Puhelimella maksaminen
Älypuhelimet Internet Muu tekniikka Sovellukset Uutinen

Mobiilimaksusovellukset valtaavat alaa Suomessa

Suomi on digitalisoitumisen kärkimaa, ja mobiilimaksaminen kasvaa täälläkin ennätysvauhdilla. Yhä useammat suomalaiset hylkäävät käteisen ja pankkikortin ja siirtyvät maksamaan ostoksensa kätevästi älypuhelimella.

Tässä artikkelissa tarkastelemme mobiilimaksusovellusten tilannetta Suomessa:

1. Mikä on mobiilimaksusovellus?

Mobiilimaksusovellus on älypuhelimeen ladattava ohjelma, jonka avulla voit maksaa ostoksia kaupoissa ja verkossa. Sovellukseen tallennetaan maksukorttitietosi tai pankkitilitietosi, ja maksaminen tapahtuu joko lähimaksulla tai sovelluksen sisällä.

2. Mitkä ovat mobiilimaksusovellusten hyödyt?

Mobiilimaksusovellusten käyttöön liittyy useita etuja:

 • Kätevyys: Sovellukset ovat aina mukanasi puhelimessasi, joten sinun ei tarvitse kantaa mukanasi käteistä tai kortteja.
 • Nopeus: Maksaminen on nopeaa ja helppoa, eikä sinun tarvitse näppäillä PIN-koodia tai avainlukulistoja.
 • Turvallisuus: Sovellukset käyttävät vahvoja salausmenetelmiä, joten maksutietosi ovat turvassa.
 • Lisäominaisuudet: Monet sovellukset tarjoavat myös muita hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten verkkokauppamaksuja, rahansiirtoja ja budjettiseurantaa.

3. Mitkä ovat suosituimmat mobiilimaksusovellukset Suomessa?

Suomessa on tarjolla useita mobiilimaksusovelluksia, joista suosituimpia ovat:

 • MobilePay: MobilePay on Suomen käytetyin mobiilimaksusovellus. Se on yhteensopiva kaikkien suomalaisten pankkien kanssa ja mahdollistaa lähimaksut, verkkokauppamaksut ja rahansiirrot.
 • Pivo: Pivo on suomalainen mobiililompakko, joka mahdollistaa lähimaksut, verkkokauppamaksut ja rahansiirrot. Pivoon voi tallentaa myös muita maksutapoja, kuten S-Etukortin ja Virike-kortin.
 • Siirto: Siirto on OP Ryhmän kehittämä mobiilimaksusovellus, jonka avulla voi tehdä rahansiirtoja toisille Siirto-käyttäjille. Siirtoa voi käyttää myös verkkokauppamaksuihin.
 • Apple Pay: Apple Pay on Applen kehittämä mobiilimaksusovellus, joka on saatavilla iPhonelle ja Apple Watchille. Apple Paylla voi maksaa lähimaksuja ja verkkokauppaostoksia.
 • Google Pay: Google Pay on Googlen kehittämä mobiilimaksusovellus, joka on saatavilla Android-puhelimille. Google Paylla voi maksaa lähimaksuja ja verkkokauppaostoksia.

4. Miten mobiilimaksusovellusta käytetään?

Mobiilimaksusovelluksen käyttö on helppoa:

 1. Lataa sovellus sovelluskaupasta.
 2. Luo käyttäjätili ja tallenna maksukorttitietosi tai pankkitilitietosi sovellukseen.
 3. Aloita maksaminen!

Lähimaksujen tekeminen tapahtuu avaamalla sovellus ja pitämällä puhelinta maksupäätteen lähellä. Verkkokauppamaksuissa valitaan maksutavaksi mobiilimaksusovellus ja syötetään sovelluksessa pyydetyt tiedot.

5. Onko mobiilimaksaminen turvallista?

Mobiilimaksaminen on yhtä turvallista kuin korttimaksaminenkin. Sovellukset käyttävät vahvoja salausmenetelmiä, joten maksutietosi ovat turvassa.

6. Mobiilimaksamisen tulevaisuus Suomessa

Mobiilimaksamisen suosio kasvaa varmasti tulevaisuudessakin. Yhä useammat kauppiaat hyväksyvät mobiilimaksut, ja uusia innovatiivisia mobiilimaksuratkaisuja kehitetään jatkuvasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *