TikTok
Älypuhelimet Internet Sovellukset

TikTok ei ole enään ainoastaan teinien sovellus

TikTok ei ole enää vain nuorten suosima Some-kanava. Tehokkaan sisältömarkkinoinnin avulla brändit voivat kasvattaa TikTokissa sekä näkyvyyttään että aktivoida kohderyhmää. Mutta miten trendikästä TikTokia käytetään tehokkaasti?

Trendien aallonharjalla surffaava TikTok lanseerattiin vuonna 2016 ja saavutti vankan suosion nuorten keskuudessa. Jo vuonna 2018 TikTok oli vuoden ladatuin applikaatio – ja toisin kuin monien muiden Some-kanavien, TikTokin kävijämäärät kasvavat edelleen. Uudehkon applikaation perusidea on simppeli: luoda ja jakaa lyhyitä videoita.

Tässä blogikirjoituksessa käymme läpi, miten yritys voi hyödyntää TikTokia markkinoinnissa. Se on helpompaa kuin uskotkaan!

Miten TikTok toimii?

Tämä voi tulla yllätyksenä – aloitat kirjautumalla sisään ja luomalla käyttäjätilin. Sinun ei tarvitse luoda käyttäjätiliä, mikäli haluat vain katsoa muiden käyttäjien videoita. Kirjautua sisään voi niin Facebookin, Instagramin kuin sähköpostin kautta. Sitten ei muuta kuin luovuus kukkimaan!

Toisin kuin monissa muissa Some-kanavissa, TikTokissa kuvaat ja editoit videoitasi suoraan palvelussa. Jokainen video on 15 sekunnin mittainen – voit lisäksi liittää videon osaksi muita videoita, jotka yhdessä muodostavat minuutin pituisen tarinan. Jos tenkkapoo iskee etkä tiedä mistä aloittaa, skrollaa omia sivujasi nähdäksesi, millaisia sisältöjä muut ovat luoneet ja jakaneet. TikTokissa ideoiden kopiointiin rohkaistaan – se on jopa suotavaa!

Kuten some-kanavat yleensä, myös TikTok on filttereitä pullollaan, mutta voit lisätä videoihin myös musiikkia suoraan palvelun laajasta musiikkikirjastosta! Moni video on saavuttanut suosiota nimenomaan onnistuneen kappalevalinnan ansiosta. Anna mennä ja pidä hauskaa.

Miksi panostaisin TikTokiin?

Jos sinulla on aikaa ja mahdollisuuksia, niin miksi et? TikTok tarjoaa hyvän lisäkanavan brändin näkyvyyden kasvattamiseen muiden Some-kanavien rinnalle. Lisäksi yrityksillä on nyt mahdollisuus luoda palvelussa mainoksia (video, GIF tai kuva, johon on sisällytetty linkki), mikä ei vielä aiemmin ollut mahdollista.

Vinkit ja sudenkuopat

Vinkit

  • Näytä henkilöt brändin takana
  • Uskalla olla epätäydellinen – ihmiset eivät ole täydellisiä
  • Käytä hashtageja, jotta mahdollisimman moni löytää sisältösi
  • Järjestä haasteita ja aktivoi seuraajia

Sudenkuopat

  • Älä luo videoita, jotka keskittyvät vain palveluun tai tuotteeseen
  • Unohda liiallinen laaduntarkkailu, itse idea on tärkeintä!

62% TikTokin käyttäjistä on 10-29 vuotiaita. Jos nuoret ja nuoret aikuiset kuluttajina ovat osa kohderyhmääsi, TikTok on täydellinen paikka tavoittaa heidät! Tarkoituksena ei ole spämmätä heitä tuotteilla, vaan korostaa brändiäsi ja antaa kohderyhmän loistaa – tehokkaiden sosiaalisten sisältöjen sankari ei ole tuote vaan kuluttaja! Voit aktivoida kohderyhmää esimerkiksi luomalla kampanjoita, joilla innostat ihmisiä jakamaan videoita kampanjaa varten keksityllä hashtagilla. Kuten Instagramissa, brändit voivat myös tehdä yhteistyötä some-vaikuttajien kanssa. Esimerkiksi Amazon teki yhteistyötä influenserien kanssa ja käytti kampanjassaan hashtagia #founditonamazon.

Lähde: MyNewsDek

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *