Hakusanamarkkinointi
Internet

Hakusanamarkkinointi: Mitä se on ja miten se toimii?

Hakusanamarkkinointi on internetin hakukoneissa tapahtuvaa mainontaa. Kun käyttäjä tekee hakukoneessa hakua, hakusanamarkkinoinnin mainokset voivat näkyä hakutulosten yläpuolella tai -alapään mainospalkissa.

Hakusanamarkkinointi on tehokas tapa tavoittaa potentiaalisia asiakkaita, jotka ovat jo kiinnostuneita yrityksesi tuotteista tai palveluista. Se on myös kustannustehokas tapa saada lisää kävijöitä verkkosivuillesi.

Hakusanamarkkinoinnin hyödyt

Hakusanamarkkinoinnin hyödyt ovat seuraavat:

 • Tavoittavuus: Hakusanamarkkinointi tavoittaa potentiaalisia asiakkaita, jotka ovat jo kiinnostuneita yrityksesi tuotteista tai palveluista.
 • Kustannustehokkuus: Hakusanamarkkinointi voi olla erittäin kustannustehokasta, jos se toteutetaan oikein.
 • Seurantamahdollisuus: Hakusanamarkkinointia voidaan seurata tarkasti, jotta voit mitata sen tehokkuutta ja tehdä tarvittaessa muutoksia.

Hakusanamarkkinoinnin toimintaperiaate

Hakusanamarkkinointi perustuu siihen, että mainokset näytetään vain niille käyttäjille, jotka tekevät hakukoneessa hakuja, jotka liittyvät yrityksesi tuotteisiin tai palveluihin.

Hakusanamarkkinoinnin mainokset määritellään käyttämällä hakusanoja. Hakusana on sana tai lause, jota käyttäjät yleensä käyttävät hakukoneessa hakiessaan tietoa tai tuotteita tai palveluita.

Kun käyttäjä tekee hakukoneessa hakua, hakukone vertaa käyttäjän hakusanaa mainosten hakusanoihin. Jos hakusanat täsmäävät, mainos näytetään käyttäjälle.

Hakusanamarkkinoinnin toteutus

Hakusanamarkkinointia toteutetaan useimmiten Google Ads -palvelun avulla. Google Ads on Googlen oma hakusanamarkkinoinnin palvelu, joka tarjoaa kattavan valikoiman työkaluja ja ominaisuuksia hakusanamarkkinoinnin toteuttamiseen.

Google Ads -kampanjan luominen edellyttää seuraavia vaiheita:

 1. Tavoitteiden määrittely

Ensimmäiseksi sinun on määriteltävä, mitä haluat saavuttaa hakusanamarkkinoinnilla. Haluatko lisätä kävijöiden määrää verkkosivuillesi? Haluatko kasvattaa myyntiä? Haluatko lisätä tunnettuutta yrityksestäsi?

 1. Kohderyhmän määrittely

Seuraavaksi sinun on määriteltävä, kenelle haluat mainoksesi näkyvän. Mikä on kohdeyleisösi ikä? Mikä on heidän sukupuolensa? Missä he asuvat? Mitä he etsivät?

 1. Hakusanojen valinta

Kolmanneksi sinun on valittava hakusanat, joiden perusteella mainoksesi näytetään. Hakusanat kannattaa valita huolellisesti, jotta mainokset näytetään oikeille ihmisille oikeaan aikaan.

 1. Mainosten luominen

Neljänneksi sinun on luotava mainokset, jotka houkuttelevat kohdeyleisösi huomion. Mainosten tulee olla selkeitä, informatiivisia ja houkuttelevia.

 1. Budjetin asettaminen

Viimeiseksi sinun on asetettava budjetti hakusanamarkkinointikampanjallesi. Budjetti määrittelee, kuinka paljon olet valmis maksamaan jokaisesta klikkauksesta.

Hakusanamarkkinoinnin optimointi

Hakusanamarkkinointikampanjan tehokkuutta voidaan parantaa optimoimalla mainoksia ja kohdennusta. Optimointia voidaan tehdä esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

 • Hakusanojen tarkistaminen ja päivittäminen
 • Mainosten tekstin ja otsikoiden parantaminen
 • Kohderyhmän tarkistaminen ja päivittäminen
 • Budjetin säätäminen

Hakusanamarkkinoinnin haasteet

Hakusanamarkkinoinnin haasteisiin kuuluvat seuraavat:

 • Kilpailu: Hakusanamarkkinointi on erittäin kilpailukykyinen ala. On tärkeää valita oikeat hakusanat ja luoda tehokkaat mainokset, jotta erotut kilpailusta.
 • Budjetointi: Hakusanamarkkinointi voi olla kallista

Onko sinulla markkinointi asiat kunnossa?

Jos haluat yrityksellesi Googlen hakutuloksiin parempaa näkyvyyttä tietyillä hakusanoilla, niin suosittelemme tutustumaan ERTuki.fi Hakusanamarkkinointi-palveluihin. Jatketaan artikkelia…

Lue myös muita aiheita muualta: 
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)
Älykello (aukeaa luurituki.fi sivuston artikkeliin)
Hakusanamarkkinointi (aukeaa ertuki.fi sivuston sivulle)
Lainavertailu (aukeaa vertaanetissa.fi sivuston sivulle)
HSL Sovellus (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Viaplay (aukeaa nettiruutu.fi sivustolle)
Uusi MobilePay (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *