomia, suoria pelilähetyksiä. Tästä syystä Twitch on erinomainen tapa tutustua kilpapelaamiseen, josta on tullut yhä suositumpaa. Muutenkin pelaaminen on monen suosima ajanvietetapa ja mobiilipelejäkin löytyy lukemattomia määriä jokaiseen makuun. Viime vuoden parhaimmaksi peliksi valittiin Pokémon UNITE, joka yhdistää nopean toiminnan ja strategisen taktikoinnin.

Uusia suoratoistopalveluita tulee markkinoille vähän väliä, mutta yhtä lailla äänikirjapalvelut ovat nosteessa. Pienen kuukausimaksun hinnalla saa hurjat määrät kuunneltavaa ja usein näissä on saatavilla myös maksuton koeaika, jolla pääsee vauhtiin. Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi Nextory, BookBeat sekä Storytel. Äänikirjat ja podcastit ovat hyvää viihdettä mökkilaiturille tai junamatkan ajaksi. Tosin laiturilla kannattaa huolehtia, että on varmuuden vuoksi vedenkestävä puhelin. Ja mikä parasta, tarinaa voi jatkaa koska tahansa. 

Tässä siis muutamia suosikkisovelluksia, joista riittää iloa ja hyötyä pidemmäksikin aikaa. Tietty loppujen lopuksi jokainen päättää itse, mitkä ovat omalta kohdaltaan ne käytännöllisimmät sovellukset, mutta on hyvä olla tarkkana latausten suhteen. Kaikenlaisia haitta- ja virusohjelmia on ujutettu viattoman näköisiin sovelluksiin, jotka saattavat tehdä pahaakin jälkeä mobiililaitteella. 

Lähteet: Aivoliitto, Iltalehti, Teknavi


Vinkki muualta

Etsitkö itsellesi uutta edullisempaa liittymää tai sähkösopimusta?

Oletko miettinyt harkitsevasi uutta liittymää edullisempaa tai toiseen palveluun. Eri liittymiä löytyy suomesta monta erinlaista esimerkiksi puhelinliittymä tai nettiliittymä. Energian hinnan noustessa, kannattaa myös tutustua sähkösopimus asioihin, ettei sopimuksesi ole turhan kallis. Voit tutustua eri vaihtoehtoihin vertaaliittymat.fi sivustolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *