Sovellukset

BMW:ltä uudet My BMW- ja MINI-sovellukset

Uusissa sovelluksissa on uudenlainen muotoilu, intuitiivinen ja yksinkertaistettu käyttökokemus sekä uusia yksilöllistä sähköistä liikkuvuutta tukevia palveluita. Sovellukset ovat saatavilla Suomessa jo nyt ja yli 40 maassa vuoden 2021 puoliväliin mennessä.

Vuonna 2013 lanseeratun BMW i Remote -sovelluksen ja sitä seuranneen BMW Connected -sovelluksen käyttöönotosta lähtien on BMW tarjonnut asiakkailleen mahdollisuuden vaivattomaan yhteyteen älypuhelimen ja ajoneuvon välillä. MINI on tarjonnut sovellusta vuodesta 2018. Nyt nämä kaksi merkkiä esittelevät uuden sukupolven sovellukset. My BMW on tällä hetkellä saatavilla 30 maassa Euroopassa, Kiinassa ja Koreassa. MINI-sovellus taas on tarjolla 30 Euroopan maan lisäksi Koreassa.

”Uuden sovellussukupolven myötä otamme uuden askeleen digitaalisen asiakaskokemuksen laajentamiseksi ja vastaamme digitaalisten palveluiden ja toimintojen kasvaneeseen kysyntään”, sanoo BMW:n Senior Vice President Peter Henrich.

”My BMW- ja MINI-sovellukset liittävät ajoneuvomme saumattomasti asiakkaidemme digitaaliseen elämäntapaan. Molemmat sovellukset tarjoavat paljon hyödyllistä sisältöä sekä ajoneuvon päivittäiseen käyttöön että henkilökohtaiseen vuorovaikutukseen brändimme kanssa.”

”Uudet sovelluksemme asettavat uudet standardit käytettävyydelle, turvallisuudelle ja luotettavuudelle. Saamamme käyttäjäpalaute ja tiedot siitä, kuinka käyttäjät käyttivät sovellusten edellisiä sukupolvia, olivat kehitystyömme keskiössä. Sovellukset sisältävät suosittuja ja usein käytettyjä toimintoja, ja uuden alustan ansiosta voimme myös jatkuvasti lisätä uusia, asiakkaidemme tarpeisiin mukautettuja toimintoja”, BMW:n Senior Vice President Stephan Durach jatkaa.

Yhteenveto sovellusten tärkeimmistä ominaisuuksista

  • My BMW- ja MINI-sovellukset App välittävät tietoa ajoneuvon tilasta ja mahdollistavat varustetasosta riippuen toimintojen etäkytkemisen (esim. ajoneuvon paikantaminen, ovien lukitseminen ja lukituksen avaaminen).
  • Matkakohteita on helppo etsiä integroidun hakutoiminnon ansiosta, ja kohteet voidaan lähettää suoraan sovelluksesta ajoneuvon navigointijärjestelmään. Kohteita on mahdollista lähettää myös kolmannen osapuolen sovelluksista. Kartta näyttää ajantasaisen liikennetilanteen, huoltoasemat ja latausasemat sekä pysäköintivaihtoehdot.
  • Sovellukset tarjoavat lisäominaisuuksia sähköisille BMW-ajoneuvoille sekä MINI Countryman Plug-In Hybridille ja täyssähköiselle MINI Cooper SE:lle. Sovellusten avulla saa esimerkiksi paremman käsityksen toimintamatkasta, lataustilasta ja lataushistoriasta. Käyttäjä voi optimoida latausprosessin määrittämällä tietyt latausajat ja lähtöajat ajastimella. Sovelluksen avulla ajoneuvon voi myös vuodenajan mukaan joko lämmittää tai jäähdyttää ennakkoon ennen liikkeelle lähtöä.
  • My BMW- ja MINI-sovellusten avulla voidaan ottaa yhteyttä suoraan BMW:n ja MINIn huoltoihin. Käyttäjä myös näkee autonsa huoltotarpeet sovelluksesta. Ajan huoltoon voi tarvittaessa varata suoraan sovelluksesta. Myös BMW:n ja MINIn tiepalveluihin voi ottaa yhteyttä sovelluksen kautta, jos ajoneuvossa ilmenee ongelmia. Jos käyttäjä antaa suostumuksen, näkee huollon edustaja ajoneuvon sijainnin ja sen tilan välitöntä apua varten. Sovelluksesta voi seurata myös huoltoajoneuvon sijaintia. My BMW-sovelluksesta pääsee helposti myös BMW ConnectedDrive Store -verkkokauppaan.

My BMW -sovellukseen liittyviä ominaisuuksia

  • Asiakkaille ilmoitetaan saatavilla olevista Remote Software Upgrades
    -ominaisuudella. My BMW -sovellukseen voi helposti ladata päivitykset kotona ennen kuin siirtää ja asentaa ne ajoneuvoon. Remote Software Upgrades -ominaisuuden avulla BMW tarjoaa asiakkaille, joilla on käytössään BMW Operating System 7, säännöllisesti uusia ja parannettuja digitaalisia ominaisuuksia sekä mahdollisuuden varmistaa, että heidän ajoneuvonsa ohjelmisto on aina ajan tasalla.
  • My BMW -sovelluksella voi ottaa käyttöön iPhonen ajoneuvon avaimeksi muuttavan BMW Digital Key -ominaisuuden (mikäli tarvittava ohjelmisto on oltava saatavilla ajoneuvossa). Tämän jälkeen BMW:tä voi käyttää ilman fyysistä avainta, ja käyttöoikeuden voi jakaa jopa viidelle muulle henkilölle. Käyttäjä voi avaimen jakaessaan määritellä rajoitetut käyttöoikeudet kuten esimerkiksi maksiminopeuden. Tämä ominaisuus on kätevä esimerkiksi vasta ajokortin saaneiden kuljettajien kohdalla.
  • Kun käyttäjä on yhdistetty henkilökohtaiseen BMW-tunnukseen, yksilölliset mieltymykset voidaan ottaa käyttöön missä tahansa nykyisessä BMW-ajoneuvossa nopeasti ja automaattisesti. Sovelluksen ansiosta myös sisäänkirjautuminen on entistä helpompaa, sillä käyttäjätunnuksen ja salasanan manuaalisen syöttämisen sijaan käyttäjä voi yksinkertaisesti skannata QR-koodin siirtääkseen käyttäjäasetuksensa turvallisesti. Käyttäjä voi myös valita sovelluksen kautta profiilikuvan, joka siirtyy automaattisesti ajoneuvoon.

Uuden sukupolven sovelluksen voi ladata maksutta Google Play -kaupasta ja Applen App Storesta Suomessa. Vuoden 2021 puoliväliin mennessä My BMW on saatavilla 23 kielellä ja yli 40 maassa, mukaan lukien Yhdysvallat, Kanada, Brasilia ja Meksiko sekä Kaakkois-Aasiassa.

Lähde: MyNewsDesk

One thought on “BMW:ltä uudet My BMW- ja MINI-sovellukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *