Älypuhelimet Internet Sovellukset

Tee asunnostasi yksilöllinen: Wiser-älykotiratkaisu helpottaa arkea

 • Schneider Electric on tuonut markkinoille Wiser-älykotiratkaisun, jonka avulla voidaan ohjata esimerkiksi kodin valaistusta, energianhallintaa ja turvallisuutta.
 • Wiser yhdistää normaaliin kaapelointiin kytkettyjä asennuskalusteita langattomiin sensoreihin, ja Wiser-sovelluksen avulla kodin toimintoja voi ohjata älypuhelimella.
 • Perinteisen käytön lisäksi kaikkia laitteita voidaan ohjata myös langattomasti. Langaton ohjaus mahdollistaa esimerkiksi toimintojen ajastamisen sekä erilaiset automaatioratkaisut, joita voidaan kontrolloida myös etänä.

Schneider Electric, energianhallinnan ja automaation asiantuntija, on tuonut markkinoille älykotiratkaisun, joka mahdollistaa mukavamman, turvallisemman ja energiatehokkaamman asumisen. Wiser-älykodin hallinta tapahtuu yhden puhelimeen tai tablettiin asennettavan sovelluksen avulla.

Älykodit yleistyvät nopeasti, ja kuluttajat osaavat vaatia yhä älykkäämpiä ratkaisuja kotiinsa.

Digitalisaatio helpottaa arkea ja auttaa yksilöimään kodin omien tarpeiden mukaan. Jokainen pääsee luomaan omat lempitunnelmansa tärkeitä hetkiä varten, ja toisaalta automaatio antaa vapauden keskittyä elämiseen talotekniikasta huolehtimisen sijaan, sanoo tuotepäällikkö Pauli Kärnä Schneider Electricilttä.

­– Kuluttajat haluavat helposti asennettavia ja käytettäviä ratkaisuja, jotka lisäävät tehokkuutta ja varsinkin asumismukavuutta. Uudessa Wiser-kokonaisuudessa on huomioitu tulevaisuuden vaatimukset ja asumista helpottavat ratkaisut. Wiser on myös vaivaton kokonaisuus, sillä kuluttaja voi tehdä käyttöönoton eli laitteiden liittämisen järjestelmään ja automaatioiden asettamisen helposti itse.

Älyä kotiin langattomien sensorien avulla

Wiserin avulla kodista on helppo tehdä älykäs, sillä äly voidaan lisätä perinteisiinkin kytkimiin kytkimen taakse tulevan moduulin ansioista. Wiser by SE -sovelluksen avulla käyttäjät voivat älypuhelimella etäohjata kotinsa ydintoimintoja ja hallita energiankäyttöään.

– Äly tuodaan kotiin langattomien sensoreiden ja laitteiden avulla. Langattoman ohjauksen lisäksi älykodissa asiat tapahtuvat myös täysin itsekseen, jotta kodissa olisi aina mukava asua. Älykotiratkaisut parantavat energiatehokkuutta ja tekevät kodista yksilöllisen, kertoo Pauli Kärnä.

Wiser on edullinen toteuttaa myös remonttikohteissa eikä kaapelointimuutoksia tarvita, koska tuotteet voi asentaa olemassa olevien kytkinten tilalle.

Wiser – konkreettisia hyötyjä kotiin

 • Mukavuus: Wiser räätälöityy asukkaan tarpeisiin ja arkeen sopivaksi käyttäjän luomien toimintojen ja automaatioiden avulla. Esimerkiksi valaistuksen säädin asettaa sopivan ja energiatehokkaan valaistuksen valmiiksi päivittäiseen tekemiseen, kuten lukemiseen, ruoanvalmistukseen, elokuvan katseluun tai vieraiden vastaanottamiseen.
 • Helppokäyttöisyys: Sovelluksen selkeän käyttöliittymän ansiosta laitteiden ohjaus ja kodin silmälläpito on helppoa. Erilaisten toimintojen luominen onnistuu helposti, eikä muutosten tekeminen vaadi ammattilaisen käyntiä jälkikäteen. Kaikki kodissa asuvat voivat käyttää puhelinsovellusta, ja eritasoisia käyttäjäoikeuksia voidaan hyödyntää esimerkiksi lasten kanssa.
 • Kamera: Kameran avulla voidaan seurata kotia mistä päin maailmaa tahansa. Tarvittaessa laite lähettää havaitusta liikkeestä ilmoituksen valokuvan kera. Kamera mahdollistaa myös keskustelun tai esimerkiksi haukkuvan koiran silmälläpidon työpaikalta.
 • Turvallisuus: Vesivuotosensorin avulla Wiser ilmoittaa, jos kotona valuu vettä esimerkiksi keittiön alakaappiin. Ratkaisun avulla voidaan myös katkaista virta vesivuodon lähellä sijaitsevista pistorasioista. Etäohjauksen avulla kodin valaistusta voidaan ohjata etänä vaikka lomamatkalta, jolloin näyttää siltä kuin asukas olisi kotona.
 • Etähallinta: Käyttäjä voi ohjata kotinsa toimintoja älypuhelimensa avulla. Oviin ja ikkunoihin voidaan asentaa sensorit, jolloin oven tai ikkunan avautuminen voi käynnistää ennalta määriteltyjä toimintoja kotona. Etähallinnan avulla voidaan myös tarkistaa, jäikö asunnon ovi auki.

  Tutustu tuotteeseen:
   https://www.se.com/fi/fi/home/…

Lähde: MyNewsDesk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *