Uusi Garmin LiveScope XR-järjestelmä tuo mullistavan reaaliaikaisesti skannaavan kaikuluotaimen myös syvien vesien kalastukseen
Muu tekniikka Teknologia Tietotekniikka

Uusi Garmin LiveScope XR-järjestelmä tuo mullistavan reaaliaikaisesti skannaavan kaikuluotaimen myös syvien vesien kalastukseen

Garmin on esitellyt uuden LiveScope™ XR -järjestelmän. LiveScope XR on tuorein lisäys palkittuun, reaaliaikaisesti skannaavien Garmin-kaikuluotainten valikoimaan. Uusi laite tuottaa tarkkaa kaikukuvaa myös syvemmissä vesissä. Kuvan laatu on erinomainen samanaikaisesti lähi- ja pitkän etäisyyden kuvassa. LiveScope XR pystyy tuottamaan reaaliaikaista kuvaa kaloista ja vedenalaisista rakenteista, jotka ovat jopa 150 metrin etäisyydellä veneen edessä tai alla. 

Syvemmät vedet haltuun LiveScope XR:n avulla. 

“Kaloja ja vedenalaisia rakenteita ei ole koskaan aikaisemmin nähty reaaliaikaisessa kuvassa näin kaukaa ja näin syvältä”, kertoo Garmin-yhtiön maailmanlaajuisen myynnin varatoimitusjohtaja Dan Bartel. “LiveScope XR tarjoaa loistavaa suorituskykyä pitkillä etäisyyksillä ilman, että kuvan tarkkuus kärsii. Olemme jo aiemmin asettaneet standardin reaaliaikaisesti skannaaville kaikuluotaimille, ja nyt tuomme saman käänteentekevän tekniikan syvempien vesien kalastukseen, jotta vielä useampi kalamies pääsisi nauttimaan LiveScopen tarjoamasta ainutlaatuisesta kokemuksesta.”

Laajennetun etäisyysvalikoiman ansiosta näet enemmän

Erityisesti syvempiä vesialueita varten optimoidussa LiveScope XR-kaikuanturissa on laajennusosia, joilla näkee samanaikaisesti reaaliaikaisen pitkän ja lyhyen matkan näkymän. Laitteen avulla näkee pitemmälle veneen ympärille ja alle – jopa 150 metriin päähän makeassa ja n. 100 metrin päähän suolaisessa vedessä. Reverse Range-toiminnolla voi ottaa käyttöön suuremman osan näytöstä kalojen ja vedenalaisten kohteiden katsomista varten. Valitsemalla Compress Range-toiminnon näkee lähem­pänä olevat yksityiskohdat tarkasti ja reaaliaikaisesti ja pystyy kuitenkin samalla seuraamaan kauempa­na olevia kohteita.

Valittavissa on seitsemän väriyhdistelmää, joiden ansiosta kalat ja vedenalaiset rakenteet näkee kuvassa tarkasti ja hyvin eroteltuina. Kuten kaikki LiveScope-kaikuanturit, LiveScope XR on varustettu lisäantureilla, jotka säätävät kaikukeilaa jatkuvasti veneen liikkeen mukaan niin, että kaikukuva säilyy vakaana myös kovassa merenkäynnissä. Kaikukuva pysyy vakaana myös pitkän matkan näkymässä.

Kolme tilaa yhdessä järjestelmässä

LiveScope XR-järjestelmä tarjoaa kolme erilaista luotauskulmaa samassa kiinnikkeessä, jota on helppo säätää omien kalastustekniikoiden ja -mieltymysten mukaan. Työkaluja ei tarvita. Kun anturi käännetään eteenpäin, saadaan live-kuvaa siitä, mitä on veneen edessä. Kääntämällä anturi osoitta­maan alas nähdään kuvaa veneen alta. Kun kaikuanturi käännetään sivuttain pakkauksessa mukana olevassa perspektiivitilan telineessä, saadaan ‘ylhäältä alas’-perspektiivitilanäkymä, joka soveltuu erinomaisesti kalastukseen avovesissä ja rannikolla. Kun valitaan parhaiten kalapaikkaan sopiva LiveScope-tila, näkymä muuttuu automaattisesti yhteensopivan Garmin-karttaplotterin näytöllä.

Päivittäminen LiveScope XR-järjestelmään

LiveScope XR-järjestelmään kuuluu pienikokoinen GLS10 black box ja LiveScope XR LVS62-kaiku­anturi, kiinnityssarja sähkökeulamoottorin runkoon tai varteen, perspektiivitilan teline ja yksinker­tainen Garmin Marine Network plug-and-play-liitäntä, jonka ansiosta järjestelmä on helppo asentaa ja inte­groida yhteensopivaan karttaplotte­riin. Maksuttoman ohjelmistopäivityksen ansiosta LVS62-kaikuanturi (lisävaruste) voidaan liittää olemassa olevaan LiveScope-järjestelmän black boxiin, jos asiakas haluaa päivittää järjestelmänsä.

Suositushinnat: LiveScope järjestelmä XR 3.309,- euroa ja LiveScope XR LVS62-kaikuanturi 2.489,- euroa. LiveScope XR -järjestelmä ja LiveScope XR LVS62-kaikuanturi ovat saatavissa Q3/2022 aikana.

LiveScope XR on yhteensopiva monien Garmin GPSMAP®– ja ECHOMAP-karttaplottereiden ja yhdistelmä­laittei­den kanssa; kaikki yhteensopivat laitteet löytyvät klikkaamalla tästä.

 Yhteensopiva GPSMAP 8400/GPSMAP 8600-karttaplottereiden, GPSMAP x2 Plus-, GPSMAP x3-, ECHOMAP Ultra-yhdistelmälaitteiden ja 7 ja 9 tuuman ECHOMAP UHD-laitteiden kanssa

Lähde: Garmin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *