Elisa laajentaa kattavaa valokuituverkkoaan
Internet Muu tekniikka Tietotekniikka

Elisa: Lähes 50 uutta aluetta saanut rakennuspäätöksen – valokuituverkko laajenee vauhdilla Helsingissä

Elisa laajentaa kattavaa valokuituverkkoaan tulevina vuosina useilla alueilla Helsingissä. Tällä hetkellä kysyntä Elisan valokuidulle on vahvaa. 

Valokuituyhteys saapuu yhä useamman helsinkiläisen käyttöön, kun Elisa panostaa Uudenmaan yhteyksiin yli 50 miljoonaa euroa tulevina vuosina. Vuosina 2024–2026 Helsinkiin rakennetaan lähes 50 uutta valokuitualuetta. 

Kuitu on panostus pitkälle tulevaisuuteen, siksi luotettavuus korostuu ostopäätöstä tehdessä 

Kuituyhteyttä tilatessaan moni asiakas katsoo vuosia eteenpäin ja pohtii, kannattaako siihen panostaa. Vaakakupissa painavat selkeät sopimusmallit ja kuitua myyvän toimijan luotettavuus: rakennetaanko kuituyhteys ajallaan ja onko yrityksen toiminta kestävällä pohjalla? Elisan valokuidulle on tällä hetkellä niin paljon tilaajia, että valtaosa myynnissä olevista alueista saa rakentamispäätöksen. 

– Rakentamispäätökseen ei vaikuta, onko alueella jo toisen yrityksen kuituverkko vai ei, sillä monet asukkaat ja yritykset ovat varta vasten odottaneet Elisan kuidun saapumista. Vilkkaassa markkinassa asiakkaalle tuo turvaa kotimaisen Elisan vakaa omistuspohja, läpinäkyvät sopimusmallit ja se, että kehitämme verkkoamme ja liiketoimintaamme pitkäjänteisesti. Tällöin asiakas säästyy jännitykseltä, kenelle ja miten paljon hän kuituyhteydestään maksaa tulevaisuudessa, pohtii Elisan Uudenmaan aluejohtaja Sanna Sarpila

Kokonaiskustannukset on helppo laskea, kun kuituyhteys ja -liittymä tulevat samalta toimijalta 

Valokuidun hankinnan kokonaiskustannukset on helppo hahmottaa, kun kuituyhteyden ja –liittymän hankkii samalta toimijalta. Asiakkaan kannalta kokonaisvaltainen palvelu, jossa kuitukaapelin rakentaminen ja nettiyhteys myydään yhdessä, on yksinkertainen ja turvallinen. 

– Jos kuituyhteyden rakentaminen ja sen käyttöön tarvittava liittymä erotettaisiin toisistaan, asiakas joutuisi tekemään kahden toimijan kanssa sopimuksen. Tällöin kasvaa riski, että moni asia jää epäselväksi ja kokonaiskulut nousevat, Sarpila sanoo.  

Käyttäjän tilanne ja tarve määrittelevät sopivimman nettiyhteyden  

Valokuidun lisäksi kodin tai yrityksen nopea nettiyhteys voidaan toteuttaa esimerkiksi 5G-mobiiliverkolla. Mobiiliverkko on varsin vaivaton ja nopea ottaa käyttöön valokuituun verrattuna, kun kaivuutöitä ei tarvita. 

– Yksikään teknologia ei ole aina ylitse muiden, vaan parhaan vaihtoehdon määrittää asiakkaan asuinpaikka, tilanne ja tarve. Valokuitu on erinomainen kodin tai yrityksen yhteys silloin, kun on toistuva tarve nopealle yhteydelle vuosikausiksi eteenpäin. Mobiiliverkko taas mahdollistaa liikkuvuuden ja nopean käyttöönoton, jotka eivät ole valokuidun vahvuuksia, Sarpila jatkaa. 

Valokuituyhteyden voi tilata missä vaiheessa tahansa: myyntivaiheessa, rakentamisen alkaessa tai kun valokuituverkko on jo rakennettu alueelle. Elisan valonnopea yhteys on saatavilla yli miljoonaan kotitalouteen ja liikehuoneistoon Suomessa valokuidulla tai kaapelimodeemilla toteutettuna, ja sen saatavuuden omaan osoitteeseen voi tarkistaa osoitteesta https://elisa.fi/netti/. Myös panostukset 5G-mobiiliverkkoon jatkuvat, ja jo yli 90 % suomalaisista asuu Elisan kattavan 5G-verkon alueella. 

Vuosina 2024–2026 rakennettavat valokuitualueet sijoittuvat seuraaviin kaupunginosiin: 

Ala-Malmi*, Ala-Tikkurila, Hakuninmaa, Heikinlaakso*, Konala*, Kulosaari*, Patola*, Roihupelto, Tapanila*, Tapaninkylä*, Siltamäki, Suurmetsä, Tapanilankaari*, Länsi-Pakila, Mellunkylä, Metsälä, Oulunkylä, Rastila, Reimarla, Suutarila, Tammisalo, Töyrynummi, Veräjämäki, Vesala. 

Lähde/tiedote: Elisa


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Mikä on internetin nopeustesti?

Internetin nopeustesti on välttämätön työkalu verkkosivuston omistajille ja käyttäjille. Se mittaa internet-yhteyden nopeuden, joka vaikuttaa suoraan sivuston latausaikaan. Nopeustesti mittaa internet-yhteytesi lataus- ja lähetysnopeudet. Se antaa selkeän kuvan siitä, kuinka nopeasti sivustosi latautuu eri käyttäjille eri puolilla maailmaa. Nopeampi latausaika parantaa käyttäjäkokemusta ja vaikuttaa myönteisesti hakukoneiden sijoitukseen. Suosittuja sivustoja, jossa nopeutta voi testata on mm speedtest tai DNA nopeustesti.

Suomen Presidentinvaalit 2024

Suomen presidentinvaalit 2024 ovat vaalit, joissa valitaan maan valtionpäämies. Vaalit järjestetään joka kuudes vuosi, ja niihin osallistuvat ehdokkaat keräävät kannatusta äänestäjiltä. Presidentti johtaa ulkopolitiikkaa, nimittää hallituksen, ja hänen roolinsa on enimmäkseen edustuksellinen. Vaalit käydään suoralla kansanäänestyksellä, ja voittaja tarvitsee yli puolet äänistä tullakseen valituksi ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella kaksi suosituinta ehdokasta kilpailevat keskenään. Tutustu Suomen presidentinvaalit 2024 aiheeseen.

Mobiilimaksaminen yleistyy kaupassa – Maksa ostokset käteväsi puhelimella

Miten maksaa puhelimella kaupassa? Puhelimella maksaminen tarjoaa poikkeuksellista nopeutta ja helppoutta kaupassa asioimiseen. Älypuhelimessa olevat maksusovellukset mahdollistavat sujuvan maksuprosessin ilman käteisen tai kortin käyttöä. Suosituimmat maksusovellukset ovat mm. MobilePay ja Google Pay maksaminen

Iskunkestävä Puhelin – Luotettava kumppani kaikissa seikkailuissa

Iskunkestävä puhelin on välttämätön kumppani aktiiviselle elämäntavalle. Se tarjoaa suojaa pudotuksilta, kolhuilta ja vedenroiskeilta, jotta voit huoletta seikkailla missä tahansa ympäristössä. Iskunkestävät puhelimet eivät tingi suorituskyvystä, vaan tarjoavat silti nopeat yhteydet, terävän näytön ja pitkän akunkeston. Älä enää pelkää vaurioita tai särkyviä näyttöjä – iskunkestävä puhelin on ratkaisu, joka mahdollistaa seikkailut pelotta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *