Pelireititin
Internet Muu tekniikka Teknologia Tietotekniikka

Pelireititin – Mikä se on ja miksi sitä tarvitaan pelaamiseen?

Pelireititin on reititin, joka on suunniteltu erityisesti pelaamiseen. Se tarjoaa usein paremmat suorituskykyominaisuudet kuin tavallinen reititin, kuten nopeamman tiedonsiirtonopeuden, matalamman viiveen ja paremman signaalikantavuuden.

Miksi pelireititin tarvitaan?

Pelireititin on tarpeen, jos haluat saada parhaan mahdollisen pelikokemuksen. Pelaamiseen tarvitaan vakaa ja nopea verkkoyhteys, jotta voit välttää viiveitä ja häiriöitä. Pelireititin voi auttaa parantamaan verkkoyhteyden suorituskykyä seuraavilla tavoilla:

 • Nopeammat tiedonsiirtonopeudet: Pelireititin tarjoaa usein nopeamman tiedonsiirtonopeuden kuin tavallinen reititin. Tämä tarkoittaa, että voit ladata pelit ja pelipäivitykset nopeammin ja pelata verkossa pelattavia pelejä ilman viiveitä.
 • Matalammat viiveet: Viive on aika, joka kuluu tiedon liikkumiseen lähteestä vastaanottajalle. Pelireititin voi auttaa vähentämään viivettä, mikä parantaa pelikokemusta.
 • Parempi signaalikantavuus: Pelireititin voi tarjota paremman signaalikantavuuden kuin tavallinen reititin. Tämä tarkoittaa, että voit pelata pelejä kauempana reitittimestä ilman, että verkkoyhteys katkeaa.

Pelireitittimen ominaisuudet

Pelireitittimen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:

 • Nopea tiedonsiirtonopeus: Pelireititin tulisi tarjota vähintään 1000 megabittiä sekunnissa (Mbps) tiedonsiirtonopeus. Tämä riittää useimpiin peleihin, mutta jos pelaat vaativia pelejä, voit tarvita jopa 3000 Mbps:n tiedonsiirtonopeuden.
 • Matalat viiveet: Pelireitittimen viiveen tulisi olla alle 10 millisekuntia. Tämä riittää useimpiin peleihin, mutta jos pelaat kilpapelejä, voit tarvita vieläkin nopeamman viiveen.
 • Parempi signaalikantavuus: Pelireititin tulisi tarjota vähintään 100 metrin kantosäteen. Tämä riittää useimpiin kotitalouksiin, mutta jos kotisi on suuri tai siinä on useita esteitä, voit tarvita jopa 200 metrin kantosäteen.

Pelireitittimen muita ominaisuuksia

Pelireitittimen muihin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa:

 • Mu-MIMO-tuki: Mu-MIMO-tuki mahdollistaa useiden laitteiden yhteyden samanaikaisen käytön ilman, että se heikentää verkon suorituskykyä.
 • Beamforming-tuki: Beamforming-tuki suuntaa verkkoyhteyden laitteeseen, joka on parhaiten sen ulottuvilla. Tämä voi parantaa verkkoyhteyden suorituskykyä etäisyyden kasvaessa.
 • VPN-tuki: VPN-tuki mahdollistaa yksityisen verkkoyhteyden luomisen julkisen verkon yli. Tämä voi olla hyödyllistä, jos haluat pelata pelejä turvallisesti julkisessa verkossa.

Pelireitittimen valinta

Pelireititintä valitessa on tärkeää ottaa huomioon seuraavat tekijät:

 • Verkkoyhteyden nopeus: Tarvitset vähintään 1000 Mbps:n tiedonsiirtonopeuden.
 • Viive: Viiveen tulisi olla alle 10 millisekuntia.
 • Signaalikantavuus: Tarvitset vähintään 100 metrin kantosäteen.
 • Muut ominaisuudet: Harkitse myös muita ominaisuuksia, kuten Mu-MIMO-tukea, beamforming-tukea ja VPN-tukea.

Pelireitittimen asennus

Pelireitittimen asennus on yleensä helppoa. Seuraa vain reitittimen mukana tulevia ohjeita.

Pelireitittimen ylläpito

Pelireitittimen ylläpito on tärkeää, jotta se toimii optimaalisesti. Seuraavassa on muutamia vinkkejä pelireitittimen ylläpitoon:

 • Päivitä reititin säännöllisesti: Reitittimen valmistajat julkaisevat säännöllisesti ohjelmistopäivityksiä, jotka sisältävät korjauksia ja parannuksia. Päivitetyllä reitittimellä on parempi suorituskyky ja turvallisuus.
 • Vaihda salasana säännöllisesti: Hyvä salasana suojaa verkkoasi hakkeroinnilta. Vaihda salasana säännöllisesti, mieluiten vähintään kolmen kuukauden välein.
 • Käytä palomuureja: Palomuurit auttavat suojaamaan verkkoasi hakkeroinnilta ja muilta uhilta. Aktivoi reitittimen palomuuri ja määritä se huolellisesti.
 • Aseta laitteiden turvallisuusasetukset oikein: Varmista, että kaikki verkkoon liitetyt laitteet on asetettu oikein. Päivitä laitteiden ohjelmistot ja käytä vahvoja salasanoja.

Pelireitittimen edut

Pelireititin tarjoaa useita etuja pelaajille, mukaan lukien:

 • Nopeammat tiedonsiirtonopeudet: Pelireititin tarjoaa usein nopeamman tiedonsiirtonopeuden kuin tavallinen reititin. Tämä tarkoittaa, että voit ladata pelit ja pelipäivitykset nopeammin ja pelata verkossa pelattavia pelejä ilman viiveitä.
 • Matalammat viiveet: Viive on aika, joka kuluu tiedon liikkumiseen lähteestä vastaanottajalle. Pelireititin voi auttaa vähentämään viivettä, mikä parantaa pelikokemusta.
 • Parempi signaalikantavuus: Pelireititin voi tarjota paremman signaalikantavuuden kuin tavallinen reititin. Tämä tarkoittaa, että voit pelata pelejä kauempana reitittimestä ilman, että verkkoyhteys katkeaa.
 • Muita ominaisuuksia: Pelireititin voi tarjota myös muita ominaisuuksia, kuten Mu-MIMO-tukea, beamforming-tukea ja VPN-tukea, jotka voivat parantaa pelikokemusta.

Pelireitittimen haitat

Pelireititin voi olla tavallista reititintä kalliimpi. Lisäksi pelireititin saattaa vaatia enemmän ylläpitoa kuin tavallinen reititin.

WiFi reititin vai pelireititin?

Erot wifi-reitittimen ja pelireitittimen välillä:

 • Nopeus: Pelireititin tarjoaa usein nopeamman tiedonsiirtonopeuden kuin wifi reititin. Tämä on tärkeää, jos haluat pelata verkossa pelattavia pelejä ilman viiveitä.
 • Viive: Pelireititin voi auttaa vähentämään viivettä, mikä parantaa pelikokemusta.
 • Signaalikantavuus: Pelireititin voi tarjota paremman signaalikantavuuden kuin wifi-reititin. Tämä tarkoittaa, että voit pelata pelejä kauempana reitittimestä ilman, että verkkoyhteys katkeaa.
 • Muut ominaisuudet: Pelireititin voi tarjota myös muita ominaisuuksia, kuten Mu-MIMO-tukea, beamforming-tukea ja VPN-tukea, jotka voivat parantaa pelikokemusta.

Kumpi reititin kannattaa valita?

Jos haluat saada parhaan mahdollisen pelikokemuksen, pelireititin on hyvä investointi. Pelireititin tarjoaa usein paremmat suorituskykyominaisuudet kuin wifi-reititin, jotka voivat auttaa vähentämään peliviiveitä ja parantamaan pelikokemusta.

Jos kuitenkin et pelaa verkossa pelattavia pelejä tai sinulla ei ole tarvetta nopeaan tiedonsiirtonopeuteen tai matalaan viiveeseen, wifi-reititin voi olla riittävä.

Lopuksi aihe tiivistettynä:

Pelireititin on hyvä investointi, jos haluat saada parhaan mahdollisen pelikokemuksen. Pelireititin tarjoaa usein paremmat suorituskykyominaisuudet kuin tavallinen reititin, kuten nopeamman tiedonsiirtonopeuden, matalamman viiveen ja paremman signaalikantavuuden. Nämä ominaisuudet voivat parantaa pelikokemusta ja vähentää peliviiveitä.

Pelaamisesta lisää kertoo suomi esports

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *