Sähköpostitileihin kohdistuneet tietoturvauhat lisääntyivät 101 % – edelleen suosituin hyökkäystapa
Internet Muu tekniikka Sovellukset

Sähköpostitileihin kohdistuneet tietoturvauhat lisääntyivät 101 % – edelleen suosituin hyökkäystapa

Trend Micron pilvipohjainen sähköpostien tietoturvaohjelmisto eliminoi 33,6 miljoonaa uhkaa viime vuonna

Yksi kyberturvan globaaleista pioneereista Trend Micro eliminoi yli 33,6 miljoonaa sähköposteihin kohdistunutta tietoturvauhkaa vuonna 2021, mikä on 101 % enemmän kuin edellisenä vuonna.

Näin merkittävä hyökkäysten kasvu osoittaa, että sähköpostit ovat edelleen tärkein kyberhyökkäysten kanava.

– Näemme vuosittain uudenlaisia tietoturvauhkia ja yhä kehittyneempiä tapoja tunkeutua yrityksiin. Vuodesta toiseen sähköpostit ovat kuitenkin merkittävin tietoturvauhka organisaatiolle, kertoo Kalle Salminen, Trend Micron kyberturva-asiantuntijaParas tapa välttyä uhilta, on ottaa kokonaisvaltainen lähestymistapa niiden havainnointiin ja poistamiseen.

Trend Micron tiedot kerättiin vuoden 2021 aikana niistä tuotteista, jotka täydentävät sellaisten ohjelmistojen kuten Microsoft 365:n ja Google Workspacen sisäänrakennettua suojausta.

Tärkeimmät havainnot:

  • 16,5 miljoonaa havaittua ja estettyä tietojen kalasteluyritystä. Kasvua on 138 %, koska kohteena oli aiempaa laajempi työntekijäjoukko.
  • 6,3 miljoonaa käyttäjätunnusten kalasteluyritystä. Kasvua 15 % koska kalastelu on pysynyt ensisijaisena murtautumistapana.
  • 3,3 miljoonaa havaittua haitallista tiedostoa, joka vastaa 134 %:n kasvua tunnetuissa uhissa, ja 221 prosentin kasvua tuntemattomissa haittaohjelmissa.

Positiivista on, että kiristyshaittaohjelmien havainnot vähenivät 43 % edellisvuodesta. Tämä saattaa johtua siitä, että iskut ovat aiempaa tarkemmin kohdennettuja, ja siksi, että Trend Micro on kyennyt estämään Trickbotin ja BazarLoaderin kaltaisia kiristyshaittaohjelmiin liittyviä työkaluja.

Johtajahuijaukset (BEC, Business Email Compromise) vähenivät 11 % aiemmasta. Toisaalta johtajahuijaus-yritykset lisääntyivät 83%. Nämä havaittiin Trend Micron tekoälypohjaisella kirjoitustyylin analysoinnilla, mikä osoittaa, että vastaavanlaiset huijaukset ovat muuttuneet yhä sofistikoituneemmiksi.

Lähde: Trend Micro

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *