Yhteisverkon 5G laajenee Imatralle
Uncategorized

Yhteisverkon 5G laajenee Imatralle

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy (SYV) rakentaa uutta kattavaa 5G-verkkoa Pohjois- ja Itä-Suomeen yhteistyössä Nokian kanssa. Elokuussa rakentaminen jatkuu Imatralla. Laadukkaammista yhteyksistä hyötyvät niin asukkaat, lomailijat kuin yritykset. 5G-verkon rakentaminen parantaa myös Imatran 4G-yhteyksiä.

Pandemia-aikana etätyö lisääntyi merkittävästi ja erilaisten viihdesovellusten käyttö kasvoi entisestään. Ne vaativat verkolta entistä enemmän kapasiteettia, luotettavuutta ja viiveettömyyttä. Uusi 5G-verkko on luotettava ja toimintavarma verkko, jolla suoratoistopalvelut, videot, etäkokoukset ja TV-ohjelmat toimivat laadukkaasti ja pätkimättömästi.

”Hyvät tietoliikenneyhteydet ovat ensiarvoisen tärkeitä niin meille imatralaisille kuin paikallisille yrittäjille. Nopeat yhteydet mahdollistavat esimerkiksi etätyön ihan eri tavalla. On hyvä, jos alueella on useita toimijoita parantamassa näitä palveluja”, kertoo Imatran kaupungin viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen.

Imatran yritystoiminta hyötyy uudesta 5G-verkosta. Suurille yrityksille avautuu mahdollisuus rakentaa privaattiverkkoja 5G-teknologialla. Privaattiverkot tarjoavat lyhyen viiveen, taatun kapasiteetin ja suljetun verkon kriittisiin, reaaliaikaisiin käyttötarpeisiin. Toisaalta korkean 5G-taajuuden alueilla kiinteä 5G tarjoaa toimipisteisiin kuidunkaltaiset internet- tai yritysverkkoyhteydet taatulla kapasiteetilla.

Pienille yrityksille 5G-verkko tarjoaa entistä paremman mahdollisuuden rakentaa koko tietoliikenneinfransa mobiiliyhteyksien päälle. 5G:n keskeinen hyöty on työnteon tehostaminen ja helpottaminen nopeiden yhteyksien avulla. Pienessä yrityksessä yksi huippunopea liittymä soveltuu kaikkeen tarpeeseen: liikkuvaan työhön, konttorille, kotiin, varayhteydeksi, yhteydenjakoon. 5G tuo joustavuutta myös uusien toimipisteiden perustamiseen ja väliaikaisiin tarpeisiin, kuten tapahtumiin tai rakennustyömaille.

Mitä ja milloin Imatralla tapahtuu?

5G-verkko tuo siis nykyistä nopeammat yhteydet Imatralle. 5G-verkon kapasiteetti on moninkertainen vanhaan verkkoon nähden. Samalla myös 4G-yhteydet paranevat alueella. Rakennustyön aikana päivitetään yhteensä 40 tukiasemaa seuraavilla alueilla:

  • Imatra: Harakka, Honkaharju, Imatrankoski, Immola, Jäppilänniemi, Karhukallio, Karhumäki, Kaukopää, Mansikkala, Mehiläismäki, Mellonmäki, Meltola, Metsäpelto, Mustalampi, Niskalampi, Paajala, Pelkola, Postinmäki, Pässiniemi, Rajapatsas, Rauha, Rautionkylä, Räikkölä, Saareksiinmäki, Savikanta, Sienimäki, Sotkulampi, Tainionkoski, Teppanala ja Vuoksenniska
  • Lappeenranta: Hepoharju ja Rauha

Tukiasemien päivitystyö aloitetaan maanantaina 8. elokuuta, ja työn on tarkoitus olla valmis perjantaina 9. syyskuuta.

Tukiasemien vaihdosta voi aiheutua lyhyitä palvelukatkoksia

Tukiasemien päivitykseen liittyvistä töistä saattaa aiheutua enintään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Lisäksi palvelun laatu voi heiketä muutamaksi päiväksi, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä. Palveluhäiriöt pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat alueen asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa.

700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista. Lisätietoa aiheesta täällä: https://taajuustalkoot.fi/ 

Lähteet: DNA / STT

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.