Porsche Communication Management
Muu tekniikka Teknologia

Porschen uusi infotainment- järjestelmä on entistä monipuolisempi ja kuuntelee tarkkaavaisemmin

Stuttgart. Porsche lanseeraa Porsche Communication Management (PCM) ‑tietoviihdejärjestelmänsä kuudennen sukupolven version Porsche 911-, Cayenne- ja Panamera-malleissa tänä kesänä. Järjestelmän tärkeimpiä uusia innovaatioita ovat Apple Musicin ja Applen Podcastien integrointi sekä langaton Apple CarPlay ‑tuki. PCM-järjestelmässä on myös ensimmäistä kertaa Android Auto ‑tuki, ja Voice Pilot ‑puheohjaus ymmärtää myös vapaamuotoisia komentoja. Navigointijärjestelmä laskee reitin entistä nopeammin ja näyttää reittitiedot selkeämmin. Uudessa PCM 6.0 -järjestelmässä myös ohjelmistopäivitykset ovat ladattavissa langattomasti verkon kautta. Tulevaisuudessa PCM-järjestelmä voi toimia myös adaptiivisen äänentoiston perustana. Tämä innovatiivinen toiminto tarkoittaa musiikin dynaamista mukautumista kuljettajan ajotyyliin.

Entistä joustavampi käyttö Android Auton ansiosta 

Uuteen PCM 6.0 ‑järjestelmään on integroitu Android Auto -toiminto, joka mahdollistaa myös Android-puhelinten saumattoman käytön Porschen tietoviihdejärjestelmän kanssa Apple iPhone ‑laitteiden lisäksi. Android Auto aktivoituu automaattisesti, kun puhelin liitetään järjestelmään USB-johdolla. Tämän jälkeen kaikkia puhelimen toimintoja ja sovelluksia, jotka eivät haittaa ajoturvallisuutta, voidaan käyttää PCM 6.0 ‑järjestelmän näytön kautta. 

Apple Musicin ja Applen Podcastien saumaton integrointi 

Porsche-kuljettajat, joilla on Apple Music ‑tilaus, saavat autoonsa kolmen vuoden ajan ilmaiseksi yli 75 miljoonaa kappaletta, tuhansia soittolistoja ja maailmanlaajuiset Apple Music 1-, Apple Music Hits- ja Apple Music Country ‑radioasemat. Lisäksi heidän ulottuvillaan on maailman johtavan podcast-alustan, Applen Podcastien, kautta tuhansia mielenkiintoisia, viihdyttäviä ja inspiroivia podcasteja. Tätä varten kuljettaja voi linkittää oman Apple ID:nsä autoon Porsche Connect ‑apissa tai My Porsche ‑verkkoportaalissa.

”Olemme onnistuneet yhdistämään perinteisen autoradionautinnon nykyaikaiseen striimauselämykseen”, toteaa Porschen navigointi- ja tietoviihdejärjestelmistä vastaava johtaja Martin Bayer. ”Kyse ei ole pelkästä monipuolisesta audiosisällöstä, vaan Apple Musicin ja Applen Podcastien saumattomasta integroinnista osaksi Porschen tietoviihdejärjestelmää. Apple Musicin integroinnin ansiosta kuljettaja voi lisätä radiossa kuulemansa kappaleen Apple Music ‑kirjastoonsa tai vaikka vaihtaa räätälöityyn Apple Music ‑asemaan, jossa soitetaan vain kyseisen artistin musiikkia.” 

Uudella PCM 6.0 -järjestelmällä varustetuissa Porscheissa on myös Apple CarPlay ‑tuki. Kuljettaja voi liittää iPhonensa langattomasti järjestelmään ja saada optimoituja ajo-ohjeita, soittaa puheluita, lähettää ja vastaanottaa viestejä sekä kuunnella musiikkia ja podcasteja yksinkertaisesti napauttamalla kosketusnäyttöä tai käyttämällä Siri-ääniohjausta. Uudessa PCM 6.0 ‑järjestelmässä on myös Android Auto ‑toiminto, joka mahdollistaa Android-älypuhelimien integroinnin osaksi Porschen tietoviihdejärjestelmää. 

Voice Pilot -puheohjaus on nyt entistä ihmismäisempi 

Puheohjaus on nyt mahdollista aloittaa sanomalla yksinkertaisesti ”Hey Porsche!”, minkä jälkeen järjestelmä tottelee komentoja ilman, että kuljettajan tarvitsee irrottaa käsiään ohjauspyörästä tai katsettaan tiestä. Esimerkiksi komennolla ”I need petrol” navigointijärjestelmä etsii reitin lähimmälle huoltoasemalle. Lause ”I am cold” nostaa auton sisälämpötilaa automaattisesti. Myös hierovia istuimia ja tunnelmavalaistusta voidaan hallita puheohjauksella. Voice Pilot on jatkuvasti yhteydessä verkkoon ja opettelee uusia lauseita koko ajan. Siten järjestelmä kehittyy ajan mittaan ja voi auttaa kuljettajaa entistäkin paremmin. 

Entistäkin tehokkaampi navigointijärjestelmä 

PCM 6.0:n uusi laitteisto- ja ohjelmistoarkkitehtuuri mahdollistaa navigointijärjestelmän entistäkin nopeamman reittilaskennan ja reaaliaikaisten liikennetietojen jatkuvan huomioinnin. Huomattavasti yksinkertaistettu ja selkeytetty karttanäkymä on toinen tekijä, joka edistää reittitietojen nopeaa esittämistä näytöllä. Tiet ja kadut korostetaan eri väreillä reaaliaikaisen liikennetilanteen mukaan. Reittimonitori mahdollistaa nopean pääsyn kaikkiin olennaisiin tietoihin, ja ruuhkat ja reittipisteet näkyvät selvästi matkan varrella. Porschen navigointijärjestelmä näyttää liikennetiedot myös yksittäisten kaistojen osalta. 

Parempi yhteys ihmisen ja koneen välillä 

PCM 6.0:n myötä Porsche tuo täyssähköisen Taycan-urheiluautonsa kaikki digitaaliset toiminnot ensimmäistä kertaa polttomoottorimalleihin. Uuteen järjestelmään on integroitu interaktiivinen käyttöopas, älypuhelimen kalenterimerkinnät näkyvät Porsche Connect ‑apin välityksellä järjestelmän näytöllä ja kuljettaja voi jopa soittaa konferenssipuheluita kalenteripalvelun kautta, jos järjestelmä on Bluetooth-yhteydessä älypuhelimeen. Järjestelmän ohjelmistopäivitykset voidaan ladata langattomasti verkon kautta. 

Porsche luo soundtrackin tulevaisuuden ajoelämykselle 

Dynaamista ajoa on pian mahdollista säestää juuri tilanteeseen räätälöidyllä musiikilla. Porsche Digitalin tällä hetkellä beetavaiheessa oleva Soundtrack My Life ‑sovellus tuo autoihin maailman ensimmäisen adaptiivisen äänentoistotoiminnon. Sovellus ei pelkästään kokoa soittolistaa, vaan luo kuljettajalle reaaliajassa henkilökohtaisen soundtrackin ajotyylin perusteella. Taustamusiikki on siis automaattisesti erilainen dynaamisessa kaarreajossa mutkaisella tiellä ja tasaisessa ajossa moottoritiellä. Tämä saattaa viedä ajatukset konsolipelien taustamusiikkiin, joka muuttuu tilanteen mukaan. Mielleyhtymä ei ole täysin väärä. Reaaliaikaisesti luodusta soundtrackista on kuitenkin mahdollista nauttia myös jälkikäteen auton ulkopuolella oman älypuhelimen kautta. 

Lähde: News Cision


Muuta luettavaa muualta

Samsung ja suosittu TikTok lanseeravat StemDrop -musiikkialustan

Uusi kansainvälinen musiikkialusta StemDrop heijastaa Samsungin sitoutumista luovan ilmaisun vahvistamiseen. TikTokin käyttäjät voivat sen avulla löytää uutta musiikkia ja aloittaa maailmanlaajuisia musiikkiyhteistöitä. Tutustu dna puhelimet valikoimaan, josta voit löytää itsellesi tai lapsellesi  sopivan älypuhelimen vaikka tiktok videoiden videoiden varten. Esimerkiksi Apple iPhone 13 Pro on todella tehokas puhelin kuvien ja videoiden kuvaamista varten.

Tietokone ja mobiilipelaaminen nykypäivänä

Siitä lähtien kun kotitietokoneet ja pelikonsolit tulivat koteihin 80-luvulla, on yleinen asenneilmapiiri pelaamista kohtaa muokkaantunut nykyisenlaiseksi. Nykyään on nimittäin aivan hyväksyttävää aikuisille sekä miehille, että naisille pelata mobiilipelejä, vaikka linja-autopysäkillä, kahvitauolla tai vaikkapa metrossa matkustaessaan. Kaikenlaiset mobiilipelit ovat lisääntyneet ja voit esimerkiksi pelata vaikka CS:GO match makingia kavereiden kanssa esportal alustalla. Esportal tarjoaa paremmat serverit pelaamista varten ja voit saada itsellesi skinejä dropeista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *