Hyvä pelinäyttö
Tietotekniikka

Hyvä Pelinäyttö: Pelaajan Tärkein Työkalu

Hyvä Pelinäyttö on yksi tärkeimmistä investoinneista, jonka pelaaja voi tehdä. Se voi merkittävästi parantaa pelikokemusta ja jopa antaa kilpailuetua. Markkinoilla on kuitenkin lukuisia vaihtoehtoja, ja oikean pelinäytön valitseminen voi olla vaikeaa. Tässä artikkelissa autamme sinua valitsemaan tarpeisiisi sopivan pelinäytön.

Mitä Kannattaa Ottaa Huomioon?

Pelinäyttöä valitessa on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä:

 • Koko: Yleisin pelinäyttöjen koko on 24–27 tuumaa. Suuremmat näytöt tarjoavat mukaansatempaavamman pelikokemuksen, mutta ne ovat myös kalliimpia ja vievät enemmän tilaa.
 • Resoluutio: Full HD (1920×1080) on edelleen yleisin pelinäyttöjen resoluutio, mutta QHD (2560×1440) ja 4K (3840×2160) ovat yhä yleisempiä. Korkeampi resoluutio tarjoaa terävämmän kuvan, mutta se vaatii myös tehokkaamman näytönohjaimen.
 • Virkistystaajuus: Virkistystaajuus kertoo, kuinka monta kertaa näyttö päivittää kuvaa sekunnissa. Yleisin virkistystaajuus pelinäytöissä on 144 Hz, mutta saatavilla on myös 240 Hz ja jopa 360 Hz näyttöjä. Korkeampi virkistystaajuus tekee pelaamisesta sujuvampaa ja responsiivisempaa.
 • Vasteaika: Vasteaika kertoo, kuinka kauan kestää, kun näyttö reagoi signaaliin näytönohjaimelta. Lyhyempi vasteaika on parempi pelaamiseen, koska se vähentää viivettä.
 • Paneeli: Pelinäytöissä käytetään pääasiassa kahdenlaisia paneeleja: TN ja IPS. TN-paneelit ovat nopeampia ja niillä on lyhyempi vasteaika, mutta niillä on myös heikommat katselukulmat ja värien tarkkuus. IPS-paneelit tarjoavat paremman kuvanlaadun ja laajemmat katselukulmat, mutta niillä on hitaampi vasteaika.
 • Lisäominaisuudet: Jotkut pelinäytöt tarjoavat lisäominaisuuksia, kuten G-Sync ja FreeSync, jotka vähentävät näytön repeilyä. Muita ominaisuuksia voivat olla HDR-tuki, USB-liitännät ja integroidut kaiuttimet.

Hyviä Pelinäyttöjä

Markkinoilla on useita erinomaisia pelinäyttöjä. Tässä muutamia esimerkkejä:

 • Asus ROG Swift PG32UQX: 32-tuumainen 4K-näyttö 144 Hz virkistystaajuudella ja G-Sync Ultimate -tuella.
 • Samsung Odyssey G9: 49-tuumainen kaareva näyttö 240 Hz virkistystaajuudella ja QLED-teknologialla.
 • LG UltraGear 38GN950: 38-tuumainen ultrawide-näyttö 160 Hz virkistystaajuudella ja Nano IPS -paneelilla.
 • BenQ EX3203R: 32-tuumainen HDR-näyttö 144 Hz virkistystaajuudella ja FreeSync-tuella.
 • AOC AGON AG251FZ: 25-tuumainen TN-näyttö 360 Hz virkistystaajuudella ja FreeSync Premium Pro -tuella.

Yhteenveto

Hyvä pelinäyttö voi merkittävästi parantaa pelikokemusta. Oikean pelinäytön valitseminen voi olla vaikeaa, koska markkinoilla on lukuisia vaihtoehtoja. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä pelinäytön valintaan ja listaamme muutamia hyviä pelinäyttöjä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *