Teknologia

Hitachi panostaa 3D-teknologiaan kaivinkoneissa

Hollantilainen rakennuskoneiden valmistaja Hitachi Construction Machinery Europe laajentaa konevalikoimaansa ja tarjoaa nyt kaivinkoneita, joissa käytetään tehdasasennettuja Leica Geosystemsin 2D- ja 3D-ratkaisuja. ”Kumppanuus täydentää digitalisointiin tähtäävää strategiaamme”, Hitachin johtaja sanoo.

Hitachi Construction Machinery Europen (HCME) valikoituihin kaivinkoneisiin asennetaan Leican teknologiaa tehtaalla. Tavoitteena on lisätä kaivinkoneiden helppokäyttöisyyttä ja tehokkuutta, kertoo Ryo Kurihara, joka toimii hollantilaisyrityksen Solution Linkage Managerina:
”HCME on innoissaan saadessaan tarjota tätä uutta mahdollisuutta asiakkaille. Se paitsi säästää aikaa myös tekee kaivinkoneista tehokkaampia ja tuottavampia rakennustyömaalla. Luotettavien ja asiakkaille räätälöityjen ratkaisujen tarjoaminen auttaa meitä tulemaan asiakkaiden ensisijaiseksi valinnaksi, kun he valitsevat toimittajaa.”

Myös Leica Geosystemsin Magnus Thibblin on innoissaan tulevasta yhteistyöstä. Hän vastaa yrityksen koneenohjausosastosta ja kertoo uuden sopimuksen olevan ehdottoman tärkeä:
”Yhteistyö on ratkaisevaa, jotta maanrakennusprojekteissa voi menestyä. Tiedämme, että kumppanuus ja yhteistyö alalla on äärimmäisen tärkeää, jotta urakoitsijoille voidaan tarjota uusimpia teknologioita. Yhteistyö Hitachi Construction Machinery Europan kanssa on meille ilon aihe. Sen puitteissa toimitamme tiukat vaatimukset täyttäviä koneenohjausjärjestelmiä Zaxis-7-kaivinkoneisiin suoraan tehtaalta.”

Digitalisointi täydessä vauhdissa

Hexagon-yhtiöön kuuluva Leica Geosystems on viime vuosina noussut rakennustyömaiden digitalisoinnin kärkipaikalle. Taustalla ovat muun muassa huipputekniset ratkaisut, kuten 2D- ja 3D-teknologia, jota HCME nyt hankkii osana tuoteportfolionsa digitalisointityötä:
”Tästä kumppanuudesta ilmoittaminen sopii yhteen HCME:n strategian kanssa, jossa painotetaan digitalisointia ja erikoisvalmisteisten ratkaisujen toimittamista asiakkaillemme”, kertoo Ryo Kurihara ja jatkaa: ”Leica Geosystems -ratkaisu asennetaan kaivinkoneeseen jo tehtaalla, joten koneenkäyttäjät voivat aloittaa työt välittömästi koneen toimituksen jälkeen. Koneenomistajat voivat olla turvallisin mielin, koska koneenohjausjärjestelmä on asennettu ja testattu valmiiksi ja lisäksi sen käyttöön tarjoavat tukea paikallinen Hitachi-jälleenmyyjä ja paikalliset Leica Geosystemsin asiantuntijat.”

Yhteistyö tarkoittaa, että ratkaisut asennetaan Hitachin tehtaalla Amsterdamissa. Näin asiakkaat hyötyvät tehtaan kattavasta laitetestauksesta ja ammattimaisesta asennuksesta. Kun kaivinkoneet otetaan käyttöön rakennustyömaalla, käyttäjille on hyötyä Leican laajasta käytännön kokemuksesta, joka varmistaa rakennusprojektien sujumisen suunnitellusti.

Hitachi-kaivinkoneet tarjoavat mahdollisuuden tehdasasennettuihin ratkaisuihin, joita ovat esimerkiksi 2D-koneohjaus, 2D-valmius 3D:hen, mukaan lukien kiinnikkeet ja kaapelit, jotta asiakkaat voivat päivittää kattavaan 3D-ratkaisuun tarpeen mukaan. Lisäksi järjestelmään voi integroida tehdasasennettuja rototilttejä.

HCME lyhyesti

Hitachi Construction Machinery Europe on Hitachi Construction Machinery Co., Ltd.:n (HCM) tytäryhtiö, joka on perustettu Alankomaissa vuonna 1972. Yritys valmistaa, myy ja markkinoi Hitachi-maanrakennuskoneita ja -laitteita rakennusalalle Euroopassa, osissa Afrikkaa ja Israelissa.

Hitachi valmistaa maailman laajinta valikoimaa hydraulisia kaivinkoneita tonnin painoisista minikoneista 800 tonnin kaivinkoneisiin, joita käytetään kaivostoiminnassa. HCME toimittaa kaivinkoneiden lisäksi pyöräkuormaajia, kippiautoja ja muita maanrakennuslaitteita erityistarkoituksiin.

Lähde: MyNewsDesk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *