Puhelinliittymä
Älypuhelimet Internet

Puhelinliittymä – opas valintaan

Puhelinliittymä on jokaisen suomalaisen perustarpe. Se mahdollistaa puheluiden soittamisen, viestien lähettämisen ja nettiyhteyden käytön. Puhelinliittymiä tarjoavat Suomessa useat eri operaattorit, joten valinnanvaraa on paljon.

Tässä artikkelissa käydään läpi puhelinliittymän valintaan vaikuttavat tekijät sekä annetaan vinkkejä parhaan liittymän löytämiseen.

Puhelinliittymän tyypit

Puhelinliittymiä on Suomessa tarjolla kahta eri tyyppiä:

  • Kiinteä liittymä on tarkoitettu kotiin tai muuhun kiinteään paikkaan, kuten mökille. Kiinteä liittymä tarjoaa yleensä nopeamman ja luotettavamman nettiyhteyden kuin mobiililiittymä.
  • Mobiililiittymä on tarkoitettu käytettäväksi liikkuessa. Mobiililiittymät tarjoavat yleensä kattavamman kuuluvuusalueen kuin kiinteät liittymät.

Puhelinliittymän ominaisuudet

Puhelinliittymän valintaan vaikuttavat seuraavat ominaisuudet:

  • Puhelu- ja viestipalvelut. Puhelut ja viestit ovat puhelinliittymän perusominaisuuksia. Puhelut ja viestit voivat olla joko määrämittaisia tai rajattomia.
  • Nettiyhteys. Nettiyhteys on nykyään lähes välttämätön puhelinliittymässä. Netin käyttö voi olla joko määrämittaista tai rajatonta.
  • Muut palvelut. Puhelinliittymien mukana voi saada myös muita palveluita, kuten esimerkiksi musiikin suoratoistoa tai tv-kanavia.

Puhelinliittymän hinta

Puhelinliittymien hinnat vaihtelevat operaattorin, liittymän tyypin ja ominaisuuksien mukaan. Puhelu- ja viestipalvelut ovat yleensä edullisimmat, kun taas nettiyhteys voi maksaa huomattavasti enemmän.

Puhelinliittymän valinta

Puhelinliittymän valinta kannattaa tehdä omien tarpeiden ja budjetin mukaan. Seuraavassa on muutamia vinkkejä parhaan liittymän löytämiseen:

  • Mieti, miten paljon käytät puhelinta. Jos käytät puhelinta paljon, kannattaa valita liittymä, jossa on rajattomat puhelu- ja viestipalvelut.
  • Mieti, kuinka paljon käytät nettiä. Jos käytät nettiä paljon, kannattaa valita liittymä, jossa on rajaton nettiyhteys.
  • Vertaa eri operaattoreiden liittymiä. Operaattorien liittymien hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat, joten kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja ennen päätöksentekoa.

Vertaa puhelinliittymiä vertaaliittymat.fi-sivustolla

Vertaalittymat.fi-sivusto on helppokäyttöinen työkalu, jonka avulla voit vertailla eri operaattoreiden liittymiä. Sivusto näyttää yhteenvedon liittymien hinnoista, ominaisuuksista ja kuuluvuusalueista. Sivusto on täysin ilmainen ja sitä voi käyttää kuka tahansa.

Tässä muutamia eri liittymätarjouksia alla vertaaliittymat.fi sivustolta:
Telia liittymätarjous
Moi liittymät
Nettiliittymä
Puhelinliittymä tarjous

Tässä myös sinulle SkyShowTime tarjous alla:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *