Älypuhelimet Internet Sovellukset Teknologia

Telian ja DNA:n 5G-verkko toimii Pohjois-Suomen suurimmissa hiihtokeskuksissa

Pohjois-Suomen suurimmat hiihtokeskukset ovat saaneet nopean ja kattavan 5G-verkon. DNA:n ja Telian yhteisesti omistaman Suomen Yhteisverkon rakentama 5G-verkko toi nopeat yhteydet Leville, Rukalle, Saariselälle ja Ylläkselle. Samalla myös alueiden 4G-yhteydet ovat parantuneet. Uusi verkko tuo paremmat yhteydet niin lomailijoille, yrityksille kuin etätyöhön.

”Hyvät ja tehokkaat tietoliikennepalvelut ovat hiihtokeskuksissa tärkeitä. Nopea 5G-verkko osaltaan parantaa asiakkaiden viihtyvyyttä”, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Harri Lindfors.  

5G-verkko mahdollistaa pätkimättömät etätyöyhteydet myös keväthangille

Etätyön määrä on kasvanut viime vuosien poikkeusoloissa, ja entistä joustavammaksi muuttuneen työkulttuurin myötä ihmiset tekevät myös pohjoisen hiihtokeskuksissa lomailun ohella entistä enemmän töitä.

”Etätyön kannalta hyvät yhteydet ovat keskeisessä asemassa. Suomen hiihtokeskukset ovat erittäin suosittuja etätyöpaikkoja. Siksi on tärkeää, että koko perhe viihtyy ja työt voi hoitaa yhtä hyvin kuin kotona”, Lindfors sanoo.

Poikkeusolot ovat kasvattaneet matkapuhelinverkkojen käyttöä entisestään. Etäopetus ja etätyöt ovat monelle tuttuja, ja kotioloissa oleminen on lisännyt pelaamista sekä TV- ja suoratoistopalvelujen käyttöä. Luotettavista ja viiveettömistä yhteyksistä on tullut tärkeä osa ihmisten arkea.

”Se, että joku paikkakunta on kaukana tai pohjoisessa, ei saa tarkoittaa sitä, ettei siellä ole yhtä hyvät tietoliikenneyhteydet kuin kasvukeskuksissa”, Lindfors summaa.

Suuri merkitys paikalliselle yritystoiminnalle

Toimiva 5G-verkko parantaa paikallisen yritystoiminnan edellytyksiä, sillä esimerkiksi verkkokaupat ovat Levin, Rukan, Saariselän ja Ylläksen kaltaisille suurille hiihtokeskuksille tärkeitä palveluita.

”Hissiliput, välinevuokraukset, hiihto-opetukset ja ravintoloiden palvelut varataan yhä useammin etukäteen netin kautta”, Lindfors kertoo.

Yrityksille ja kotitalouksille mahdollisuus kiinteään 5G-yhteyteen tarjoaa sen sijaan käyttökokemukseltaan kuidun kaltaiset internet- tai yritysverkkoyhteydet taatulla kapasiteetilla.

Lähde: DNA
Kuva: DNA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *