Muu tekniikka Teknologia

Ford ottaa seuraavat askeleet kohti hiilineutraaliutta Euroopassa vuoteen 2035 mennessä

Ford ilmoitti tänään solmivansa Euroopassa yhteisymmärryspöytäkirjat Salzgitter Flachstahl GmbH:n, Tata Steel Nederland B.V:n ja ThyssenKrupp Steel Europe AG:n kanssa. Toimenpiteellä varmistetaan vähähiilisen teräksen toimitukset tuleviin tuotteisiin, mikä osaltaan auttaa yhtiötä saavuttamaan tavoitteensa olla hiilineutraali Euroopassa vuoteen 2035 mennessä.

Kullakin Fordin strategisella toimittajalla on omat suunnitelmansa vähähiilisen teräksen tuotannon lisäämiseksi tulevina vuosina. Vahvat suhteet näiden kumppanien kanssa auttavat Fordia parantamaan toimitusketjunsa hiilijalanjälkeä, jossa teräksen tuotanto on keskeinen osatekijä.

Vähähiilistä terästä uuden täyssähköisen SUV-mallin valmistukseen

Fordin suunnitelmissa on käyttää vähähiilistä terästä ensimmäisenä täysin uuden täyssähköisen SUV-mallin valmistuksessa, joka alkaa Kölnissä vuonna 2023.

Hiilidioksidipäästöjen vähentäminen toimitusketjussa on avaintekijä Fordin suunnitelmassa olla hiilineutraali kaikissa Euroopan toiminnoissaan vuoteen 2035 mennessä. Kunnianhimoisen tavoitteen saavuttamiseksi Ford analysoi koko arvoketjua valmistaakseen ajoneuvoja entistä ympäristötehokkaammin. Kölnissä sijaitsevaan sähköautojen tuotantolaitokseen, Cologne Electrification Centeriin, tehtävät merkittävät muutostyöt ja energiatehokkaat ratkaisut säästävät vuosittain yli 2 000 tonnia hiilidioksidia ja yli 2 600 MWh sähköenergiaa.

Tavoitteena vähähiilisen teräksen 10 prosenttin osuus vuoteen 2030 mennessä

Yhteisymmärryspöytäkirjan allekirjoittaminen tukee myös yhtiön sitoutumista käyttää tuotannossaan 10 prosenttia hiilineutraalia terästä vuoteen 2030 mennessä, mihin Ford sitoutui aiemmin tänä vuonna liittyessään First Movers Coalitioniin, joka on Maailman talousfoorumin maailmanlaajuinen aloite ostovoiman ja toimitusketjujen valjastamiseksi markkinoiden luomiseksi innovatiivisille puhtaan energian tekniikoille.

Teräsyhtiöt käyttävät vihreää vetyä ja uusiutuvaa energiaa uusissa tuotantoprosesseissaan vähentääkseen asteittain teräksen tuotannosta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä. Tämä tukee Euroopan Green Deal -sopimusta, jonka tavoitteena on saavuttaa nettonollapäästöt kaikilla aloilla vuoteen 2050 mennessä.

”Asiakkaamme, kuten mekin, haluavat pitää huolta planeetastamme. Me tarjoamme heille kestävämmällä tavalla valmistettuja autoja”, sanoo Sue Slaughter, ostojohtaja, kestävä toimitusketju, Ford Motor Company. ”Ympäristötehokkuudessa parannukset toimitusketjussa ovat avainasemassa, ja hiilineutraalin teräksen käytöllä on suuri vaikutus ajoneuvojemme hiilijalanjäljen pienentämisessä.”

Nettiaika alkaa olla yhä enemmän mobiiliaikaa

Mobiilinetti ja se meidän oma ihana älypuhelimemme ovat vieneet entistä enemmän varsinkin aikuisten lisääntyneestä vapaa-ajasta. Toisaalla käytämme puhelinta lukiessamme suoratoiston ohjelmien arvosteluita, toisaalta luemme sillä uusimmat ralliuutiset tai teemme lainavertailua netissä. Oli se syy mikä tahansa, aikuisilla on se älypuhelin entistä useammin kädessä – aina kun ei tee mitään muuta. Vai oletko tarkastellut omaa käyttäytymistäsi vaikka kotona ollessasi? Kuinka paljon illan aikan roikut omassa puhelimessasi – teetkö sillä osakesijoituksia vai vertailetko puhelinliittymien hintoja – kaikki ne löytyvät sieltä ja ovat saatavilla mobiilisti aina kun haluat – mutta missä tulee raja, oletko sinä jo kokeillut yhtä digitöntä päivää arjessasi, vaikka joku sunnuntai?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *