Internet Tietotekniikka

EU:n kyberturvakuukausi: Kyberturvatietoisuus avainasemassa taistelussa kyberuhkia vastaan

Kyberturvallisuus kuuluu kaikille!
 

Kyberrikollisuuden lisääntyminen ja kyberhyökkäykset ovat tänä päivänä uusi normaali – joka 39:s sekunti tehdään verkkohyökkäys. Koronaviruspandemia on pahentanut tilannetta entisestään, sillä kyberrikolliset ovat hyödyntäneet erityisesti etätyöskentelyn suomia uusia mahdollisuuksia, jolloin yritysten työntekijät ovat saattaneet työskennellä heikommin suojattujen verkkoyhteyksien varassa.


Ongelmia ovat aiheuttaneet viime aikoina erityisesti tietojenkalastelusähköpostit ja kiristyshaittaohjelmat. Merkittävä osuus eli arviolta jopa yli 90 prosenttia kaikista haittaohjelmista livahtaa sisään käyttäjän huomaamatta sähköpostin kautta. Samanaikaisesti vakavien kiristyshaittaohjelmien osuus on kasvanut räjähdysmäisesti. Kiristyksen kohteeksi valikoituvat erityisesti yhteiskunnan toiminnan kannalta kaikista kriittisimmät alat, kuten terveydenhoitoala, taloussektori, valtiolliset organisaatiot ja vähittäiskauppa.


Koska kiristyshaittaohjelmat voivat lamaannuttaa yrityksen toiminnan ja aiheuttaa samalla merkittäviä taloudellisia vahinkoja, on riittävän verkkosuojauksen lisäksi varmistettava, että myös työntekijät saavat asianmukaista tietoturvakoulutusta.

Näin he pystyvät tunnistamaan epäilyttävät sähköpostit ja muut tietoturvariskit. Tätä taitoa tulee ylläpitää jatkuvasti koulutuksella ja jakamalla ajankohtaista tietoa riskeistä. Yrityksille henkilöstön jatkuva kouluttaminen ja kyberturvatietoisuuden lisääminen ovat välttämättömiä keinoja suojautua kyberuhilta.


”Suurinta osaa organisaatioista, jotka päätyvät kyberrikollisten uhreiksi, yhdistää riittämätön panostus kyberturvallisuuteen. Ei pidä kuitenkaan unohtaa, että kyberturvallisuus on paljon muutakin kuin teknologioita. Organisaation kybersietoisuutta voi siten parantaa merkittävästi johdon ja henkilöstön kyberturvatietoisuuden lisäämisellä, tunnistamalla digitaalisen toimintaympäristön riskit ja panostamalla kokonaisvaltaisen kyberturvakumppanin tuella erityisesti niihin asioihin, joilla on suurin merkitys organisaation toiminnan jatkuvuuden kannalta”, kertoo Nixun toimitusjohtaja Petri Kairinen.

Lähde: News Cision


Muuta luettavaa muualta

Elämä siirtyy kokoajan kohti digitaalisuutta

Oletko miettinyt hankkivasi pelitietokonetta, älypuhelinta tai vaikka älykelloa naiselle? Esimerkiksi älykello naiselle voisi olla hyvä tapa seurata hänen sykettä päivän mittaan. Monissa älykelloissa on kattava valikoima eri ominaisuuksia, joita löytyy eri mallien kalloista. Monilla älykelloilla voi seurata unenlaatua sekä nukuttua aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *