Sovellukset Tietotekniikka

BMW:n uusittu iDrive-käyttöjärjestelmä tekee autosta matkakumppanin

BMW:n iDrive-käyttöjärjestelmä uudistuu täysin ja muuttaa kuljettajan ja ajoneuvon välistä vuorovaikutusta. iDriven ansiosta autosta tulee ajajan ja matkustajien älykäs kumppani, joka osaa ennakoida heidän toiveitaan. Käyttöjärjestelmä oppii vuorovaikutuksesta ja mukautuu kuljettajan tarpeiden ja mieltymysten sekä tilanteen mukaan.

iDrive-kokonaisuuteen kuuluvat BMW Operating System -käyttöjärjestelmä, uuden sukupolven näytöt, säätimet ja ohjelmistot sekä tehokkaat yhteydet ja datan käsittely. Se on suunniteltu käytettäväksi puheohjauksella ja BMW Curved Display -kosketusnäytöllä. Nyt esimerkiksi auto tervehtii kuljettajaa jo ennen kuin tämä nousee ajoneuvoon, mikä tiivistää näiden välistä suhdetta.

Uusi käyttöjärjestelmä tulee vaiheittain kaikkiin ajoneuvoluokkiin. Ensimmäisenä se esitellään tänä vuonna BMW:n iX-mallissa ja seuraavaksi BMW i4 -mallissa.

Matkan aikana uusi My Modes -toiminto yhdistelee auton ominaisuuksia luodakseen ajajalle ja matkustajille sopivimman tunnelman ja tehdäkseen autosta mahdollisimman toimivan kuhunkin tilanteeseen. Se säätää jopa kymmentä eri muuttujaa, joihin kuuluvat esimerkiksi voimalinja, vaihteisto, ohjaus ja alusta. Valittu kokoonpano myös näkyy muutoksina näyttöjen tyylissä ja värissä sekä auton äänimaailmassa. Alkuvaiheessa tiloja on kolme: Efficient, Sport ja Personal. Jatkossa vaihtoehtojen määrä kasvaa.

iDrive käsittelee jatkuvasti itse tuottamaansa dataa sekä internetistä ja koko BMW:n ajoneuvokannan tiedoista tuotua dataa palvellakseen kuljettajaa tilanteeseen sopivimmalla tavalla. Auton navigointijärjestelmä opettelee käyttäjän vakioreittejä ja tarjoaa reaaliaikaisen liikennetiedon perusteella parhaan reitin ennakoituun kohteeseen jo ennen liikkeellelähtöä.

Auton personointia vie eteenpäin BMW ID -järjestelmä, joka tunnistaa toistuvat tilanteet, oppii niistä ja tarjoaa ehdotuksia eri toimintojen käyttämisestä näissä tilanteissa. Tulevaisuudessa kuljettaja voi BMW ID:n avulla siirtää suosikkiasetuksensa autoista toiseen.

Etäohjelmistopäivityksien avulla uusi iDrive pysyy jatkuvasti ajan tasalla ja siihen voidaan tuoda aina uusia parannuksia ja toimintoja.

Uusi iDrive on muotoilultaan hyvin selkeä ja minimalistinen. BMW Curved Display -näyttö yhdistää 12,3 tuuman infonäytön ja 14,9 tuuman ohjausnäytön yhdeksi kokonaisuudeksi. Koska ääniohjaus ja kosketus on määritetty järjestelmän tärkeimmiksi käyttötavoiksi, fyysisten painikkeiden ja kytkinten määrä on lähes puolittunut.

BMW Intelligent Personal Assistant -avustin kehittyy myös (toistaiseksi käytettävissä vain englannin tai saksan kielellä). Käyttäjä saa edelleen nimetä sen itse, jolloin se reagoi annettuun nimeen. Kun avustajaa kutsutaan, se voi erottaa eri henkilöitä ja siirtyä tämän henkilön kannalta sopivimpaan kohtaan näytöillä.

Lähde: MyNewsDesk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *