Garmin juhlistaa Global Running Daytä esittelemällä Forerunner 255-juoksuälykellomalliston
Muu tekniikka Teknologia

Garmin juhlistaa Global Running Daytä esittelemällä Forerunner 255-juoksuälykellomalliston

Garmin on tänään esitellyt Forerunner®255 -malliston GPS-juoksuälykellot, joissa on kattava tritahlontuki, uudet harjoittelutiedot, entistä paremmat älykello -ominaisuudet (älypuhelimeen pariliitettynä), jne. Laitteet ovat kevyitä ranteessa, mutta pullollaan ominaisuuksia. Forerunner 255S ja Forerunner 255S Music ovat saatavissa 41 mm rungolla ja Forerunner 255 ja Forerunner 255 Music 46 mm rungolla. Koska juoksukellojen akku kestää jopa 14 päivää älykellotilassa tai jopa 30 tuntia GPS-tilassa, lataamiseen tarvitsee käyttää vähemmän aikaa. Garmin esittelee Forerunner 255-malliston vuosittaisen Global Running Dayn yhteydessä, jonka tavoitteena on kannustaa kaikentasoisia liikkujia ja urheilijoita sitoutumaan loppuelämäkseen juoksemiseen.

“Juoksijoiden juoksijoille suunnittelemat Forerunner 255 GPS-juoksuälykellot ovat täynnä ominaisuuksia ja harjoittelutyökaluja, jotka auttavat parempiin suorituksiin”, kertoo Garmin-yhtiön maailmanlaajuisen kuluttaja­myynnin varatoimitusjohtaja Dan Bartel. “Uusien suoritus- ja palautumisvinkkien, huipputason harjoitteluominaisuuksien ja entistäkin parempien älykello -ominaisuuksien ansiosta kellosta löytyy kaikki tarpeellinen omien tulosten parantamiseen.”

Suosittuun Forerunner 245-mallistoon pohjautuvissa Forerunner 255 GPS-juoksuälykelloissa on seuraavat uudet ominaisuudet:

 • Aamuraportti: sisältää päivän säätiedot, harjoitusehdotuksia sekä unta ja sykevaihtelun tilaa koskevia tietoja. Raporttia voi muokata niin, että näkee vain itseä kiinnostavat tiedot.
 • Kattava tritahlontuki: harjoitteluun saa vaihtelua triathlon- ja multisport-lajiprofiilien avulla. Kilpailuissa ja brick-harjoituksissa siirtymä toiseen lajiin yhdellä napin painalluksella.
 • Kisawidget: kaikki kilpailuun valmistautumiseen tarvittavat tiedot samassa paikassa, mm. suoritusennuste annetun reitin perusteella, kisapäivän sääennuste ja lähtölaskenta. Kun kilpailu on merkitty kalenteriin, päivittäin ehdotetut harjoitukset mukautuvat kilpailusuunnitelmaan.
 • Sykevaihtelun tila: seuraa sykevälivaihtelua unen aikana ja antaa kokonaisvaltaista tietoa hyvinvoinnista ja palautumisesta.
 • Garmin Pay™-lähimaksu: Ostokset on helppo maksaa nopeasti älykellon lähimaksutoimin­nolla.
 • Useita GPS-yhteyksiä: Luotettava Garmin GPS on entistäkin tarkempi. Kello hyödyntää useiden taajuuksien monisatelliittijärjestelmää, joten juoksutiedot ovat aiempaa tarkempia, myös haastavassa ympäristössä.
 • Juoksuteho: Kun käytetään juoksudynamiikka-anturia tai HRM-Pro™-sykevyötä (lisävarusteita), kello laskee jatkuvasti reaaliaikaisesti, miten paljon voimaa kohdistuu maahan juoksun aikana. Erillistä sovellusta ei tarvita.

Harjoittelutyökalut

Forerunner 255-malliston juoksukellot tarjoavat laajan valikoiman harjoitus- ja palautumisominaisuuksia sekä suoritusten seurantatyökaluja, jotka auttavat rikkomaan omia rajoja.

 • Koko viikon päivittäin ehdotetut harjoitukset tarjoavat päivittäistä opastusta siitä, mitkä harjoitukset ovat tehokkaimpia yleisen hyvinvoinnin kannalta, ja mukautuvat uuden kisawidgetin avulla asetettuihin kilpailusuunnitelmiin.
 • Garmin Coachin avulla voi treenata 5 km, 10 km tai puolimaratonmatkoja varten. Maksuttomat harjoitussuunnitelmat mukautuvat juoksijan tavoitteiden ja suoritusten mukaan.
 • Harjoitteluun saa vaihtelua laitteen sisältämien kymmenien urheilusovellusten avulla, mm. triathlon, pyöräily, allas- ja avovesiuinti, kenttätreeni, jne.
 • Uusien indikaattoreiden, kuten sykevaihtelun tila, viimeaikainen harjoitushistoria ja suoritukset, urheilija saa lisätietoa harjoittelun kokonaisvaltaisesta tilasta – ja siitä, harjoitteleeko tuottavasti, huipputasoisesti vai ylirasittavasti.
 • Garmin Firstbeat Analytics™:n tuottamat suoritustiedot, mm. VO2 max, akuutti rasitus, harjoittelun tila, harjoitusvaikutus, auttavat valmistautumaan kilpailuun tai harjoitusjaksolle.
 • PacePro™ auttaa pysymään oikeassa juoksutahdissa. Reittiä juostaessa toiminnon antama opastus mukautuu nousun jyrkkyyteen.
 • Reittien suunnittelu ja lataus reittityökalun avulla Garmin Connect™-palvelussa. Käytössä on Trendline™-reititys suosituimmuuden mukaan paikallisten käyttämiä reittejä pitkin. Reittejä voi luoda myös esim. Strava- ja Komoot-alustoilla ja synkronoida saumattomasti kelloon.
 • Kun käytetään juoksudynamiikka-anturia tai HRM-Pro-sykevyötä (lisävarusteita), laite näyttää juoksudynamiikkatiedot, kuten juoksutahti, askelpituus, maakosketuksen kesto, jne.

Hyvinvointitiedot

Forerunner 255-malliston kellot on suunniteltu seuramaan hyvinvointia 24 t./vrk. Pulse Ox-ranneanturi mittaa veren happisaturaatiota ja auttaa arvioimaan unen laatua. Body Battery™ näyttää senhetkisen energiatason, jonka avulla voi optimoida aktiivisuus- ja lepoajat. Kello näyttää joka aamu henkilökohtai­sen unenlaadun pisteytyksen, unen eri vaiheet sekä syke-, Pulse Ox- ja hengitystiedot unen aikana. Naiset voivat lisäksi käyttää naisen hyvinvoinnin seurantasovellusta raskauden seurantaan tai säätää tuleviin kilpailuihin tähtäävää harjoitusohjelmaa kuukautiskierron mukaan.

Yhteysominaisuudet

Forerunner 255-malliston älykellot sisältävät kattavan valikoiman yhteysominaisuuksia. Tekstiviestejä, some-päivityksiä, sähköposteja, jne. voi vastaanottaa kelloon. Laitteen turvallisuus- ja seuranta­ominai­suuksiin kuuluvat tapahtumien rekisteröinti, avustus ja LiveTrack, jolla läheiset pääsevät seuraa­maan juoksu- tai pyörälenkkiä4. Harjoittelun jälkeen Forerunner 255 tallentaa tiedot automaattisesti Garmin Connect-palveluun. Tällä tilausmaksuttomalla alustalla urheilijat voivat tarkastella hyvinvointi- ja urheilutietojaan, pitää yhteyttä kavereihin ja kilpailla näiden kanssa, osallistua haasteisiin, jne. Lisäksi Forerunner 255 Music- ja Forerunner 255S Music-malleihin voi tallentaa jopa 500 biisiä, mukaan lukien Spotify®-, Amazon Music- ja Deezer-soittolistoja (saattaa vaatia maksullisen tilauksen), Apple®– tai Android™-älypuhelimesta. Musiikkia voi kuunnella langattomilla kuulokkeilla ilman puhelinta.

Forerunner 255 ja Forerunner 255S ovat saatavissa nyt myös uusissa väreissä (vaaleansininen tai -punainen) suositushintaan 359,00 euroa. Forerunner 255 Music ja Forerunner 255S Music ovat nyt saatavissa mustana tai valkoisena suositushintaan 419,00 euroa. Toimitukset käynnistyvät Q2/2022 aikana.

Lähde: Garmin

Etsitkö tätä aihetta?
Älykello jolla voi soittaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *