Muu tekniikka Teknologia Tietotekniikka

Telkkari makuuhuoneeseen vai ei? Samsung selvitti kuluttajien tv-asenteita – ja me suomalaiset paljastuimme konservatiiveiksi

Kun kodinsisustaja kääntää katseensa television valintaan, päätettäviä asioita on paljon. Mihin huoneisiin televisio sopii? Mikä on sopiva koko? Valitsenko seinään kiinnitettävän vai tv-tasolla seisovan mallin? Samsung Electronics Nordic selvitti 4000 vastaajan kyselytutkimuksessa, millaisia television käyttöön liittyviä mieltymyksiä ja sisustusratkaisuja suositaan Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Maakohtaisista tuloksista paljastui yllättävän suuria eroja.

Yksi kiperimmistä kysymyksistä on television paikka, josta käydään keskusteluja monessa kotitaloudessa: kiinnitetäänkö laite seinälle vai sijoitetaanko se tv-tasolle? Pohjoismaisessa vertailussa suomalaiset uivat vastavirtaan, sillä perinteisesti huonekalun päällä seisova televisio (47 %) katsotaan kodinsisustukseen sopivaksi lähes kaksi kertaa useammin kuin seinälle asennettava televisio (27 %). Ero mieltymyksissä on hämmästyttävän suuri siihen nähden, että kaikissa muissa Pohjoismaissa suositaan useimmiten seinälle kiinnitettävää televisiota. Lisäksi noin neljäsosa (23 %) suomalaisista toivoisi kotiinsa omalla jalustallaan seisovan television, jota on helppo siirtää tilassa tarpeen mukaan.

”Tutkimuksen mukaan mieltymykset vaihtelevat paljon naapurimaiden välillä. Suomalaiset suosivat televisioissa perinteikkyyttä, koska markkinassa on vielä verrattain vähän vaihtoehtoista tarjontaa saatavilla. Samsungin Lifestyle TV -mallisto pyrkii vastaamaan eri toiveisiin kattavasti. Esimerkiksi omilla jaloillaan seisova The Serif on kannanotto erottuvan muotoilun puolesta ja se toimii itsessään tyylikkäänä kalusteena. Taulumainen The Frame muistuttaa puolestaan taideteosta seinällä, ja sen voi halutessaan häivyttää osaksi muuta sisustusta. Kääntyvänäyttöisen The Sero -mallin voi kätevästi siirtää huoneesta toiseen erillisenä lisävarusteena myytävän pyöräjalustan ansiosta, mikä tekee siitä nappivalinnan niille, jotka haluavat muunnella kodin televisioratkaisuja kätevästi”, sanoo Samsung Electronics Suomen TV- ja AV-liiketoiminnan myyntipäällikkö Markus Nummisalo.

”Huomionarvoista on myös se, että tutkimuksen mukaan vain marginaalinen kolmen prosentin osuus vastaajista ei kaipaa televisiota lainkaan kotiinsa. Vaikka viihdettä ja muita sisältöjä kulutetaan yhä enemmän useammalta kuin yhdeltä ruudulta ja laitteelta, televisiolla on edelleen vahva asema kodeissa”, Nummisalo jatkaa.

Suomalaisten perinteisyys näkyy myös tv-huoneen valinnassa

Selvitys paljastaa myös mihin kodin eri tiloihin televisio mieluiten sijoitetaan. Perinteisesti television paikka on ollut olohuoneessa, ja jälleen Suomessa (67 %) ollaan tätä mieltä vahvemmin kuin muissa Pohjoismaissa. Myös makuuhuoneeseen suomalaiset (47 %) ovat valmiita sijoittamaan television naapurimaita useammin.

Sen sijaan kiinnostus television sijoittamiseen ruokailutilaan (3 %) tai lastenhuoneeseen (6 %) on suomalaiskodeissa verrattain pieni. Kysymykseen sai valita useamman vastausvaihtoehdon.

Johtojen piilottamiseksi yksi ylivoimainen kikka

Ensisijaisen television kokoluokaksi suomalaiset valitsisivat useimmin 50–55 tuumaa (32 %). Toiseksi suosituin (21 %) kokoluokka on 40–49 tuumaa, ja hieman alle viidennes suosii 56–65-tuumaista. Norjassa ja Ruotsissa suositaan isoja televisioita: norjalaisista 42 prosenttia ja ruotsalaisista 39 prosenttia haluaisi ensisijaisesti yli 55-tuumaisen ruutukoon, kun Suomessa vastaavasti ajattelee joka kolmas.

Ja lopuksi ikuisuuskysymys: mitä tehdä television johdoille? Noin kuusi kymmenestä vastaajasta kussakin maassa on vankasti sitä mieltä, että piuhat pitää saada piiloon. Neljäsosa puolestaan suosisi täysin langatonta televisiota, jos sellainen olisi olemassa.

“Moni suomalainen ostaa edelleen pienemmän television kuin mikä olisi huonekokoon nähden ideaalia. Suurikokoinen televisio ja sisustukseen sopiva muotoilu eivät ole enää toisiaan poissulkevia asioita, ja juuri tähän Samsungin Lifestyle TV -mallisto tarjoaa ratkaisun. Tänä syksynä olemme tuoneet ensimmäistä kertaa saataville 65-tuumaisen The Serif -television ja 85-tuumaisen The Frame -television, jotka vastaavat vaativammankin katselijan tarpeisiin”, Nummisalo toteaa.

”Mitä tulee johtoihin, selvä enemmistö vastaajista haluaa ne pois silmistä. Tähän erinomainen keino on esimerkiksi The Frame -televisioissakin käytetty Samsungin One Connect -ratkaisu, jossa näytön taakse ei tarvitse liittää kuin yksi läpikuultava johto. Johdon toisessa päässä oleva One Connect -liitäntäyksikkö mahdollistaa sen, että kaikki perinteiset televisioon kytkettävät johdot sekä oheislaitteet voidaan sijoittaa pois näkyviltä esimerkiksi television alla tai lähistöllä sijaitsevan kalusteen sisään. Ratkaisu antaa paljon vapautta helpon ja tyylipuhtaan asennuksen tekemiseen”, vinkkaa Nummisalo.

FAKTA: Samsungin Lifestyle TV -mallisto

The Frame: Kevyt, tyylikäs, yksilöllinen. Sopeutuu moderniin pohjoismaiseen elämäntapaan ja kodin sisustukseen. Hienovarainen design-kannanotto seinällesi.

The Serif: Tinkimätöntä kauneutta. Nostaa huoneen kuin huoneen profiilia. Rohkea muotoilu tuo ryhdikkyyttä kotiisi.

The Sero: Perinteinen televisio uudelleen mietittynä. Vaaka- tai pystyasentoon pyöräytettävä näyttö sopii mobiilisukupolvelle ja yksilölliseen elämäntapaan.

The Terrace: Ulko-tv. Mahdollistaa katselukokemuksen missä tahansa. Sopii pohjoisiin sääolosuhteisiin (IP55-luokitus).*

The Premiere: Laserprojektori mahdollistaa elokuvateatterimaisen kokemuksen kotona.

*Veden- ja pölynkestävyys perustuu IP55-standardiin (kansainvälinen suojausluokka) ja käyttöön -31 – +50 ℃:n lämpötiloissa. IP55 (suojausluokka): IEC 60529 -standardin mukainen suojausluokka.

Lähde: MyNewsDesk

LUE MYÖS:
S-ryhmän osuuskaupat alkoivat rakentaa ABC-latausverkostoa keväällä 2021, ja vuoden loppuun mennessä se on jo noin 50 latausaseman laajuinen. Nyt ABC-latauksen koko asiointi hoituu ABC-mobiililla, joka on monipuolisine palveluineen maailman edistynein autoilijan mobiilisovellus.

Lue uutisia e-urheilusta, peleistä ja pelaamiesta osoitteesta www.suomiesports.fi verkkosivuilta.


Muuta luettavaa muualta

Oletko jo digitaalisen maailman käyttäjä?

Oletko jo siirtynyt nykyaikaan ja omistat jotain digitaalista? Löytyykö sinulta esimerkiksi kodista jo Elisa Viihde palvelu ja nettiliittymä viihteen seuraamista varten telkkarista? Nettiliittymiä löytyy muiltakin kuin Elisalta. DNA verkko on myös oiva ratkaisu päästä kodissa tai puhelimella internetin mielenkiintoiseen maailmaan.

Mikäli omistat liian vanhan puhelimen joka ei tue esimerkiksi 5G:tä, niin tutustu ihmeessä Gigantti puhelimet tarjontaan ja löydä itsellesi uusi mieluinen puhelin jo tänään. Uudella puhelimella onnistut vaikka missä nykyaikana, esimerkiksi Google Pay maksaminen onnistuu eri kaupoissa nopeasti ja vaivattomasti.Perinteisestä rannekellosta löytyy nykyään myös digiä, sillä monet urheilijat, pyöräilijät, retkeilijät sekä juoksijat käyttävät suorituksissa älykelloja. Älykelloja alkaa olemaan markkinoilla paljon, mutta Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello on vahva monella tapaan. Kannattaa tutustua eri kelloihin myymälässä ennen ostoa, että siinä on kaikki jutut mitä tarvitset. Tutustu samalla myös Garmin inReach Messenger laitteeseen, jolla voi lähettää vi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *