Ecovacs Goat g1
Teknologia

Robotiikan vallankumous

ECOVACS yhdistää ihmisen ja koneen voimat täysin uudella tavalla lanseeraamalla kaksi huipputeknologiaa hyödyntävää tuoteinnovaatiota.

ECOVACS ROBOTICS (“ECOVACS”) julkisti 26. lokakuuta digitaalisessa ECOVACS 2022 Global Product Launch Event -tuotejulkistamistapahtumassa uusimmat innovaationsa: GOAT G1 -robottiruohonleikkurin sekä isojen kauppakeskusten siivousrobotti DEEBOT PRO:n. Yhtiön toimitusjohtaja David Qianin ohjeistamana yleisö pääsi kokeilemaan uusia tuotteita tositoimissa. Tuotteiden avulla tutustuttiin virtuaalisesti eri sijainteihin, kuten ECOVACS-paviljonki, pittoreski eurooppalainen puutarha sekä tunnettu Suzhou-museo. Julkistustapahtuma järjestettiin sekä englanniksi että kiinaksi. Kansainvälisiä vieraita oli kaikkialta maailmasta.

Tuotteet, ja niiden toiminnan taustalla olevat teknologiat eli Robotic Vision ja useiden robottien yhteistyötä hyödyntävä yhteistyöjärjestelmä HIVE, toimivat osoituksena ECOVACSin halusta toimia robotiikka-alan tiennäyttäjänä myös tulevina vuosina. ECOVACSin entistä laajempi tuotesalkku edistääkin sen tavoitetta olla maailman johtava robotiikkayhtiö sekä noudattaa uutta ”Robotics for All” -missiotaan.

Robottiruohonleikkureiden kulta-aika alkaa tästä

GOAT G1, ECOVACSin ensimmäinen robottiruohonleikkuri, on varustettu ”Robotic Vision” -teknologialla, joka takaa asiakkaille pehmeän leikkuukokemuksen ja tekee näin nurmikon hoidosta turvallisempaa, helpompaa ja tehokkaampaa. TrueMapping Multi-Fusion -lokalisointijärjestelmä hyödyntää sekä 360 asteen panoraamakameraa että kalansilmäobjektiivikameraa, mahdollistaen näin laitteen tarkan asemoinnin sellaisessakin puutarhassa, jossa osioiden fyysiset rajat ovat epäselkeät ja maaperä epätasainen. Järjestelmä hyödyntää ultralaajakaistateknologiaan (UWB) perustuvaa langatonta kantoaaltotietoliikennettä, inertiasuunnistusjärjestelmää sekä GPS-lokalisointia, joilla lokalisointiratkaisusta tehdään vakaampi.

GOAT G1:n ”Robotic Vision” -ominaisuuden asetukset voidaan määrittää niin, että käyttäjä käyttää GOAT G1:n etäohjaussovellusta navigoidakseen laitetta virtuaalikävelyllä puutarhan halki kerran. Alueen kartoitukseen menee alle 30 minuuttia. Määritysprosessin jälkeen GOAT G1 pystyy leikkaamaan 600 neliömetriä nurmikkoa päivässä. Leikkausjälki on freesi, siisti ja edustuskelpoinen.

Saksan jalkapallomaajoukkueen entinen kapteeni ja kolmena vuonna ”vuoden pelaajaksi valittu” Michael Ballack on GOAT G1:n brändilähettiläs. Michael on valittu, koska hänet tunnetaan tarkkana, tehokkaana ja älykkäänä pelaajana. Nämä ovat myös GOAT G1:n ominaisuuksia.

DEEBOT PRO rikkoo rajoja

DEEBOT PRO -robottiratkaisu sopii ihanteellisesti laajojen kauppakeskustilojen kaupalliseen puhdistamiseen. Siinä on pienempi robotti, K1, ja isompi M1-malli. Yhdessä käytettynä K1 ja M1 vastaavat helposti eri koon kaupallisten tilojen puhtausvaatimuksiin. Toimialan ensimmäisenä yrityksenä ECOVACS julkistaa monta robottia yhdistävän yhteistyöjärjestelmän nimeltä HIVE: Homogeneous Intelligence Variable Execution. HIVE mahdollistaa tosiaikaisen tiedonvaihdon useiden laitteiden välillä. Tämän ansiosta ne voivat toimia yhteisvoimin monimutkaisia toimia suorittaakseen.

HIVEn käyttö DEEBOT PROssa onnistuu KRUISEEn, ECOVACSin oman teknologian, korkeatarkkuuksisen valotutkajärjestelmän ansiosta. Kunkin laitteen luoma kartta voidaan synkronoida välittömästi HIVE:n ja tosiaikaisten paikkatietojen kanssa. Näin mahdollistetaan optimaalinen yhteistyö. DEEBOT PRO tulee saataville ensi vuoden ensimmäisenä neljänneksenä.

Innovaatio näyttää tien tulevaisuuteen

Sisätiloista ulkotiloihin ja yksityisestä kaupalliseen käyttöön: Jatkuvasti sirujen, moottoreiden ja antureiden kaltaisia laitteistokomponentteja keksimällä sekä niihin tekoälyn, samanaikaisen lokalisoinnin ja kartoituksen (SLAM), algoritmit ja navigoinnin integroimalla ECOVACS on säilynyt toimialan tiennäyttäjänä viimeisimmät 25 vuotta.

Mikä on ECOVACSin todellinen ainutlaatuinen myyntivaltti? ECOVACSissa innovaatioon piiriin ei kuulu vain tuotekehitys, vaan koko robotiikan ekosysteemi ja toimialan arvoketju.

Lähteet: STT & ECOVACS Europe GmbH


Muuta luettavaa muualta

Samsung ja suosittu TikTok lanseeravat StemDrop -musiikkialustan

Uusi kansainvälinen musiikkialusta StemDrop heijastaa Samsungin sitoutumista luovan ilmaisun vahvistamiseen. TikTokin käyttäjät voivat sen avulla löytää uutta musiikkia ja aloittaa maailmanlaajuisia musiikkiyhteistöitä. Tutustu dna puhelimet valikoimaan, josta voit löytää itsellesi tai lapsellesi  sopivan älypuhelimen vaikka tiktok videoiden videoiden varten. Esimerkiksi Apple iPhone 13 Pro on todella tehokas puhelin kuvien ja videoiden kuvaamista varten.

The Witcher -sarjan Henry Cavillin poistuu sarjasta

Netflix on ilmoittanut The Witcher -kaudesta 4 ja Henry Cavillin poistumisesta ohjelmasta.

Kausi 3 ei ole vielä esitetty suoratoistopalvelussa, mutta meillä on jo vahvistus siitä, että kaudella 4 Cavill on tarkoitus korvata Liam Hemsworthilla – joka tulee näyttelemään hirviönmetsästäjänä Geraltina Rivialaista. Hänet vastaavasti tunnetaan ehkä parhaiten Gale Hawthornen roolista Nälkäpelit-elokuvasarjassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *