Polestar toimittaa akkuja kantosiipiä hyödyntäviä sähköveneitä valmistavalle Candelalle
Muu tekniikka Teknologia

Polestar toimittaa akkuja kantosiipiä hyödyntäviä sähköveneitä valmistavalle Candelalle

Polestar (Nasdaq: PSNY), ruotsalainen suorituskykyisten sähköautojen valmistaja on allekirjoittanut monivuotisen sopimuksen akkujen ja latausjärjestelmien toimittamisesta ruotsalaiselle, kantosiipiä hyödyntäviä sähköveneitä valmistamalle Candelalle. Sopimus on yksi maailman ensimmäisistä suorista yhteistöistä autoteollisuuden ja meriteollisuuden välillä akkuteknologiassa.

Polestar ja Candela ovat molemmat alojensa johtavia sähköisen liikkumisen brändejä, jotka jakavat yhteiset arvot innovatiivisesta suunnittelusta ja sitoutumisesta kestävään kehitykseen. Candelan hyödyntämät tietokoneohjatut kantosiivet nostavat sähköveneen veden yläpuolelle. Tämä mahdollistaa veneen ”lentämisen” pinnan yläpuolella, mikä kuluttaa jopa 80 % vähemmän energiaa suurilla nopeuksilla verrattaessa perinteisiin moottoriveneisiin.

Candelan nollapäästöiset sähköveneet tuottavat hyvin vähän melua sekä pienen ympäristöjalanjäljen yhdistettynä mukavampaan ja tasaisempaan veneilykokemukseen perinteisiin veneisiin verrattuna. Yritysten tavoitteena on nopeuttaa kestävää sähköistä liikkumista yhdistämällä Polestarin akut Candelan uraauurtavaan kantosiipiteknologiaan

”Olen vaikuttunut tavasta, jolla Candelan veneet liukuvat tyylikkäästi ja tehokkaasti vedessä, tai ennemmin veden päällä. Tämä on kiehtova todiste siitä, minkälaista estetiikkaa ja elämyksiä modernilla ja kestävällä teknologialla voidaan luoda. Polestarille on mahtavaa olla mukana Candelan tulevaisuuden projekteissa toimittamalla olennainen osa heidän tuotteidensa innovatiivisesta käyttövoimasta. Candelan akkutoimittajana voimme edistää siirtymistä puhtaampiin vesiin sähköistämällä vesiliikennettä”, sanoo Polestarin pääjohtaja Thomas Ingenlath.

”Polestar on meille unelmakumppani. Vaikka autojen sähköistyminen on edennyt pitkälle viime vuosina, merenkulkuala on jäänyt jälkeen. Yhdistämällä tehokkaan kantosiipiteknologiamme Polestarin tehokkaisiin akkuihin, voimme yhdessä nopeuttaa sähköveneiden käyttöönottoa massamarkkinoilla”, sanoo Candelan toimitusjohtaja Gustav Hasselskog.

Sopimus akkujen ja latausjärjestelmien toimittamisesta kolmannelle osapuolelle on Polestarin ensimmäinen sähköajoneuvojen valmistajana ja edustaa laajemman yhteistyön alkua Polestarin ja Candelan välillä. Molemmat yritykset ovat sitoutuneet tutkimaan uusia mahdollisuuksia tulevaisuuden yhteistyölle.

Lähde/kuvat: Polestar

Muut aiheet: Miten olisi älykello nuorelle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *