Samsung julkaisi uuden 990 PRO SSD -kiintolevyn
Muu tekniikka Teknologia Tietotekniikka

Samsung julkaisi uuden 990 PRO SSD -kiintolevyn

Samsung on julkaissut uuden, korkean suorituskyvyn 990 PRO NVMe SSD -kiintolevyn, joka pohjautuu PCIe 4.0 -väylään. Uusi 990 PRO on nopea, energiatehokas ja soveltuu graafisesti vaativiin peleihin sekä 3D-renderöintiin, 4K-videoeditointiin ja data-analyysiin.

– Pelien, 4K- ja 8K-teknologian sekä tekoälypohjaisten sovellusten jatkuvan innovaation myötä kuluttajien tarpeet tehokkaalle tallennustilalle kasvavat. 990 PRO tarjoaa hyvän tasapainon nopeuden, energiatehokkuuden ja luotettavuuden välillä, joten se on erinomainen valinta pelaajille ja vaativille ammattilaisille, sanoo Samsung Suomen IT-tuotteiden myyntipäällikkö Ossi Luoma.

Suorituskykyä mukaansatempaavaan pelikokemukseen

Samsungin tuoreimman V-NAND-piirin ja uuden patentoidun ohjaimen ansiosta 990 PRO:n nopeus on huipputasolla PCIe 4.0 -liitännässä. SSD-levyn peräkkäiset luku- ja kirjoitusnopeudet ovat jopa 7 450 megatavua sekunnissa (Mt/s) ja 6 900 Mt/s, kun taas satunnaiset luku- ja kirjoitusnopeudet ovat jopa 1 400 000 ja 1 550 000 IOPS. 990 PRO sopii erityisen hyvin pelaamiseen sekä luoviin ja tuottaviin tehtäviin, sillä siinä on jopa 55 prosenttia parempi satunnainen luku- ja kirjoitusnopeus kuin 980 PRO -mallissa.

NVMe SSD:t mahdollistavat myös pelikonsolien ja pelien uusimman teknologian täyden hyödyntämisen. NVMe:llä toimiva 990 PRO antaa nopeammat latausajat PC:lle ja konsoleille luoden immersiivisen pelikokemuksen. Samsung suoritti Luminous Productionsin pian ilmestyvän, uusinta pelien lataustekniikkaa tukevan Forspoken-toimintaroolipelin kanssa testin, jossa kartan latausaika oli noin yksi sekunti. SATA SSD:llä aika oli neljä sekuntia ja HDD-kiintolevyllä 28 sekuntia.

Järkevä tehonkäyttö ja luotettava lämmönsäätö

Uudessa SSD:ssä on alhainen virrankulutus ja se parantaa laitteen energiatehokkuutta jopa 50 prosenttia verrattuna peräkkäiseen kirjoittamisnopeuteen 980 PRO:ssa. Lisäksi 990 PRO:ssa on nikkelipinnoitettu ohjain ja jäähdytyslevy lämmön hallintaan. Samsungin Dynamic Thermal Guard -tekniikka varmistaa, että laitteen lämpötila pysyy oikealla tasolla.

SSD on myös erinomainen ratkaisu kannettavien ja pöytätietokoneiden päivittämiseen sekä kotitekoisiin tietokoneisiin, sillä se parantaa merkittävästi suorituskykyä ja korkeaa energiatehokkuutta.

Samsungin 990 PRO tulee saataville Pohjoismaissa lokakuusta 2022 alkaen. Kahden teratavun mallin suositushinta on 389 €. Vuodesta 2023 alkaen saatavilla tulee malliversio, jonka kapasiteetti on neljä teratavua.

Samsung NVMe SSD 990 PRO -tekniset tiedot

Samsung SSD 990 PRO
KäyttöliittymäPCIe Gen 4.0 x4, NVMe 2.0
LiitäntäM.2 (2280)
TallennusmuistiSamsung V-NAND 3-bit TLC
OhjainSamsung in-house -ohjain
Kapasiteetti1Tt2Tt4Tt
DRAM1GB LPDDR42GB LPDDR44GB LPDDR4
Peräkkäinen luku- ja kirjoitusnopeusmax 7,450 MB/s, max 6,900 MB/s
Satunnainen luku- ja kirjoitusnopeus (QD32)max 1,400K IOPS, max 1,550K IOPS
HallintaohjelmistoSamsung Magician Software
TiedonsalausAES 256-bit Full Disk Encryption, TCG/Opal V2.0,Encrypted Drive (IEEE1667)
TBW (Total bytes written)600TB1200TB2400TB
TakuuViiden vuoden rajoitettu takuu

Lisätietoa: www.samsung.com

Lähde ja kuva: Samsung


Muuta luettavaa: Oletko jo kokeillut perinteisen kahvin lisäksi myös kahvikapseleita?

Kapselimuotoisia kahvijuomia on Suomessakin ollut jo saatavilla vuosia. Niissä ei sinällään ole siis mitään uutta, mutta uutta on se, että vasta viime aikoina on saataville alkanut tulla lisää makuja, kuten nyt nämä italialaisen Gimokan kahvimaut, joita ei aiemmin ole ollut saatavilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *