Puhelimella maksaminen
Älypuhelimet Internet Sovellukset

Puhelimella maksaminen: Kätevä ja turvallinen tapa maksaa

Puhelimella maksaminen on nopea ja helppo tapa maksaa ostokset, palvelut ja muut kulut. Se on myös turvallinen tapa maksaa, sillä maksut tapahtuvat yleensä lähimaksuna, jossa kortin tiedot eivät tallennu maksupäätteeseen.

Mitä on puhelimella maksaminen?

Puhelimella maksaminen tarkoittaa sitä, että liität maksukorttisi mobiilimaksamisen sovellukseen ja käytät maksamiseen älylaitettasi, siis puhelinta, kelloa tai vaikkapa sormusta tai avaimenperää. Maksaminen tapahtuu yleensä lähimaksuna, jossa maksupäätteen ja mobiililaitteen välillä syntyy sähkömagneettinen kenttä, joka välittää maksutiedot.

Miten puhelimella maksaminen toimii?

Puhelimella maksaminen onnistuu, kun sinulla on älypuhelin tai muu älylaite, jossa on NFC-teknologia. NFC tarkoittaa lähiyhteystekniikkaa, joka mahdollistaa laitteiden välisen tiedonsiirron.

Aloita puhelimella maksamisen käyttöönotto lataamalla mobiilimaksamisen sovellus, kuten Apple Pay tai Google Pay. Sovelluksen avulla voit lisätä maksukorttisi tai pankkitilisi.

Kun olet lisännyt korttisi tai pankkitilisi, voit alkaa maksaa puhelimella. Maksaminen tapahtuu yleensä seuraavasti:

  1. Avaa mobiilimaksamisen sovellus.
  2. Aseta puhelimesi maksupäätteen lähelle.
  3. Vahvista maksu sovelluksessa.

Mitä etuja puhelimella maksamisella on?

Puhelimella maksamisella on useita etuja verrattuna perinteisiin maksutapoihin, kuten käteisellä maksamiseen tai kortilla maksamiseen.

  • Nopeus ja helppous: Puhelimella maksaminen on nopea ja helppo tapa maksaa. Sinun ei tarvitse etsiä korttiasi tai kaivaa esiin lompakkoasi.
  • Turvallisuus: Puhelimella maksaminen on turvallinen tapa maksaa. Maksut tapahtuvat yleensä lähimaksuna, jossa kortin tiedot eivät tallennu maksupäätteeseen.
  • Käyttömukavuus: Puhelimella maksaminen on kätevä tapa maksaa, kun sinulla ei ole mukanasi lompakkoa tai kortteja.

Milloin puhelimella maksaminen on mahdollista?

Mobiilimaksaminen on mahdollista kaikissa paikoissa, joissa korttimaksut ovat mahdollisia. Tämä tarkoittaa, että voit maksaa puhelimella kaupoissa, ravintoloissa, kahviloissa, bensa-asemilla ja muissa paikoissa.

Suomessa puhelimella maksaminen on yleistymässä nopeasti. Vuonna 2023 puhelimella maksettiin Suomessa noin 10 prosenttia kaikista korttimaksuista.

Puhelimella maksamisen tulevaisuudennäkymät

Puhelimella maksaminen on edelleen kehittyvä teknologia. Tulevaisuudessa puhelimella maksaminen tulee todennäköisesti yleistymään entisestään. Tämä johtuu siitä, että älypuhelimet ovat yhä suositumpia ja niiden suorituskyky paranee jatkuvasti.

Puhelimella maksamisen riskit

Puhelimella maksamisessa on olemassa myös joitakin riskejä. Yksi riski on se, että puhelin voi kadota tai varastaa. Jos puhelin katoaa, siihen tallennetut maksukortin tiedot voivat joutua vääriin käsiin.

Toinen riski on se, että puhelin voi haavoittua haittaohjelmien tai virusten takia. Jos puhelin haavoittuu, maksukortin tiedot voivat joutua vääriin käsiin.

Puhelimella maksamisen riskejä voi vähentää ottamalla käyttöön joitakin turvatoimia. Esimerkiksi kannattaa käyttää salasanaa tai sormenjälkitunnistusta puhelimen lukitsemiseen. Lisäksi kannattaa pitää puhelin aina mukanaan ja olla varovainen, kenelle antaa puhelimensa käyttöönsä.

Loppupäätelmä

Puhelimella maksaminen on kätevä ja turvallinen tapa maksaa. Se on hyvä vaihtoehto perinteisille maksutavoille, kuten käteisellä maksamiselle tai kortilla maksamiselle.

Telialta liittymät erikoishintaan alta:

Lue myös: 
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Käytetyt puhelimet (aukeaa luurituki.fi sivuston artikkeliin)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *