Uncategorized

ECARX investoi Zenseactiin – yritykset kehittävät autonomista ajoteknologiaa Kiinassa

Yksityinen kiinalainen yhdistetyn autoteknologian toimittaja ECARX on investoinut Volvo Carsin autonomisen ajamisen ohjelmistokehittäjään Zenseactiin.

ECARX saa 15 prosentin osuuden Zenseactista ja sijoittaa strategisesti yhtiön jatkuvaan autonomisen ja turvallisuusteknologian kehitystyöhön. Yritykset aikovat tehdä yhteistyötä autonomisen ajamisen parissa Kiinan markkinoilla Zenseactin globaalin ohjelmistoalustan pohjalta.

Strateginen investointi ja suunniteltu yhteistyö ECARXin kanssa vahvistavat Zenseactin asemaa Kiinassa, joka on maailman suurin automarkkina. Näin yritys voi kiihdyttää autonomisen teknologian käyttöönottoa Kiinassa Geelyn eri automerkkien kanssa.

“Zenseact on autonomisen ajoteknologian edelläkävijä, ja tämä strateginen investointi ECARXilta auttaa meitä kasvamaan Kiinassa. Sijoitus laajentaa jalanjälkeämme alueella ja antaa Zenseactille selkeän reitin nopeampaan kasvuun”, Volvon pääjohtaja ja Zenseactin hallituksen puheenjohtaja Håkan Samuelsson sanoo.

Zenseactin ensimmäinen toimitus käsittää Volvon ja Polestarin seuraavan sukupolven autoihin suunniteltua teknologiaa, kuten aktiivisia turvallisuustoimintoja ja valtateille tarkoitetun autonomisen ajotoiminnon.

Strateginen investointi antaa Zenseactille mahdollisuuden hyödyntää autonomisten ajojärjestelmien kasvavaa kysyntää Kiinassa. Yritys työskentelee myös LiDAR-teknologiaa kehittävän Luminarin kanssa kattavan autonomisen kokonaisuuden kaupallistamiseksi.

”On tullut aika viedä huippuluokan autonomiset ajopalvelut yhä useammille kiinalaisille asiakkaille. ECARX on innovatiivinen teknologiayritys, jolla on vahva asema Kiinassa. Kuljettajat eri puolilla Kiinaa voivat pian hyödyntää uusia ohjelmisto- ja tekoälypohjaisia turvallisuusominaisuuksia, joiden avulla voimme välttää onnettomuuksia, pelastaa ihmishenkiä ja tehdä ajamisesta entistä nautinnollisempaa”, Zenseactin pääjohtaja Ödgärd Andersson toteaa.

Volvo Carsin ja ECARXin välinen suunniteltu yhteistyö seuraa erillistä yritysten välistä suunniteltua kumppanuutta tieto- ja viihdejärjestelmien parissa. ECARXin investoinnin taloudellisia ehtoja ei ole julkistettu.

ECARX (ECARX Technology Co., Ltd.) on autojen älyteknologiaan keskittynyt yritys, jonka perustivat Volvo Carsin ja sen emoyhtiö Zhejiang Geely Holding Groupin puheenjohtaja Eric Li sekä ECARXin pääjohtaja Ziyu Shen vuonna 2016.

Lähde: News Cision

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *