Wiser-älyratkaisut muokkautuvat asumisen myötä
Tekoäly

Wiser-älyratkaisut muokkautuvat asumisen myötä

Kauniisti saaristoiseen metsämaisemaan sulautuva Koti Neulanen on yksi Naantalin Asuntomessuilla nähtävistä kohteista, joissa on hyödynnetty Schneider Electricin älyratkaisuja. Nelihenkisen perheen tulevassa kodissa toteutettiin älyratkaisuja jo rakentamisvaiheessa. Kodissa on Wiser by SE -sovelluksen kautta säädettävä valaistus.

– Olen hyvin kiinnostunut kodin älyteknologiasta, ja aiemmissa kodeissa olenkin itse viritellyt ja rakennellut erilaisia ratkaisuja. Alkuvaiheessa toteutimme Koti Neulaseen valojen ohjauksen langattomilla katkaisijoilla ja valitsimme myös himmentimet ja releet Wiser-sarjasta. Vaikka usein onkin kätevää käyttää valokatkaisijoita suoraan koskettamalla, on mahdollisuus säätää valoja puhelimen tai tabletin avulla ehdoton etu. Eteiseen on myös varattu paikka myöhemmin asennettavalle ohjauspaneelille, kertoo talon tuleva asukas Markus Haukioja.

Lisäturvaa kotiin älyratkaisuilla

Schneider Electricin antrasiitinsävyiset Exxact-sähkökalusteet sopivat hyvin talon mustiin ja vaalean puisiin pintoihin. Exxact toimii lisäksi sujuvasti yhteen Wiser-järjestelmän kanssa. Tulevaisuudessa Koti Neulaseen on tulossa lisää älyratkaisuja.

– Ehdottomasti eniten kiinnostaa kodin turvallisuuden parantaminen esimerkiksi vesivuotosensoreilla ja ikkunoiden ja ovien avautumisesta kertovilla antureilla. Niiden avulla kodin poikkeavista tilanteista saa heti hälytyksen Wiser by SE -sovelluksen kautta. Myös mielenrauhaa lisäävät kamerat kiinnostavat. Kun kodissa on ensin asunut jonkin aikaa, osaa itsekin arvioida paremmin, mitkä ratkaisut tulevat tarpeeseen, Haukioja perustelee.

Ideakilpailun parhaat innovaatiot käyttöön

Koti Neulanen on toinen Mitä digi voisi olla. -kilpailun toimeksiantokohteista. Schneider Electric on kumppanina KIRAHubin ja Naantalin Asuntomessujen ideakilpailussa, jossa kehittäjäyhteisöt luovat digitaalisen asumisen konseptin kahden asuntomessukodin asukkaiden tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Kilpailun voittajille on luvassa 10 000 euron rahapalkinto, ja Koti Neulasen asukkaatkin saattavat hyötyä kisasta.

– Asuntomessut pyysivät meitä osaksi kilpailua, ja ehdottomasti halusimme olla mukana. On hienoa saada olla mukana innovaatiohankkeessa! Aion ehdottomasti tutustua kilpailun tuloksiin ja poimia sieltä parhaat ideat talteen, suunnittelee Haukioja.

Lähteet: STT / Schneider Electric

Rahoitusta kodin tarpeisiin

Tänä aikana rahoitusta kodin kunnostukseen ja oman elämän eri tarpeisiin on saatavilla entistä useammalta taholta. Siksi kannattaakin tarkistaa eri rahoitusvaihtoehtoja rauhassa, ja vertailla mikä on itselle se paras. Yksi vaihtoehto näiden kaikkien joukossa on Bondora laina, josta voit lukea lisää linkin takaa. Aina kun olet miettimässä ulkoista rahoitusta, lainaa, kannattaa miettiä sitä lopullista lainan summaa – älä ota liikaa, ja suhteuta tarpeesi oikeasti sen mukaan mihin sinulla on varaa, sillä se laina pitää myös maksaa lainaehtojen mukaisesti takaisin. Samalla voi myös miettiä, maksaisiko ne muut vanhat ja pienet osamaksut ja lainat pois uudelle lainalla, jossa voi olla paremmat lainaehdot, eli pienemmät kuukausikulut ja lainankorot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *