Älypuhelimet Muu tekniikka Teknologia

Vaasan autotiet kartoitetaan taas mobiilipelin avulla

Vaasan kaupunki ja tamperelainen startup-yritys Crowdchupa järjestävät 11. syyskuuta jälleen kuntalaisille joukkoistetun ajoratojen kuntokartoituksen. Lähtemällä mukaan mobiilipelillä toteutettavaan datankeruuseen pääset vaikuttamaan kaupungin teiden laatuun ja tienaamaan itsellesi rahaa palkkioksi.

Crowdchupa-mobiilipelissä kartoitettavat tiet ripotellaan täyteen kolikoita ja muita rahanarvoisia objekteja, joita käyttäjät keräävät nauhoittamalla videokuvaa tekoälyn analysoitavaksi. Osallistua voi kuka tahansa älypuhelimen omistava autoilija lataamalla Crowdchupa-sovelluksen ilmaiseksi sovelluskaupasta sekä hankkimalla tuulilasiin kiinnitettävän puhelinpidikkeen ja polarisoivan linssin. Pidikkeen ja linssin saa tilattua esimerkiksi Crowdchupan verkkokaupasta.

– Maksamme käyttäjille palkkiota keskimäärin kaksi euroa per kartoitettu kilometri. Tarjolla ei ole pelkkää taskurahaa, sillä aiemmissa tempauksissa monet osallistujat ovat päässeet yli 20 euron tuntiansioihin, kertoo Crowdchupan toimitusjohtaja Toni Paju.

Vaasan kaupungille tämä yhteistyö merkitsee selkeämpää käsitystä katuverkon korjausvelasta, suunnitelmallisempaa kaupungin kunnossapitoa sekä tyytyväisempiä tienkäyttäjiä. Teknologiaa hyödyntävä ja kuntalaisia osallistava tiedonkeruumenetelmä säästää myös merkittävästi resursseja kaupungin muuhun käyttöön.

– Olen todella iloinen pelimäisestä lähestymistavasta ja yhteisöenergian hyödyntämisestä laajan verkoston kartoittamisessa. Kartoituksen jälkeen alamme ohjelmoimaan parannus- ja korjaustoimenpiteitä. Ensi vuonna käytännön työt perustuvat jo tällä menetelmällä kartoitettuun tietoon, kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi toteaa.

Lähde: STT Info

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *