Muu tekniikka Teknologia

Garmin Alpha 10 on pienikokoinen ja kevyt koirapaikannin

Garmin on tänään esitellyt Alpha® 10-käsilaitteen, joka on uusin koiranseuranta- ja koulutuslaite metsästäjille ja heidän koirilleen. Uudessa laitteessa yhdistyvät Garminin hyväksi todettu koirien seurantateknologia ja ainutlaatuinen muotoilu. Laite onkin pienikokoisin ja kevyin metsästykseen ja seurantaan tarkoitettu Garmin-käsilaite. Alpha 10 on helppo- ja monikäyttöinen ja toimii myös erillisenä yksikkönä pariliitettynä yhteensopivaan älypuhelimeen tai tablettiin koirien edistyksellistä seurantaa varten tai yhteensopivaan Garmin-laitteeseen kaveriseurantaa varten.

“Koirien kanssa luonnossa liikuttaessa tilanteen saattavat vaihdella, mutta yksi asia pysyy: tarve selvittää nopeasti koirien sijainti ja huolehtia niiden turvallisuudesta. Alpha 10 tarjoaa ainutlaatuisen koirien seuranta- ja koulutusratkaisun eri tilanteisiin”, kertoo Garmin -yhtiön maailman­laa­juisen kuluttajamyynnin varatoimitus­johtaja Dan Bartel. “Koirat ovat parhaita ystäviämme, mutta Alpha 10 on tärkein apuvälineemme kun vaellamme, metsästämme tai muuten vain liikumme luonnossa koirien kanssa. Kompakti laite on helppo kuljettaa mukana pitkilläkin matkoilla ja ottaa käyttöön tarvittaessa.”

Erikseen käytettävä laite

Vain 160 gramman painoinen ja 6 senttimetrin korkuinen Alpha 10 on kevyin kaikista Garmin-tuotevalikoimaan kuuluvista koirien seurantalaitteista, mutta sisältää jykevän valikoiman ominaisuuksia. Alpha 10-laitteella voi seurata koirien sijaintia yhdellä silmäyksellä ja mukauttaa koulutusta helposti. Laitteessa on hämärässäkin selkeä näyttö, jossa näkyy suuntanuoli ja etäisyys koiriin. Etäisyystieto päivittyy 2,5 sekunnin välein. Laitteella voidaan seurata ja kouluttaa jopa 20 koiraa1, jotka ovat jopa 14 km:n päässä. Mukautettaviin koulutustiloihin kuuluvat ääni- ja värinätoiminnot. Alpha 10-laitteen helppo­käyt­töi­sellä keinunäppäimellä voi siirtyä nopeasti koirasta toiseen. IPX72-vesitiiviin Alpha 10-laitteen akku kestää jopa viikon (40 käyttötuntia).

Mobiiliratkaisu

Kattavien karttaratkaisujen käyttämistä varten metsästäjät voivat pariliittää Alpha 10:n Garmin Explore™-älylaitesovellukseen. Kun Alpha 10-käsilaite on pariliitetty, sitä voi säilyttää repussa ja seurata koirien sijaintia reaaliaikaisesti yhteensopivan älypuhelimen tai tabletin näytöllä. Garmin Explore tarjoaa hyödyllistä lisätietoa, kuten metsästyssuorituksen toisto, jolla voi kokea uudestaan metsästysretken parhaat hetket, navigointi verkon ulkopuolella, mukautettavat seurantalinjat ja tallennettavat metsästyskokoelmat.

Metsästyskumppanin seuranta

Alpha 10-käyttäjät voivat pariliittää laitteensa kaverinsa yhteensopivaan Garmin-käsilaitteeseen, esim. Alpha 200i, jolloin he näkevät myös kaverin ja tämän koirien sijainnin. Kun laitteet on pariliitetty, Alpha 10-käyttäjä pystyy tekemään reaaliaikaisia päätöksiä näyttöä vilkaisemalla eikä hänen tarvitse odottaa suullista vahvistusta koiran ohjaajalta. Kaksisuuntaisella yhteydellä koiran ohjaaja ja Alpha 10-käyttäjä näkevät toistensa sijainnin, ja pystyvät näin parantamaan turvallisuutta silloin, kun näköyhteyttä ei ole. Lisäksi yhteensopivissa laitteissa voidaan jakaa keskinäistä viestintää nopeuttavia esiasetettuja viestejä.

Ekosysteemiyhteensopivuus

Käyttäjät voivat pariliittää Alpha 10-laitteen muihin myynnissä oleviin Garmin-laitteisiin, mukaan lukien yhteen­sopivat Garmin-älykellot, mm. Instinct®, fēnix® tai tactix®, koirien seurantasovelluksen käyttöä varten. Alpha 10 on myös yhteensopiva Garmin DriveTrack™-järjestelmän kanssa autosta tapahtuvaa seurantaa varten. UTV/ATV-mön­kijöiden harrastajat voivat pariliittää Alpha 10-käsilaitteen Montana®700-sarjaan koirien lisäseurantaominaisuuksien käyttämistä varten.

Hinta ja saatavuus

Alpha 10 tulee myyntiin Q3/2021 aikana suositushintaan 429 euroa. Asiakkaat, joilla on jo käytössään yhteensopivia T 5-koirapantoja, voivat hankkia Alpha 10-käsilaitteen erikseen Garmin-jälleenmyyjiltä tai osoitteessa Garmin.com.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *