Käytetyn puhelimen ostaminen
Älypuhelimet

Käytetyn puhelimen osto – Näin teet onnistuneen kaupan

Käytetyn puhelimen ostaminen on ekologinen ja usein myös edullisempi vaihtoehto uuden puhelimen hankkimiseen. Markkinoilla on runsaasti käytettyjä puhelimia, joten sopivan laitteen löytäminen ei ole vaikeaa. On kuitenkin tärkeää muistaa muutamia asioita, jotta kaupasta tulee onnistunut.

1. Määrittele tarpeesi ja budjettisi

Ennen kuin aloitat puhelimen etsimisen, mieti, millaisia ominaisuuksia uudessa puhelimessa tulisi olla. Haluatko esimerkiksi ison näytön, laadukkaan kameran vai pitkän akunkeston? Määrittele myös budjettisi, jotta et ylitä rajojasi.

2. Tee tutkimustyötä

Tutustu eri puhelinmalleihin ja vertaile niiden ominaisuuksia ja hintoja. Voit lukea arvosteluja ja vertailuja verkkosivustoilta ja blogeista. Myös käytettyjen puhelimien myyjien sivustoilla on usein hyödyllistä tietoa.

3. Valitse luotettava myyjä

Käytätyn puhelimen voi ostaa yksityiseltä myyjältä tai yritykseltä. Jos ostat yksityiseltä, varmista, että myyjä on luotettava. Yritysten kohdalla voit tarkistaa yrityksen taustat ja lukea muiden asiakkaiden kokemuksia.

4. Tarkista puhelimen kunto

Ennen kaupantekoa on tärkeää tarkistaa puhelimen kunto huolellisesti. Varmista, että puhelimessa ei ole naarmuja, kolhuja tai muita vaurioita. Testaa myös, että kaikki puhelimen toiminnot ovat kunnossa.

5. Varmista puhelimen alkuperä

Varmista, että puhelin ei ole varastettu tai etälukittu. Voit pyytää myyjältä puhelimen IMEI-koodin ja tarkistaa sen IMEI-tarkistuspalvelusta.

Käytettyjen puhelimien myyjiä

  • Swappie
  • Fonum
  • Handleit
  • Yksityiset myyjät (esim. Tori.fi)

Käytetyt puhelimet ja niiden osto voi olla hyvä tapa säästää rahaa ja samalla tehdä ympäristölle palvelus. Muistamalla edellä mainitut asiat voit tehdä onnistuneen kaupan ja löytää itsellesi sopivan käytetyn puhelimen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *