Elisa 5G yhteydet
Älypuhelimet Internet Teknologia Tietotekniikka

Elisa: Uudellemaalle entistä toimivammat tietoliikenneyhteydet

Elisa on heinä-joulukuussa 2022 laajentanut valokuituverkon saatavuutta Uudellamaalla ja parantanut 5G-verkon kattavuutta. Alueet, joilla verkkoa on parannettu, löytyvät tiedotteen liitteenä olevasta taulukosta*. 

Elisa on syksyn aikana panostanut Uudenmaan valokuituverkkoon ja tuonut näin valonnopean yhteyden yhä useamman asukkaan ja yrityksen saataville.  

─ Paras yhteys riippuu aina asiakkaan tilanteesta, tarpeesta ja asuinpaikasta. Autamme asiakkaitamme valitsemaan omalle kodille tai yritykselle parhaan vaihtoehdon valokuidun ja 5G-verkon valikoimastamme. Rakennamme valokuitua laajasti kaupunkien keskustoissa ja myös taajama-alueilla. Valokuidulle on nyt kysyntää esimerkiksi kupariverkon korvaajana, kertoo Elisan Uudenmaan aluejohtaja Sanna Sarpila

Suomessa siirrytään parhaillaan nopeampiin ja entistä luotettavampiin verkkoihin. Mobiilidataliikenteen mahdollistanut 3G-verkko on jäämässä historiaan vuoden 2023 aikana, kun lähes kaikki mobiilidatan käyttö on siirtynyt uudempiin verkkoihin. Suomalaiskodeissa ja -yrityksissä yleistyvät valokuituun ja 5G-verkkoon pohjaavat yhteydet, joilla on mahdollista päästä yli gigabitin tiedonsiirtonopeuksiin.  

Vuoden 2022 jälkipuoliskolla Elisa on laajentanut 5G-verkkoa usealla paikkakunnalla Uudellamaalla. 5G:stä on tullut Suomessa arkipäivää ja liikenne siirtyy vauhdilla uuden sukupolven verkkoon.  

– Uudellamaalla tietoliikenteen määrä 5G-verkossa on lähes kaksinkertaistunut viimeisen vuoden aikana. Merkittävä osa verkkoasioinnista, videopuheluista ja suoratoistosta tehdään nykyään puhelimella, ja 5G vastaa juuri näihin kasvaviin tarpeisiin. On hieno huomata, että uusi verkko on otettu alueella innolla vastaan, Sarpila kiteyttää. 

Elisan valtakunnallisen 5G-verkon alueella asuu yli 85 % suomalaisista 227 paikkakunnalla. Mobiiliverkon saatavuustiedot löytyvät Elisan kuuluvuuskartalta. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista. Elisan valonnopea yhteys on puolestaan saatavilla jo yli miljoonaan asuin- ja liikehuoneistoon valokuidulla tai kaapelimodeemilla toteutettuna. Sen saatavuuden omaan osoitteeseen voi tarkistaa Elisan verkkosivuilta

Lähde: Elisa


Muuta luettavaa muualta

Mikä on urheiluauto tarkalleen?

Urheiluauto on autotyyppi, joka on perinteisesti yleensä 2-paikkainen mutta nykyään usein myös 4-ovinen, joka suunniteltu suorituskykyiseksi sekä ajotuntumaltaan hyväksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *