Dropshipping
Internet

Dropshipping: Opas verkkokaupan aloittelijoille

Dropshipping Suomi on liiketoimintamalli, jossa verkkokauppa ei varastoi myymiään tuotteita. Sen sijaan, kun asiakas tekee tilauksen, verkkokauppa tilaa tuotteen suoraan toimittajalta ja toimittaa sen asiakkaalle. Dropshipping on suosittu vaihtoehto pienille yrityksille, joilla ei ole varaa tai tilaa varastoida tuotteita.

Mikä on dropshipping?

Dropshippingin perusperiaate on yksinkertainen. Verkkokauppa perustaa verkkosivun, jolla se myy tuotteita. Kun asiakas tekee tilauksen, verkkokauppa tilaa tuotteen suoraan toimittajalta. Toimittaja lähettää tuotteen suoraan asiakkaalle. Verkkokauppa ei siis koskaan näe tai kosketa tuotteita, joita se myy. Eli sinulla on verkkokauppa ilman varastoa.

Dropshippingin edut

Dropshippingillä on useita etuja. Ensinnäkin se on kustannustehokasta. Verkkokauppa ei tarvitse varastoida tuotteita, joten sen ei tarvitse maksaa vuokraa varastotiloista tai varastoinnin kustannuksista. Toiseksi dropshipping on helppo aloittaa. Verkkokauppa tarvitsee vain verkkosivun, myyntijärjestelmän ja toimittajan. Kolmanneksi dropshipping voi olla kannattavaa. Verkkokauppa voi myydä tuotteita korkeammalla hinnalla kuin mitä se maksaa toimittajalle.

Dropshippingin haitat

Dropshippingillä on myös joitain haittoja. Ensinnäkin verkkokauppa on riippuvainen toimittajasta. Jos toimittaja ei pysty täyttämään tilauksia ajallaan tai oikein, se voi vahingoittaa verkkokaupan mainetta. Toiseksi dropshipping voi olla aikaa vievää. Verkkokaupan on tehtävä yhteistyötä toimittajan kanssa varmistaakseen, että tilaukset käsitellään ja lähetetään oikein. Kolmanneksi dropshipping voi olla haastavaa. Verkkokaupan on tehtävä markkinointia ja myyntiä houkutellakseen asiakkaita verkkosivuilleen.

Miten aloittaa dropshipping-liiketoiminta?

Dropshipping-liiketoiminnan aloittaminen edellyttää seuraavia vaiheita:

 1. Valitse tuoteryhmä. Ensimmäinen vaihe on valita tuoteryhmä, jota haluat myydä. Valitse tuoteryhmä, josta olet kiinnostunut ja josta uskot, että löydät kysyntää.
 2. Etsi toimittajia. Kun olet valinnut tuoteryhmän, sinun on löydettävä toimittajia, jotka myyvät tuotteita kyseisessä ryhmässä. Voit käyttää verkkoa tai tutustua messuihin ja muihin tapahtumiin löytääksesi toimittajia.
 3. Luo verkkosivusto. Sinun tarvitsee verkkosivusto, jossa voit myydä tuotteitasi. Voit luoda verkkosivun itse tai käyttää verkkosivustojen suunnittelupalveluita.
 4. Asenna myyntijärjestelmä. Sinun tarvitsee myyntijärjestelmä, joka auttaa sinua hallitsemaan tilauksia ja toimituksia. Voit käyttää valmiita myyntijärjestelmiä tai rakentaa oman.
 5. Tee markkinointia. Sinun on tehtävä markkinointia houkutellaksesi asiakkaita verkkosivuilleen. Voit käyttää verkkomainontaa, sosiaalista mediaa tai muita markkinointikanavia.

Dropshipping-liiketoiminnan menestystekijät

Dropshipping-liiketoiminnan menestykseen vaikuttavat seuraavat tekijät:

 • Tuotevalikoimalla on tärkeä rooli. Sinun on tarjottava tuotteita, joita ihmiset haluavat ostaa.
 • Toimittajan valinta on tärkeää. Varmista, että toimittaja on luotettava ja pystyy täyttämään tilaukset ajallaan ja oikein.
 • Markkinointi on tärkeää. Sinun on tehtävä markkinointi suunnitelma houkutellaksesi asiakkaita verkkosivuilleen. Tähän käy esimerkiksi hakusanamarkkinointi.
 • Palvelu on tärkeää. Varmista, että tarjoat hyvää palvelua asiakkaillesi.

Dropshipping-liiketoiminnan tulevaisuus

Dropshipping on kasvava liiketoimintamalli. Se on suosittu vaihtoehto pienille yrityksille, joilla ei ole varaa tai tilaa varastoida tuotteita. Dropshippingin tulevaisuus näyttää valoisalta. Maailmanlaajuisen verkkokaupan kasvun myötä dropshipping tulee todennäköisesti entistä suositummaksi.

Dropshippingin suosion kasvuun vaikuttaa useita tekijöitä. Ensinnäkin, dropshipping on kustannustehokasta. Verkkokauppa ei tarvitse varastoida tuotteita, joten sen ei tarvitse maksaa vuokraa varastotiloista tai varastoinnin kustannuksista. Tämä tekee dropshippingistä houkuttelevan vaihtoehdon pienille yrityksille, joilla on rajalliset resurssit.

Toiseksi, dropshipping on helppo aloittaa. Verkkokauppa tarvitsee vain verkkosivun, myyntijärjestelmän ja toimittajan. Tämä tekee dropshippingistä hyvän vaihtoehdon ihmisille, jotka haluavat aloittaa verkkokaupan liiketoiminnan ilman suuria investointeja.

Kolmanneksi, dropshipping voi olla kannattavaa. Verkkokauppa voi myydä tuotteita korkeammalla hinnalla kuin mitä se maksaa toimittajalle. Tämä antaa verkkokaupalle mahdollisuuden tehdä voittoa.

Dropshippingin suosion kasvuun vaikuttaa myös maailmanlaajuisen verkkokaupan kasvu. Verkkokaupan osuus maailmanlaajuisesta vähittäiskaupasta on kasvanut viime vuosina tasaisesti. Tämän kasvun myötä dropshipping tulee todennäköisesti entistä suositummaksi, sillä se tarjoaa helpon ja kustannustehokkaan tavan aloittaa verkkokaupan liiketoiminta.

Dropshippingin haasteet

Dropshippingillä on myös joitain haasteita, jotka tulee ottaa huomioon ennen liiketoiminnan aloittamista. Ensinnäkin, verkkokauppa on riippuvainen toimittajasta. Jos toimittaja ei pysty täyttämään tilauksia ajallaan tai oikein, se voi vahingoittaa verkkokaupan mainetta.

Toiseksi, dropshipping voi olla aikaa vievää. Verkkokaupan on tehtävä yhteistyötä toimittajan kanssa varmistaakseen, että tilaukset käsitellään ja lähetetään oikein.

Kolmanneksi, dropshipping voi olla haastavaa. Verkkokaupan on tehtävä markkinointia ja myyntiä houkutellakseen asiakkaita verkkosivuilleen.

Dropshipping-liiketoiminnan menestystekijöitä

Dropshipping-liiketoiminnan menestykseen vaikuttavat seuraavat tekijät:

 • Tuotevalikoimalla on tärkeä rooli. Sinun on tarjottava tuotteita, joita ihmiset haluavat ostaa.
 • Toimittajan valinta on tärkeää. Varmista, että toimittaja on luotettava ja pystyy täyttämään tilaukset ajallaan ja oikein.
 • Markkinointi on tärkeää. Sinun on tehtävä markkinointia houkutellaksesi asiakkaita verkkosivuilleen.
 • Palvelu on tärkeää. Varmista, että tarjoat hyvää palvelua asiakkaillesi.

Dropshipping -liiketoiminnan aloittaminen on hyvä vaihtoehto pienille yrityksille, joilla ei ole varaa tai tilaa varastoida tuotteita. Dropshippingillä on kuitenkin myös joitain haasteita, jotka tulee ottaa huomioon ennen liiketoiminnan aloittamista.

Lue myös muualta: 
Mobilepay ei toimi (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)
Älykello

rahaa

Tässä muutamia eri liittymätarjouksia alla vertaaliittymat.fi sivustolta:
Telia liittymätarjous
Moi liittymät
Nettiliittymä
Puhelinliittymä tarjous
Puhelinliittymä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *