Seeds for the Future
Teknologia Tekoäly

Suomalaiset yliopisto-opiskelijat kävivät Itävallassa oppimassa teknologian käytöstä yhteiskunnan hyväksi

Huawei Suomi tarjosi tänä vuonna viidettä kertaa suomalaisille yliopisto-opiskelijoille mahdollisuuden osalllistua Seeds for the Future -opiskelijaohjelmaan. Ohjelma on maailmanlaajuinen opintokokonaisuus nuorille tieto- ja viestintäteknologia-alan lahjakkuuksille. Tämän vuoden Seeds for the Future -ohjelmassa vierailtiin Itävallassa, jossa opiskelijoilla oli mahdollisuus tavata muita ohjelman kansainvälisiä opiskelijoita ja saada tietoa siitä, miten Huawein digiteknologiaa hyödynnetään yhteiskunnan hyväksi käytännössä.

Vuoden 2022 Seeds for the Future -ohjelma jakautui kahteen osioon, joissa 10 suomalaista yliopisto-opiskelijaa Helsingistä, Lappeenrannasta, Tampereelta, Turusta ja Vaasasta suoritti ensin muun muassa 5G:tä, pilvipalveluita ja AI:ta käsittelevän verkkokurssin. Ohjelman tähän osaan sisältyi myös ryhmätyö, jossa kehitettiin tekninen ratkaisu yhteiskunnalliseen ongelmaan. Huawei on jo vuosia edistänyt niin sanottuja ”Tech4Good” -hankkeita, ja tässä nimenomaisessa haasteessa tavoitteena oli edistää ymmärrystä ja kannustaa keskustelua teknologiaratkaisujen mahdollisuuksista vaikuttaa myönteisesti yhteiskunnan kehitykseen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

– Tuntuu todella hienolta voida tarjota suomalaisille opiskelijoille mahdollisuus osallistua Seeds for the Future -opiskelijaohjelmaan. Pandemia-aika on rajoitti myös tämän ohjelman toteuttamismahdollisuuksia, mutta nyt pääsimme taas tarjoamaan tulevaisuuden huippuosaajille tämän ICT-alan osaamiskokonaisuuden, sanoo Huawein Pohjoismaiden johtaja Kenneth Fredriksen.

– Alan johtavana tieto- ja viestintäteknologiayrityksenä olemme mukana edistämässä digitaalista kehitystä, mikä tuo mukanaan myös vastuun inspiroida ja kannustaa lahjakkuuksia. Olemme erityisen tyytyväisiä voidessamme tarjoa oppimiskokonaisuuden osana ekskursion Wieniin. Matkalla opiskelijat pääsivät tutustumaan konkreettisiin digitaalisiin innovaatioihin ja tapasivat samanhenkisiä ihmisiä muista Pohjoismaista.

Verkkokurssin päätyttyä opiskelijat matkustivat Itävaltaan. Ekskursioon sisältyi muun muassa vierailu Neusiedler See-Seewinkel -kansallispuistoon. Huaweilla on puistossa käynnissä Nature Guardian -hanke, jossa suojellaan luonnon monimuotoisuutta teknologian avulla. Opiskelijat vierailivat myös 5G-tukiasemalla ja saivat käsityksen siitä, miten teknologia toimii käytännössä.

– Seeds for the Future oli minusta aivan mahtava ohjelma ja erityisesti lopun Itävallan reissu oli mieleenpainuva. Opin valtavasti uusimmista teknologioista aina 5G:stä tekoälyyn, ideoin ratkaisuja tämän päivän ongelmiin ja sain paljon kansainvälisiä ystäviä. Voin ehdottomasti suositella ohjelmaa kaikille vähänkin ICT-alasta kiinnostuneille ja ihmisläheisille opiskelijoille, kehuu ohjelmaan osallistunut Aalto-yliopiston tietotekniikan opiskelija Olli Glorioso.

Seeds for the Future on Huawein maailmanlaajuinen opiskelijaohjelma, joka käynnistyi Suomessa vuonna 2016. Ohjelman alettua vuonna 2008 siihen on maailmanlaajuisesti osallistunut yli 12 000 opiskelijaa yli 500 korkeakoulusta. Huawein tavoitteena on löytää ohjelman kautta Suomesta ja muualta maailmasta nuoria lahjakkuuksia, joilla intohimoa kehittyä ICT-alan kansainvälisiksi huippuosaajiksi.

Lähde: Huawei


Muuta luettavaa muualta

Samsung ja suosittu TikTok lanseeravat StemDrop -musiikkialustan ja muuta

Uusi kansainvälinen musiikkialusta StemDrop heijastaa Samsungin sitoutumista luovan ilmaisun vahvistamiseen. TikTokin käyttäjät voivat sen avulla löytää uutta musiikkia ja aloittaa maailmanlaajuisia musiikkiyhteistöitä. Tutustu dna puhelimet valikoimaan, josta voit löytää itsellesi tai lapsellesi  sopivan älypuhelimen vaikka tiktok videoiden videoiden varten. Esimerkiksi Apple iPhone 13 Pro on todella tehokas puhelin kuvien ja videoiden kuvaamista varten.

Katso myös samalla nämä aiheet muualta:
junat kartalla
Elisa puhelimet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *