mobilepay
Älypuhelimet Internet Sovellukset

MobilePay: Mobiilimaksamisen tulevaisuutta

MobilePay on suomalainen mobiilimaksusovellus, jonka on kehittänyt Danske Bank. Sovellus mahdollistaa rahasiirtojen tekemisen toisille käyttäjille, maksamisen kaupoissa ja verkossa sekä laskujen maksamisen. MobilePay on yksi Suomen suosituimmista mobiilimaksusovelluksista, ja sillä on yli 2,5 miljoonaa käyttäjää.

Miten MobilePay toimii?

MobilePayn käyttö edellyttää, että sinulla on älypuhelin ja pankkikortti, jonka pankki tukee MobilePayta. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi App Storesta tai Google Playsta.

Kun avaat MobilePayn, sinun on ensin luotava käyttäjätili. Tilin luominen on helppoa, ja se edellyttää vain puhelinnumeroa ja vahvistuskoodia.

Kun tili on luotu, voit aloittaa rahasiirtojen tekemisen ja maksamisen. Rahasiirtojen tekeminen onnistuu syöttämällä vastaanottajan puhelinnumeron tai nimimerkin. Maksamisen voit tehdä näyttämällä kassalla MobilePayn QR-koodin tai skannaamalla kaupan QR-koodin.

MobilePayn ominaisuudet

MobilePayn ominaisuudet ovat seuraavat:

 • Rahasiirrot

MobilePaylla voit siirtää rahaa toisille käyttäjille. Siirtojen tekeminen on helppoa ja nopeaa, ja se on ilmaista alle 50 euron siirtosummille.

 • Kauppamaksaminen

MobilePaylla voit maksaa useissa kaupoissa ja ravintoloissa. Maksaminen onnistuu näyttämällä kassalla MobilePayn QR-koodin tai skannaamalla kaupan QR-koodin.

 • Verkkomaksaminen

MobilePaylla voit maksaa myös verkossa. Maksaminen onnistuu lisäämällä MobilePayn maksutavaksi verkkokaupassa.

 • Laskujen maksaminen

MobilePaylla voit maksaa myös laskuja. Laskujen maksaminen onnistuu skannaamalla laskun QR-koodin tai syöttämällä laskun numeron.

MobilePayn turvallisuus

MobilePay on turvallinen maksutapa. Sovellus käyttää kaksivaiheista tunnistautumista, joka lisää turvallisuutta. Lisäksi MobilePayn maksut ovat aina salaussuojattuja.

MobilePayn etuja

MobilePayn etuja ovat seuraavat:

 • Helppokäyttöisyys

MobilePay on helppokäyttöinen sovellus, jonka käyttöönotto onnistuu nopeasti.

 • Taloudellisuus

MobilePayn rahasiirrot ovat ilmaisia alle 50 euron siirtosummille.

 • Laajan saatavuus

MobilePayta voi käyttää yli 53 000 kaupassa ja ravintolassa Suomessa.

MobilePayn haittapuolia

MobilePayn haittapuolina voidaan pitää seuraavia:

 • Rajoitettu saatavuus

MobilePayta ei ole saatavilla kaikissa maissa.

 • Mahdolliset tekniset ongelmat

Kaikkiin mobiilimaksusovelluksiin liittyy aina mahdollisuus teknisiin ongelmiin.

MobilePayn tulevaisuus

MobilePay on yksi Suomen suosituimmista mobiilimaksusovelluksista, ja sen suosio on kasvussa. MobilePayn tulevaisuudennäkymät ovatkin erittäin hyvät.

MobilePayn kehittäjä Danske Bank on ilmoittanut, että se aikoo laajentaa MobilePayn käyttöä myös ulkomaille. Lisäksi MobilePayn ominaisuuksia kehitetään jatkuvasti.

Mitä tehdä, jos MobilePay ei toimi?

Jos MobilePay ei toimi sinun kohdallasi, kokeile seuraavia asioita:

 • Varmista, että MobilePayn sovellus on ajan tasalla. Voit tarkistaa sovelluksen päivitystilanteen App Storesta tai Google Playsta.
 • Varmista, että puhelimen tai tabletin käyttöjärjestelmä on ajan tasalla. Voit tarkistaa käyttöjärjestelmän päivitystilanteen puhelimen tai tabletin asetuksista.
 • Tarkista, että puhelimen tai tabletin internet-yhteys on kunnossa. Voit tarkistaa internet-yhteyden tilan puhelimen tai tabletin asetuksista.
 • Yritä uudelleen. Joskus ongelma voi johtua vain satunnaisesta häiriöstä. Kokeile siis käynnistää puhelin tai tabletti uudelleen ja yritä sitten käyttää MobilePayta uudelleen.

Jos olet kokeillut edellä mainittuja asioita ja MobilePay ei toimi vieläkään, voit ottaa yhteyttä MobilePayn asiakaspalveluun. Asiakaspalvelu auttaa sinua selvittämään ongelman ja löytämään ratkaisun.

Loppupäätelmä

MobilePay on helppokäyttöinen ja turvallinen mobiilimaksusovellus, joka tarjoaa monipuolisia ominaisuuksia. Sovellus sopii erinomaisesti arkeen, ja se on hyvä vaihtoehto käteiselle ja pankkikortille.

Tarvitseko lainaa? Kilpauluta lainat rahalaitoksen avulla helposti ja nopeasti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *