Selfly Store tuo markkinoille uuden älykaappisarjan tehokkaaseen ja turvalliseen itsepalvelumyyntiin
Teknologia

Selfly Store tuo markkinoille uuden älykaappisarjan tehokkaaseen ja turvalliseen itsepalvelumyyntiin

Maailman ensimmäinen RFID-älypakastin tulee Suomesta 

Suomalainen teknologiayritys Selfly Store laajentaa älykaappivalikoimaansa, joka perustuu RFID-tunnisteille ja sensoriteknologialle. Älykaapit yleistyvät esimerkiksi hotelleissa ja toimistoissa, sillä ne mahdollistavat kontaktittoman ja kustannustehokkaan itsepalvelumyynnin kuluttajalle suoraan kaapista. Uuteen mallistoon kuuluvat Selfly Fresh -kaappi, joka mahdollistaa huoneenlämpöisten tuotteiden ja kuluttajatavaroiden myynnin, Selfly Cool -jääkaappi, josta voi myydä viileitä aterioita ja välipaloja sekä Selfly Frozen, joka on maailman ensimmäinen älypakastinkaappi kuluttajamyyntiin.  

Selfly Store ja forssalainen Aste tuovat maailman ensimmäisen älypakastinkaapin itsepalvelumyyntiin   

Osana uutta älykaappisarjaa Selfly Store ja forssalaisyritys Aste ovat kehittänet maailman ensimmäisen RFID- ja sensoriteknologialla toimivan itsepalvelupakastimen. Pakastinkaapista voidaan myydä kuluttajille esimerkiksi jäätelötuotteita tai pakasteaterioita. 

“Sensoriteknologia on haastavaa pakkasolosuhteissa”, sanoo Aslak de Silva, Selfly Storen toimitusjohtaja. ”Aste tarjosi meille avuksi kotimaista huippuosaamista, ja teimme yhdessä pitkäjänteistä kehitystyötä. Lopputulos on älykaappi, joka toimii varmasti ja pitää varastonhallinnan reaaliajassa.” 

Selfly Storen uusi älykaappimallisto on saatavilla toukokuusta alkaen. Kaapit on suunniteltu ja valmistettu Suomessa, ja ne kuljetetaan kierrätettävissä ja muovittomissa pakkauksissa.  

Suomessa Selfly Storen älykaappeja voi kokeilla esimerkiksi Korttelikaupoissa, ja uudessa Heymo by Sokos Hotels -hotellissa Espoossa.  

Hygieenistä kauppaa ja vähemmän jätettä 

Toisin kuin perinteiset välipala- ja juoma-automaatit, Selfly Storen älykaapit hyödyntävät uusinta RFID- sensori- ja pilviteknologiaa, jotta kuluttajan ostokokemus olisi mahdollisimman miellyttävä ja helppo. Tehdessään ostoksia kuluttaja avaa kaapin, tutkii tuotteita ja valitsee sieltä kerralla niin monta tuotetta kuin haluaa. Oven saa auki maksukortilla tai älypuhelimella. Oven sulkemisen jälkeen maksu veloitetaan kerralla mukaan otettujen tuotteiden perusteella, tarkkojen RFID-tunnisteiden ja sensorien avulla. Ostoprosessi muistuttaa kotijääkaapin käyttöä ja ostodatan reaaliaikaisuus helpottaa myös oikea-aikaista tuotteiden täydennystä. 

”Koronaviruspandemia on osoittanut, kuinka tärkeää on, että kuluttajalla on tarvittaessa mahdollisuus tehdä ostoksia hygieenisesti ja turvallisesti ilman henkilökontakteja”, de Silva sanoo. ”Itsepalvelukaapit ovat kustannustehokkaita esimerkiksi hotelleille ja toimistoille, ja ne myös ilahduttavat käyttäjiään laajalla valikoimalla. Tuotteiden valitseminen älykaapista on hyvin erilaista kuin perinteisten automaattien käyttö. Ostaminen kaapista on helppoa, kotoisaa ja jopa ylellistä.” 

Selfly Storen RFID-teknologia mahdollistaa tuotteiden päivämäärien ja varastojen hallinnan reaaliajassa sekä automaattisesti ajastettuna. Näin hävikkiä ja jätettä syntyy vähemmän. 

“Kun verrataan ruokajätettä, joka syntyy perinteisistä tuoretuotteita myyvistä automaateista, Selfly Store vähentää hävikkiä yli 10 prosenttia”, de Silva sanoo. ”Tämä tuo jatkuvaa kustannussäästöä, ja on ympäristön kannalta parempi ratkaisu.” 

Lähteet: Selfly Store / News Cision

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *