Ford Pro tehostaa eurooppalaisten yritysten tuottavuutta
Sovellukset Teknologia

Ford Pro tehostaa eurooppalaisten yritysten tuottavuutta

Ford Pro kertoi maanantaina 25.04.2022 innovatiivisista digitaalisista ratkaisuista, jotka on suunniteltu parantamaan eurooppalaisten yritysten tuottavuutta lisäämällä hyötyajoneuvojen hyötykäyttöä ja alentamalla käyttökustannuksia.

Ford Pro on Fordin uusi globaali liiketoimintayksikkö, joka tuottaa ratkaisuja kaiken kokoisille yrityksille niiden tuottavuuden parantamiseksi tarjoamalla asiakkailleen kattavan paketin, johon kuuluvat ajoneuvot, ohjelmistot, latauspalvelut, huollot ja rahoitus.

“Olemme astumassa digitaaliseen aikakauteen, eikä kaluston hallinta ole koskaan ollut monimutkaisempaa”, sanoo Ted Cannis, CEO, Ford Pro. “Ford Pron avulla yritysten on helppoa kasvattaa tuottavuutta tunnetun automerkin ratkaisulla, jossa kaikki palvelut ovat saatavana yhden palveluntarjoajan kautta.”

Ford Pro tarjoaa ensimmäisenä toimijana täysin integroituja digitaalisia ja tehokkaita ratkaisuja yrityksen hyötyajoneuvokaluston hallintaan. Palveluun on liitettävissä sekä polttomoottorikäyttöisiä että täyssähköisiä hyötyajoneuvoja – myös muiden kuin Fordin valmistamia. 

Ford on ollut Euroopan johtava hyötyajoneuvomerkki jo seitsemänä peräkkäisenä vuotena ja Ford Pro -palveluiden käyttöönotto Euroopassa tukee merkin johtavaa asemaa entisestään. Ford Pro on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen skaalattavia digitaalisia ohjelmistoja ja palveluita ja yhtiölle palvelupohjaisia tuloja.

“Euroopan kaupallinen tiimimme on keskittynyt auttamaan asiakkaidemme yrityksiä menestymään ja Ford Pron lanseeraus nostaa tämän uudelle tasolle”, toteaa Hans Schep, General Manager, Ford Pro Europe. “Ford Pro toimittaa uuden sukupolven täyssähköautoja, jotka on integroitu alan johtaviin digitaalisiin palveluihin. Tämän ansiosta asiakkaamme voivat odottaa uutta tuottavuuden ja kasvun aikakautta.”

Ford Pro -palveluiden saatavuus ja sisältö vaihtelevat markkinoittain. Tarkemmat paikalliset sisällöt ja aikataulut vahvistetaan myöhemmin.

Ford Pro Vehicles – laadukkaat ajoneuvot yritysten eri tarpeisiin

Liitetyt ajoneuvot ovat Ford Pron tarjonnan ytimessä. Autojen liitettävyysominaisuuksien ansiosta asiakkailla on mahdollisuus maksimoida kalustonsa tuottavuus ja käytettävyys saatavilla olevien integroitujen ratkaisujen avulla. Ford Pro -ajoneuvomallisto koostuu useista laadukkaista hyötyajoneuvomalleista, joiden suunnittelussa on hyödynnetty Fordin globaalia tietämystä asiakkaiden tarpeista. Malliston kärkituotteena on maailman suosituin pakettiautomallisto – ikoninen Transit-perhe. 2

Ford Pro helpottaa asiakkaiden siirtymistä sähköautoihin suorituskykyisten täyssähköisten hyötyajoneuvojen valikoimallaan. Kaikkien tuotteiden suunnittelun lähtökohtana on tuottavuus ja kestävä kehitys tinkimättä ominaisuuksista tai lisäämättä omistuskustannuksia. Ford ilmoitti äskettäin tuovansa Euroopan markkinoille neljä uutta täyssähköistä hyötyajoneuvomallia menestyksekkäästi esitellyn E-Transitin lisäksi: tonniluokan täysin uusi Transit Custom -pakettiauto ja Tourneo Custom -tila-auto vuonna 2023 ja pienemmät seuraavan sukupolven Transit Courier -pakettiauto ja Tourneo Courier -tila-auto vuonna 2024.

Puoleen kaikista Euroopassa myytävistä Fordin hyötyajoneuvoista tehdään muutostöitä asiakkaiden erityistarpeiden mukaan. Ford Pro Special Vehicles -yksikön tehtävänä on tehdä muutostöiden prosessista mahdollisimman helppo sekä asiakkaille että korinrakentajille. Yhtiön laaja eurooppalainen valtuutettujen korinrakentajien verkosto (Qualified Vehicle Modifier, QVM) tarjoaa kaiken kokoisille yrityksille niiden tarpeisiin parhaat ratkaisut yksinkertaisista telineiden asennuksista monimutkaisempiin muutostöihin. Suomessa Fordin valtuuttamina korinrakentajina toimivat Arctic Trucks Finland Oy ja J5L-Production Oy.

Tiivis yhteistyö valtuutettujen korinrakentajien kanssa auttaa muun muassa tyyppihyväksyntäprosessissa ja varmistaa, että tehdyt korimuutokset ovat turvallisia, tehokkaita ja tehdään nopeasti kunkin asiakkaan vaatimusten mukaisesti. Ford Pro Special Vehiclesin oman teknisen asiantuntemuksen ansiosta ajoneuvojen suorituskyky voi parantua entisestään esimerkiksi tehokkaiden komponenttipäivitysten, lisäakku- ja polttoainejärjestelmien ja muiden ominaisuuksien, kuten majakkavalot ja perävaunun sähköistys, avulla.

Ford Pro Special Vehicles tarjoaa myös digitaalisen palvelun, joka voi kehittää ratkaisuja kolmannen osapuolen järjestelmien integroimiseksi ajoneuvon kosketusnäytössä toimivaan tietoviihdejärjestelmään, mikä tarjoaa paremman käyttökokemuksen ja poistaa tarpeen lisätä ohjaamoon ylimääräisiä ohjauspaneeleja.

Ford Pro Software – ohjelmistojen avulla hyödyllistä tietoa

Ford Pro -asiakastutkimuksessa selvisi, että asiakkaat haluavat yhden integroidun ratkaisun, joka yhdistää kaikki kalustonhallinnan osa-alueet tehokkuuden saavuttamiseksi sen sijaan, että yksittäisten palveluntarjoajien eri ohjelmien hallinta vaatisi resursseja ja aikaa.

Ford Pro Software tarjoaa digitaalisen ekosysteemin, joka käyttää reaaliaikaista dataa ajoneuvojen, telematiikan, latauksen ja huollon yhdistämiseksi tehokkaaksi, käyttäjäystävälliseksi ja tuottavuutta lisääväksi alustaksi.

Palveluihin kuuluvat muun muassa Ford Pro Telematics  ja Ford Pro E-Telematics -palvelut, joiden kautta yritykset saavat esimerkiksi reaaliaikaista tietoa ajoneuvon sijainnista ja tilasta. Ford Pro E-Telematics -järjestelmässä on lisäksi täyssähköautoihin liittyviä palveluita, kuten tietoa lataustilasta, jäljellä olevasta toimintamatkasta ja mahdollisuus ajastaa autoon lämmitys tai jäähdytys ennen matkaan lähtöä.

Ford Pro Telematics -järjestelmässä on toiminnallisuus, jonka avulla yritysten on mahdollista hallita sekä Fordin että muiden valmistajien hyötyajoneuvoja. Muihin kuin Ford-merkkisiin autoihin liitetään plug-in-laite, jonka avulla autot liitetään järjestelmään.

Ford Pro Telematics ja Ford Pro E-Telematics -palvelut ovat saatavilla tällä hetkellä Euroopan suurimmissa maissa.

Fordin omistamien telematiikkaratkaisujen ansiosta Ford Pro -ohjelmistosta on hyötyä myös leasingyhtiöille ja yrityksille, joilla on suuri kalusto. Ford Data Services tarjoaa heille Transportation Mobility Cloudin kautta suojattuja autonvalmistajatason ajoneuvotietoja ja muuta optimaaliseen kalustonhallintaan hyödyllistä tietoa.

Pienemmät yritykset ja yksityisyrittäjät hyötyvät ilmaisesta, myös Suomessa saatavasta, FordPass Pro-älypuhelinsovelluksesta, jonka kautta he voivat hallinnoida kalustoaan. Sovellukseen on mahdollista lisätä enintään viisi autoa.

Ford Pro Charging -latauspalvelut

Sähköautojen käyttöä helpottava Ford Pro Charging on täysin integroitu latausjärjestelmä yrityksen kalustolle. Järjestelmä pystyy määrittelemään tehokkaimmat latausstrategiat ja toteuttamaan tulevaisuuden kannalta kestäviä ratkaisuja eurooppalaisille yrityksille.

Ford Pro Charging tarjoaa ainutlaatuisen palvelun, joka sisältää saumattomasti täyssähköisen E-Transitin kanssa toimivan latauslaitteiston asennuksen ja hallintaohjelmiston. Sisäänrakennetun liitettävyyden ansiosta järjestelmä havaitsee mahdolliset ongelmat ennen kuin asiakkaat ovat edes tietoisia niistä ja ratkaisee, jotta yritykselle koituvat häiriöt jäävät mahdollisimman pieniksi.

Ford Pro Charging -palvelu yksinkertaistaa myös kotiin asennettavan seinälatauslaitteen asennusta, laskutusta ja hallintaa. Tämä on erityisen kätevää yrityksille, joiden kuljettajat vievät työautonsa kotiin. Ja vaikka useimmat yritykset käyttävät julkista latausta vasta viimeisenä keinona autojen latauksessa, Ford Pro Charging tarjoaa myös pääsyn yli 300 000 latauslaitteeseen Euroopassa sekä helpon ja joustavan keskitetyn laskutuksen.

Ford Pro Service – oikea-aikaisella huollolla parempi hyötykäyttö

Autojen seisokki aiheuttaa yrityksille kolmanneksi korkeimmat kustannukset polttoainekulujen ja poistojen jälkeen. Ford Pro Service on tärkeä osa Ford Pro -ekosysteemiä. Sen ansiosta pystytään optimoimaan kaluston hyötykäyttö yhdistämällä liitetyistä autoista saatu tieto ja kattavan jälleenmyyjäverkoston huoltopalvelut.

Fordilla on kaikista merkeistä laajin hyötyajoneuvojen huoltoverkosto, johon kuuluu Euroopassa 800 Transit Keskusta. Ford Pro on myös valmis sähköiseen aikakauteen. Fordilla on Euroopassa 1500 sähköautosertifioitua täyden palvelun jälleenmyyjää ja yli 4500 valtuutettua korjaamoa, jotka kaikki voivat huoltaa E-Transitia. Suomessa on 12 Transit Keskusta, minkä lisäksi hyötyajoneuvoja huoltavat kaikki muutkin valtuutetut Ford-jälleenmyyjät ja korjaamot.

Ford Pron asiakkaiden tarpeisiin perustuviin palveluihin kuuluu myös mobiilihuolto – liikkuvat huoltopakettiautot, jotka ajavat huoltamaan autoja sovittuna aikana sovittuun paikkaan. Tämä vähentää merkittävästi autojen seisokkiaikoja. Mobiilipalvelu toimii tällä hetkellä Isossa-Britanniassa, ja sitä lanseerataan parhaillaan Saksassa. Palvelu laajenee myöhemmin myös muille markkinoille. Mobiilihuollon pakettiautot pystyvät hoitamaan 70 prosenttia huolto- ja korjaustöistä – myös muiden merkkien ajoneuvoille – maksimoiden täten mukavuutta ja tuottavuutta sekä vähentäen kaluston ajoneuvojen korjaamoille viemisestä aiheutuvaa ajanhukkaa ja kustannuksia.

Myös Ford Pro Servicen FORDLiive -järjestelmä lupaa muuttaa hyötyajoneuvoasiakkaiden tuottavuutta. FORDLiive on jatkuvassa yhteydessä asiakkaisiin ja käyttää reaaliaikaisia ajoneuvotietoja yhdistääkseen asiakkaat ja ajoneuvot jälleenmyyjien ja Ford Pro -asiantuntijoiden kanssa, mikä vähentää autoihin tulevia vikoja ja huoltokäynteihin käytettävää aikaa sekä nopeuttaa korjauksia.

FORDLiiven tavoite on saavuttaa kaluston sataprosenttinen käyttöaika. Maaliskuussa 2021 tapahtuneen lanseerauksen jälkeen FORDLiive on jo tuottanut lähes 125 000 lisäkäyttöpäivää, ja Ford Pro -ennusteet osoittavat, että FORDLiive voi vähentää kaluston seisonta-aikaa jopa 60 prosenttia. 

Eri puolilla Eurooppaa on jo käytössä yli 620 000 liitettyä Ford-hyötyajoneuvoa. Asiakkaat voivat käyttää FORDLiive-palvelua maksutta aktivoimalla ajoneuvonsa FordPass Connect -modeemin ja rekisteröitymällä Ford Pro -ohjelmistopakettiin.

FORDLiive-järjestelmä toimittaa ajoneuvon kunnosta hälytyksiä suoraan asiakkaille Ford Pro -ohjelmiston kautta, minkä lisäksi Transit Keskus -korjaamot voivat myös hyödyntää asiakkaiden ajoneuvotietoja lyhentääkseen läpimenoaikoja. Ajoneuvoista saadun tiedon avulla korjaamolla on mahdollista tehdä vikadiagnoosi nopeammin, tilata osat etukäteen valmiiksi ja aikatauluttaa korjaamotyöt tehokkaammin.

Tällä hetkellä jo yli 100 FORDLiive -agenttia työskentelee FORDLiive-keskuksissa Saksassa, Espanjassa ja Isossa-Britanniassa. Myöhemmin tämän vuoden aikana avataan keskukset myös Unkarissa ja Ruotsissa.

Lähteet: Ford Pro / MyNewsDesk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *