TCS mukana hankkeessa, jossa kehitetään digitaalisia malleja ihmissydämestä
Teknologia

TCS mukana hankkeessa, jossa kehitetään digitaalisia malleja ihmissydämestä

HELSINKI, 12.9.2023: Tata Consultancy Services (TCS) on aloittanut yhteistyön Dassault Systèmesin Living Heart -tutkimushankkeessa. Hankkeen tavoitteena on kehittää ja validoida realistisia digitaalisia simulaatioita ihmisen sydämestä. TCS:n lisäksi hankkeessa on mukana sydän- ja verisuonitautien tutkijoita, kouluttajia, lääkinnällisten laitteiden kehittäjiä, Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston kaltaisia sääntelyviranomaisia ja kardiologeja.

Hankkeessa luodaan uraauurtavia lääketieteellisiä ratkaisuja

Yksi niistä on sydänsimulaation hyödyntäminen sydämen ja verisuonten toimintaan liittyvien uusien laitteiden hyväksynnässä. Esimerkiksi niin sanottua in silico -menetelmää hyödyntävä kliininen koe voisi täydentää kliinisistä tutkimuskohteista saatuja tietoja. Samalla se vähentäisi tarvetta tehdä eläinkokeita ja rekrytoida ihmisiä kliinisiin kokeisiin.

Teknologiakumppanina TCS hyödyntää toimiala- ja teknologiaosaamistaan sekä sydämen digitaaliseen kaksoseen (Digital BioTwin) liittyvää tutkimustaan mallin viimeistelyssä, simuloinnissa ja teknologisessa toteutuksessa osana erittäin tarkkojen ja yksilöllisten digitaalisten ihmissydänmallien kehittämistä ja validointia.

Erittäin tarkka tietokonemalli

TCS:n Digital BioTwin on yhtiön tutkijoiden kehittämä, biofysiikkaan perustuva erittäin tarkka tietokonemalli, jonka avulla voidaan tutkia tietyn ihmisen elimen toimintaa etänä ja ei-invasiivisesti. Se auttaa ymmärtämään useiden eri tekijöiden yksilöllisiä vaikutuksia ja analysoimaan niiden vuorovaikutusta spatiaalisessa mittakaavassa.

TCS on tehnyt jo aiemmin kattavaa tutkimusta kehittääkseen esimerkiksi ihoa, nenää ja paksusuolta jäljitteleviä digitaalisia kaksosia. Täydentääkseen tutkimustaan TCS aikoo myös tehdä yhteistyötä Dassault Systèmesin ja muiden toimijoiden kanssa virtuaalisen ihmiskaksosen (Virtual Human Twin) luomisessa keskittyen tiettyihin, alan edistyksen kannalta tärkeisiin elimiin.

”Olemme iloisia, että TCS liittyy mukaan Living Heart -hankkeeseemme”, sanoo Steve Levine, Dassault Systèmesin Virtual Human Modeling -yksikön johtaja ja Living Heart -hankkeen perustaja.”Syvällisen tutkimus- ja teknologiaosaamisensa ansiosta TCS voi tarjota arvokkaita näkemyksiä, jotka hyödyttävät hankettamme ja muita alan toimijoita. Kumppanuutemme on osoitus yhteisestä sitoutumuksestamme virtuaalimaailman hyödyntämiseen lääketieteen ja potilaiden hoidon kehittämisessä. Uskomme, että pystymme yhdessä vauhdittamaan innovaatioita ja ottamaan merkittäviä harppauksia saavuttaaksemme tavoitteemme – räätälöityjen lääketieteellisten in silico -ratkaisujen luomisen ja toimittamisen.”

”Meistä on hienoa olla mukana Living Heart -hankkeessa ja luomassa uraauurtavaa digitaalista simulaatiota ihmissydämestä yhteistyössä muiden kanssa. Tämä malli voi parantaa ymmärrystämme sydämen toiminnasta ja tarjota lisätietoa, joka auttaa uudenlaisten sydänhoitojen kehittämisessä sekä lääketieteellisen teknologian ja lääketeollisuuden tuotekehityksessä. Yhtiöllämme on kattavaa asiantuntemusta muihin elimiin ja ruumiinosiin liittyvien digitaalisten kaksosten kehittämisestä, joten uskomme voivamme edistää tätä yhteistyöhanketta merkittävästi”, kertoo TCS:n Life Sciences -liiketoimintayksikön globaali johtaja Vikram Karakoti.

TCS tekee yhteistyötä johtavien biotiedeyritysten kanssa ympäri maailmaa mahdollistaakseen niiden digitaalisen transformaation. Yhtiö tarjoaa laajan valikoiman palveluita, joihin kuuluvat konsultointi, IT-palvelut ja kognitiiviset liiketoiminnot ja ratkaisut koko biotieteiden arvoketjussa. Ratkaisujen avulla biotieteiden arvoketju voidaan digitalisoida kokonaisvaltaisesti hyödyntämällä tekoälyä, kognitiivista laskentaa, ohjelmistorobotiikkaa, esineiden internetiä ja pilvipalveluita.

Lähde: TCS


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Viikko Horoskooppi – Tulevan Viikon Tähtisäde

Viikko horoskooppi on astrologinen ennustus tulevalle viikolle. Se perustuu horoskooppimerkkiisi ja planeettojen asentoihin. Horoskooppi tarjoaa vihjeitä rakkaudesta, urasta, terveydestä ja taloudesta. Se auttaa hahmottamaan mahdollisia tapahtumia ja haasteita sekä antaa vinkkejä, miten voit hyödyntää planeettojen vaikutuksia parhaalla mahdollisella tavalla. Se on opas, joka tarjoaa inspiraatiota ja ohjausta viikon eri osa-alueille.

Tehokkuutta edullisesti: Tutustu Samsung Galaxy A13 -puhelimeen

Koe sulava halpa suorituskyky ja loistava käyttökokemus Samsung Galaxy A13 -puhelimella, joka yhdistää edullisuuden ja laadun täydellisesti. Nauti upeasta 6,5 tuuman näytöstä, joka tarjoaa kirkkaat värit ja tarkan kuvanlaadun. Tehokas neliytiminen suoritin mahdollistaa sulavan sovellusten käytön ja multitaskauksen. Sisäinen tallennustila ja laajennettava muistikorttipaikka takaavat riittävästi tilaa suosikkisisältöjesi säilyttämiseen. Tartu tilaisuuteen ja hanki tämä huikea halpa puhelin, joka ei huuda hintalappuaan!

Oletko koskaan testannut nettisi nopeutta?

Internet nopeustesti on kätevä työkalu, jonka avulla voit mitata internet-yhteytesi nopeuden. Se mittaa sekä lataus- että lähetysnopeuden, antaen selkeän kuvan siitä, miten nopeasti voit ladata ja lähettää tietoja verkossa. Nopeustesti auttaa sinua varmistamaan, että internetyhteytesi toimii odotetusti ja tarvittaessa tunnistamaan mahdolliset ongelmat. Lisäksi se auttaa sinua valitsemaan oikeanlaisen liittymän tarpeisiisi, jotta voit nauttia saumattomasta ja nopeasta netinkäytöstä.

Amazing Race Suomi 

Amazing Race Suomi on suomalainen reality-kilpailu, joka perustuu samannimiseen kansainväliseen formaattiin. Ohjelma seuraa joukkueiden matkaa eri puolilla maailmaa, kun he suorittavat monipuolisia tehtäviä ja ratkovat arvoituksia voittaakseen kilpailun. Sarja tarjoaa jännitystä, seikkailua ja kulttuurien monimuotoisuutta, kun tiimit kohtaavat erilaisia haasteita tuntemattomissa ympäristöissä. ”Amazing Race Suomi” yhdistää kilpailun elementit matkustamisen ja tiimityön kanssa, tarjoten katsojille viihdettä ja inspiraatiota.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *