Internet Muu tekniikka Sovellukset Teknologia Tietotekniikka

Äly tuo mukavuuksia ja mielenrauhaa asujalle – Dekotalo Kuulas tottelee mobiilisovellusta valvonnan suhteen

Tiedote, Espoo, 7.7.2021 – Schneider Electric, energianhallinnan ja automaation asiantuntija, on toteuttanut Wiser-älykotijärjestelmän Dekotalo Kuulas -asuntomessukohteeseen Lohjalla.
  • Schneider Electricin Wiser-älykotiratkaisun avulla asuntoon voi toteuttaa erilaisia tilanneohjauksia ja automaatioita. Älykodin hallinta tapahtuu mobiilisovelluksen avulla.
  • Dekotalo Kuulas -asuntomessukohteen koko valaistus on ohjattavissa Wiserin avulla. Kotiin toteutettu kamerayhteys on yhdistetty langattomiin tunnistimiin, joiden kautta järjestelmä lähettää tarvittaessa hälytyksiä käyttäjän kännykkään havaittuaan jotakin normaalista poikkeavaa.
  • Järjestelmään on yhdistetty myös esimerkiksi sensori, joka tekee vesivuototilanteesta hälytyksen ja joka voi kytkeä pistorasiat pois päältä.
  • Älykotiratkaisu voidaan rakentaa niin uudis- kuin remonttikohteeseenkin. Wiser-tuotteiden helppo asennus ja käyttöönotto onnistuvat myös asukkaalta, ja uusi rakentajasukupolvi hyödyntääkin digitaalisia ratkaisuja yhä enemmän.
  • Wiser-valikoimaan kuuluvat liikuteltavat pistorasiaplugit laitetaan perinteisen pistorasian päälle.

Kolmihenkisen perheen kodissa valaistuksen ohjaus on toteutettu kokonaan älykotijärjestelmän avulla. Wiser yhdistää normaaliin kaapelointiin kytkettyjä asennuskalusteita langattomiin sensoreihin, ja Wiser-sovelluksen avulla kodin toimintoja voi ohjata älypuhelimella.

– Langattomien painikkeiden avulla huonetilaan voi puhelinsovelluksessa määritellä omia tilanteita ja asetuksia, jolloin esimerkiksi eteisestä saa sammutettua kaikki kodin valot yhdellä painikkeella, kertoo tuotepäällikkö Pauli Kärnä Schneider Electriciltä.

Älykotiratkaisu auttaa vähentämään myös kodin energiankulutusta.

– Wiser-sovelluksen avulla asukas voi ottaa käyttöön esimerkiksi Poissa-tilanteen, joka automaattisesti sammuttaa valot ja kytkee virrat pois etukäteen määritellyistä sähkölaitteista, kun koti jää tyhjilleen.

Dekotalojen myyntijohtaja Mika Issakainen näkee työssään, että uudet rakentajat valitsevat yhä useammin älykkäitä ratkaisuja kotiinsa.

Entistä nuoremmat siirtyvät rakentajiksi ja he ovat sukupolvea, joka haluaa ohjata kotia kännykästä. Älykotiratkaisut ovat kasvava trendi, Issakainen sanoo.

Kamera ja sensorit tuovat turvaa

Arjen helppouden lisäksi Wiser-älykotijärjestelmä on satsaus kodin turvallisuuteen. Kamerajärjestelmän avulla asuntoa pystyy seuraamaan etänä, mikä tuo mielenrauhaa asukkaille.

– Jos valvontatilaan asetettu kamera havaitsee kotona liikettä, se ottaa valokuvan ja lähettää sen käyttäjän puhelimeen. Kotona-poissa-kytkimen ansiosta kamera saadaan aktivoitua niin, että se lähettää hälytyksiä eli notifikaatioita vain silloin, kun talonväki ei ole paikalla, Kärnä selvittää.

Järjestelmään voidaan liittää myös langattomia sensoreita, kuten ovitunnistimia, jolloin asukas voi etänä tarkistaa, onko kodin ovi varmasti kiinni.

– Turvalaitteiden avulla voidaan toteuttaa myös automaatioita: jos esimerkiksi ovi aukeaa hämärän aikaan, voidaan terassin valot ohjelmoida syttymään, Kärnä kertoo.

Turvallisuutta Dekotalo Kuulas -asuntomessukohteessa lisäävät myös keittiön alakaapin sokkelin alle asennetut vesivuotosensorit.

– Mahdollisen vesivuodon sattuessa asukas saa siitä notifikaation puhelimeen. Lisäksi automaatio voidaan rakentaa myös niin, että havaitessaan vesivuodon järjestelmä sammuttaa pistorasioita.

Wiser sopii myös remonttikohteisiin

Dekotalo Kuulas on kotina kokonaisuus, joka vastaa tämän päivän rakentajan vaatimuksiin.

– Kohteessa on avara olohuone-keittiö-ratkaisu ja iso saareke ja kolme metriä korkeaa huonetilaa, joka tuo avaruutta ja valoisuutta kotiin. Nämä ovat tärkeitä asioita, kun perheet viettävät paljon aikaa yhdessä, Mika Issakainen sanoo.

Kotoilun myötä kiinnostus yksilöllisiin, digitaalisiin ratkaisuihin on myös kasvanut. Schneiderin Wiser-älykotijärjestelmällä omien mieltymysten toteuttaminen onnistuu helposti. Uudiskohteiden lisäksi älyä on helppo lisätä myös remonttikohteissa, sillä Wiser sopii normaaliin kaapelointiin, jolloin vanhat kytkimet ja pistorasiat korvataan uusilla.

– Kaiken kodissa ei tarvitse olla älykästä, vaan ratkaisuja voi hyödyntää vaikkapa vain yhdessä huoneessa tai kerroksessa, ja myös täysin langattomat ratkaisut onnistuvat edullisesti myös vanhoissa kohteissa. Kun valmius automaatiolle tehdään, käyttäjä voi räätälöidä itselleen sopivia toiminnallisuuksia ja muokata asetuksia itse, Pauli Kärnä muistuttaa.

Lähde: MyNewsDesk


Muuta luettavaa muualta

Samsung ja suosittu TikTok lanseeravat StemDrop -musiikkialustan

Uusi kansainvälinen musiikkialusta StemDrop heijastaa Samsungin sitoutumista luovan ilmaisun vahvistamiseen. TikTokin käyttäjät voivat sen avulla löytää uutta musiikkia ja aloittaa maailmanlaajuisia musiikkiyhteistöitä. Tutustu dna puhelimet valikoimaan, josta voit löytää itsellesi tai lapsellesi  sopivan älypuhelimen vaikka tiktok videoiden videoiden varten. Esimerkiksi Apple iPhone 13 Pro on todella tehokas puhelin kuvien ja videoiden kuvaamista varten.

Tietokone ja mobiilipelaaminen nykypäivänä

Siitä lähtien kun kotitietokoneet ja pelikonsolit tulivat koteihin 80-luvulla, on yleinen asenneilmapiiri pelaamista kohtaa muokkaantunut nykyisenlaiseksi. Nykyään on nimittäin aivan hyväksyttävää aikuisille sekä miehille, että naisille pelata mobiilipelejä, vaikka linja-autopysäkillä, kahvitauolla tai vaikkapa metrossa matkustaessaan. Kaikenlaiset mobiilipelit ovat lisääntyneet ja voit esimerkiksi pelata vaikka CS:GO match makingia kavereiden kanssa esportal alustalla. Esportal tarjoaa paremmat serverit pelaamista varten ja voit saada itsellesi skinejä dropeista.

Onko aurinkopaneelit ratkaisu energian säästämiselle?

Aurinkopaneelit on lpaneelit tai laitr, jolla auringon säteily muunnetaan sähköenergiaksi valosähköisen ilmiön avulla.

Elämä siirtyy kokoajan kohti digitaalisuutta

Oletko miettinyt hankkivasi pelitietokonetta, älypuhelinta tai vaikka älykelloa naiselle? Esimerkiksi älykello naiselle voisi olla hyvä tapa seurata hänen sykettä päivän mittaan. Monissa älykelloissa on kattava valikoima eri ominaisuuksia, joita löytyy eri mallien kalloista. Monilla älykelloilla voi seurata unenlaatua sekä nukuttua aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *