Muu tekniikka Teknologia Tietotekniikka

ASUS esittelee: ProArt Studiobook 16 OLED / Pro 16 OLED

Tehokkaat 16 tuuman kannettavat tietokoneet, joiden maailmanluokan tekniikka tarjoaa optimaalisen käyttökokemuksen luovan alan ammattilaisille. Luovaa työtä helpottavan ASUS Dial -työkalun ensiesittely

Tärkeimmät ominaisuudet

• Suorituskykyä ammattilaisille: AMD Ryzen 5000 -sarja tai Intel Xeon/Core i9, jopa NVIDIA RTX A5000- tai GeForce RTX 3070 -grafiikkakortti

• Ensimmäisenä maailmassa esiteltävää tekniikkaa: Maailman ensimmäiset 16 tuuman 4K OLED HDR 16:10 -näytöllä varustetut kannettavat.tietokoneet Luovaa työtä helpottavan ASUS Dial -työkalun ensiesittely.

• Monipuoliset liitännät: Täysi valikoima liitäntöjä, joihin kuuluvat 2 x USB-C 3.2 Gen 2, 2 x USB-A 3.2 Gen 2, HDMI 2.1, SD Express 7.0 ja gigabitin LAN

• Yhteensopiva ja kestävä: ProArt Studiobook Pro 16 OLED -mallin ohjelmistoyhteensopivuus on ISV-sertifioitu; kumpikin malli täyttää MIL-STD 810H -kestävyysstandardien vaatimukset

ASUS esittelee kaksi ultratehokasta 16 tuuman kannettavaa tietokonetta: ProArt Studiobook 16 OLED ja ProArt Studiobook Pro 16 OLED. Ne tarjoavat äärimmäistä suorituskykyä tietojen käsittelyyn, esittämiseen ja tallennukseen sekä luovan alan ammattimaisten edellyttämän vakauden ja turvallisuuden.

Studiobook 16/Pro 16 OLED käyttää suorittimena kokoonpanon mukaan joko AMD Ryzen 5000 -sarjaa tai Intel Xeon/Core i9 -suoritinta. Monisäikeiset suorittimet sopivat erinomaisesti fotorealistiseen hahmontamiseen, visualisointeihin, simulaatioihin ja analysointisovelluksiin. Lisäksi Studiobook 16/Pro 16 OLED -tietokoneella on arvostettu NVIDIA RTX Studio -sertifiointi.

Uusinta grafiikka-arkkitehtuuria edustava NVIDIA Ampere luo tukevan pohjan tietokoneen visuaaliselle suorituskyvylle: Studiobook Pro 16 OLED käyttää huippuversiossaan ammattilaistason NVIDIA RTX A5000 -grafiikkakorttia, joka selviää vaivatta raskaimmistakin tehtävistä, kuten monimutkaisista CAD-malleista, 3D-suunnittelusta tai suuritarkkuuksisten videoiden hahmontamisesta. Studiobook 16 OLED on varustettu tehokkaalla ammattilaistason GeForce RTX 3070 grafiikkakortilla. Kumpikin kannettava tietokone käyttää NVIDIA Studio -laiteohjaimia, jotka varmistavat maksimaalisen suorituskyvyn ja vakauden sekä parhaan mahdollisen ohjelmistoyhteensopivuuden.

Studiobook 16/Pro 16 OLED on saatavissa varustettuna maailman ensimmäisillä 16 tuuman 4K OLED HDR 16:10 550nit -näytöillä, jotka tarjoavat aiempaa paremman visuaalisen työtilan. Ne sopivat hyvin myös väriherkille 2D- ja 3D-ohjelmille 100 prosentin DCI-P3 -väriskaalan, PANTONE Validated- ja Calman Verified -sertifiointien sekä tehdaskalibroidun Delta-E <2 -väritarkkuuden ja VESA DisplayHDR 500 True Black -kalibroidun kontrastisuhteen 1 000 000:1 ansiosta.

Innovatiivinen ASUS Dial on maailman ensimmäinen kannettavaan tietokoneeseen asennettu fyysinen kiertosäädin. Se antaa käyttäjälle mahdollisuuden käyttää luovan työn sovelluksia mahdollisimman luonnollisella ja intuitiivisella tavalla. Tämä intuitiivinen ohjain antaa välittömän ja tarkan kosketustunnon Adobe-ohjelmien kanssa yhteensopivien asetusten säätämiseen.

Kummassakin kannettavassa tietokoneessa on kaksi PCIe SSD -tallennusyksikköä, enimmillään 64 Gt 3200 MHz:n DDR4 -RAM-muistia sekä USB-A/C 3.2 Gen 2, HDMI 2.1 ja yksi SD Express 7.0 -kortinlukija.

Studiobook Pro 16 OLED täyttää luovan alan ammattilaisten tiukat vaatimukset, ja ISV-sertifiointi varmistaa yhteensopivuuden alan johtavien luovan työn sovellusten kanssa.

Suorituskykyä ammattilaisille

ProArt Studiobook 16/Pro 16 OLED on tehty yhtä tarkoitusta varten: tarjoamaan raskaimmissakin projekteissa tarvittava äärimmäinen suorituskyky. Ne ovat ammattilaisille tarkoitettuja huippuluokan kannettavia tietokoneita.

Näiden tietokoneiden moottoreina käytetään kokoonpanon mukaan joko AMD:n tai Intelin kaikkein parhaita suorittimia. Koneissa on kaksi SO-DIMM-korttipaikkaa, joihin mahtuu enimmillään 64 Gt 3200 MHz:n DDR4 -RAM -muistia.

Käynnistys- ja latausaikojen minimoimiseksi käytämme edistyksellistä tallennusjärjestelmää, jossa on kaksi kahden teratavun PCIe 3.0 x4 SSD -yksikköä. Kokonaistallennustila on 4 teratavua. Ne voidaan konfiguroida nopeaksi RAID 0 -ryhmäksi mahdollisimman tehokasta tallennusta varten. Lukunopeus on RAID 0 -tilassa parhaimmillaan 7000 Mt/s.

NVIDIAn toisen sukupolven RTX-tekniikkaan Ampereen perustuva NVIDIA RTX A5000 tai NVIDIA GeForce RTX 3070 tarjoaa ammattilaistason 3D-grafiikkasuorituskyvyn. Nämä grafiikkasuorittimet sopivat optimaalisesti monimutkaisimpaankin CAD-mallinnukseen, 3D-suunnitteluun tai suuritarkkuuksisten videoiden hahmontamiseen. Sen mahdollistavat monet edistykselliset toiminnot, kuten Ray Tracing, AI-kiihdytys ja jopa 8 Gt GDDR6 -videomuistia sekä mahdollisuus suurentaa suorittimen tehoa 80 watista 110 wattiin ja säätää järjestelmän puhaltimen nopeutta tarpeen mukaan optimaalisen suorituskykyyn saavuttamiseksi. Lisäturvaa ammattilaiselle tuovat NVIDIA Studio -ohjaimet, jotka varmistavat maksimaalisen suorituskyvyn ja vakauden sekä parhaan mahdollisen ohjelmistoyhteensopivuuden.

ASUS IceCool Pro -jäähdytysjärjestelmän ansiosta suoritin voi aina käyttää täyttä 135 watin yhteistehoaan (50 W CPU ja 85 W GPU) kellotaajuutta pienentämättä. Tämän teknisen saavutuksen tekevät mahdolliseksi kaksi 102-siipistä tuuletinta. Koskaan ennen ei ole kannettavassa tietokoneessa käytetty yli 100-siipisiä tuulettimia. Kapeat aerofoil-siivet on valmistettu nestekide-epoksipolymeerista (SLCEP). Hiljainen ja energiatehokas 3D-muotoiltu rakenne parantaa ilmavirtausta 16 prosenttia. Kuusi lämmitysputkea ja seitsemän älykästä anturia varmistavat optimaalisen jäähdytystehon ja ovat mahdollisimman hiljaisia – normaalitilassa alle 40 dBA.

Ensimmäisenä maailmassa esiteltävää tekniikkaa

Luovuus vaatii visuaalista täydellisyyttä, ja ASUS ProArt Studiobook 16/Pro 16 OLED todella tarjoaa sitä. Maailman ensimmäiset 16 tuuman 4K OLED HDR 16:10 -näytöt ovat aivan omaa luokkaansa. Näyttö on ohutrakenteinen ja tarjoaa enemmän näyttöpintaa kuin koskaan ennen. 16:10-kuvasuhde on paljon luonnollisempi kuin 16:9. Lisäksi se antaa luovan työn ammattilaisille selkeämmän kuvan laajakuvaprojekteista eikä työkalukenttiä tai toistosäätimiä tarvitse piilottaa.

Näiden VESA DisplayHDR 500 -sertifioitujen näyttöjen suuri kontrasti, täyteläinen musta väri ja alan standardiksi muodostunut 100 prosentin DCI-P3-väriskaala tuottavat fotorealistisia kuvia ja toistavat värit mahdollisimman aitoina. Tarkan värintoiston varmistamiseksi näillä näytöillä on Calman Verified- ja PANTONE® Validated -sertifiointi ja niiden Delta-E-arvo on alle 2. Lisäksi näytöillä on TÜV Rheinlandin silmiensuojaussertifiointi: ne tuottavat sinistä valoa 70 prosenttia vähemmän kuin LCD-näytöt, joten ne rasittavat vähemmän silmiä.

Uuden Studiobook-sarjan ominaisuuksiin kuuluu myös täysin uusi innovatiivinen ASUS Dial, maailman ensimmäinen kiertosäädin kannettavassa tietokoneessa. Tämä työkalu antaa välittömän, tarkan ja täysin mukautettavan sormenpäätuntuman luovan työn sovellusten ja ohjelmien asetusten säätämiseen. Luovan työn ammattilainen voi helposti muuttaa siveltimen kokoa, säätää mittoja, muuttaa kerroksen läpinäkyvyyttä ja peruuttaa nopeasti erilaisia toimia. Lisäksi säätimellä voi säätää näytön kirkkautta ja äänenvoimakkuutta ja selata yli 70:ää käytettävissä olevaa toimintoa luovan työnkulun yksinkertaistamiseksi. ASUS Dial on tällä hetkellä yhteensopiva neljän Adobe-ohjelman kanssa; Photoshopin, Premiere Pron, Photoshop Lightroom Classicin ja After Effectsin. ASUS Dial täydentää loistavasti kolmipainikkeista kosketuslevyä, kosketuskynän tukea ja näppäimistön kahta mukautettavaa näppäintä. ProArt Creator Hub -sovelluksessa on koontinäyttö, jonka antaman yleiskuvan avulla luovan työn ammattilainen voi vaihtaa toimintatilaa, kalibroida näytön värejä tai mukauttaa ASUS Dial -säädintä. Tämän henkilökohtaisen portaalin kautta luovan työn ammattilainen voi seurata tietokoneen tilaa ja suorituskykyä, muokata asetuksia tai optimoida työnkulkuja. Lisäksi käyttäjä voi mukauttaa ASUS Dialia haluamillaan toiminnoilla tai määrittää mukautettavat näppäimet ohjausasetuksissa omaan työnkulkuunsa sopiviksi.

Monipuoliset liitännät

ASUS ProArt Studiobook 16/Pro 16 OLED on varustettu hyvin monipuolisella valikoimalla liitäntöjä, joten se on helppo kytkeä erilaisiin oheislaitteisiin, näyttöihin ja verkkoihin. Liitäntöihin kuuluvat virransyötöllä, DisplayPort-yhteydellä ja VR-tuella varustetut USB-C 3.2 Gen 2 -portit, RJ45 gigabit Ethernet LAN, uusin HDMI® 2.1 ja yksi SD Express 7.0 -kortinlukija.

Uusimman HDMI 2.1 -standardin tuki tarkoittaa, että luovan työn ammattilaiset voivat siirtää suuritarkkuuksista sisältöä ulkoisiin näyttöihin, joiden tarkkuus voi olla jopa 8K/120 Hz tai 10K/60 Hz. Se takaa, että Studiobook 16/Pro 16 OLED on toimiva työkalu luovan työn ammattilaisten tarpeisiin myös pitkälle tulevaisuuteen. SD Express 7.0 on tähän mennessä nopein SD Express -kortti, ja se tukee enimmillään nopeutta 985 Mt/s. Se on siis lähes 10 kertaa nopeampi kuin tavalliset SD-kortit.

Yksi Studiobookin suunnittelun tavoite oli loistava äänenlaatu. Harman Kardonin äänentoistoasiantuntijat ovat varmistaneet, että hienosäädetty järjestelmä täyttää heidän tiukat laatuvaatimuksensa, ja DTS-tekniikka tuottaa monikanavaisen äänikokemuksen kaikentyyppisistä lähdemateriaaleista. Huippuluokan ESS SABRE DAC on saanut Hi-Res Audio -sertifioinnin parhaasta mahdollisesta äänentoistolaadusta ja mahdollisuudesta käyttää suuren impedanssin huippuluokan kuulokkeita. Älykäs vahvistin laajentaa dynaamista aluetta ja vähentää säröä, mikä tuottaa monipuolisemmat, kirkkaammat korkeat äänet ja syvemmän bassoäänen mukaansa tempaavan virtuaalisen 7.1-tilaäänen avulla.

Yhteensopiva ja kestävä

Myös ohjelmisto on ratkaisevan tärkeä ammattimaisessa esitysmateriaalin luomisessa. Siksi ASUS kehittää ja käyttää monipuolista ISV (Independent Software Vendor) -sertifiointiprosessia varmistaakseen, että ASUS ProArt Studiobook Pro 16 OLED toimii odotetulla tavalla maailman johtavien ohjelmistoyritysten ammattilaisille tarkoitettujen sovellusten kanssa.

Studiobook 16/Pro ja 16 OLED on myös tehty täyttämään äärimmäisen vaativat sotilaskäyttöön tarkoitettujen MIL-STD 810H -standardien vaatimukset, jotka koskevat luotettavuutta, kestävyyttä ja käytettävyyttä vaativissa ympäristöissä. Ne ovat läpäisseet myös ASUSin sisäiset tietokonetestit, jotka ylittävät selvästi alan yleiset vaatimukset.

ASUS ProArt Studiobook 16 OLED ja ASUS ProArt Studiobook Pro 16 tulevat myyntiin Pohjoismaissa tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Kuvamateriaali on saatavana liitteinä.

Product website links:

ProArt Studiobook Pro 16 OLED (W5600, AMD Ryzen 5000 series)https://asus.me/proartstudiobookpro16oled_w5600_amd
ProArt Studiobook Pro 16 OLED (W7600,11th Gen Intel)https://asus.me/proartstudiobookpro16oled_w7600_intel
ProArt Studiobook 16 OLED (H5600, AMD Ryzen 5000 series)https://asus.me/proartstudiobook16oled_h5600_amd
ProArt Studiobook 16 OLED (H7600,11th Gen Intel)https://asus.me/proartstudiobook16oled_h7600_intel

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *