yli 2 miljoonaa
Internet

DNA:n 5G-väestöpeitto ylitti 2 miljoonaa ihmistä yhteensä jo 86 paikkakunnalla – tuoreimpina listalla Mäntsälä ja Jokioinen

DNA:n 5G-verkko kattaa jo yli 2 miljoonaa suomalaista yhteensä 86 eri paikkakunnalla. Verkkoa rakennetaan tauotta, ja kymmeniä tukiasemia avataan viikoittain eri puolille Suomea. Myös Suomen Yhteisverkon 5G-rakentaminen Varkauden alueella käynnistyy tällä viikolla.

”DNA aloitti Koti 5G -palvelun myynnin joulukuussa 2019, ja miljoonan hengen väestöpeitto 5G-verkossamme saavutettiin viime syyskuussa. Rakentamistahti on siis ollut nopea, ja jopa kiihtynyt syksyn jälkeen. Tämä on erinomainen uutinen kaikille asiakkaillemme, sillä samalla kun rakennamme 5G-verkkoa, tehostamme myös 4G-verkkoamme. DNA:n näkemys on, että 4G pysyy 5G:n rinnalla vielä pitkään mobiiliverkon pääasiallisena teknologiana ja asiakkaiden eniten käyttämänä verkkona”, kertoo DNA:n radioverkkojohtaja Jarkko Laari.

DNA:n 5G-verkkoa laajennetaan ja parannetaan tällä hetkellä erityisesti Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Lahdessa. Vuoden edetessä 5G-peittoa laajennetaan näiden lisäksi etenkin, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Kauniaisissa, Porissa, Raumalla, Seinäjoella, Sipoossa ja Vaasassa. 5G-tukiasemia rakennetaan jatkuvasti myös uusille paikkakunnille, sillä DNA seuraa 4G-verkkonsa kapasiteettia, ja rakentaa 5G-verkkoa saadun datan perusteella. Tämä tarkoittaa, että tukiasemia uusitaan 5G-kykyisiksi nimenomaan niillä alueilla, missä tarve lisäkapasiteetille on kiireisin. Tuoreimmat DNA:n 5G-paikkakunnat ovat Jokioinen ja Mäntsälä.

Tällä hetkellä DNA:n 5G-palveluita on saatavilla seuraavilla 86 paikkakunnalla: Alajärvi, Espoo, Eura, Eurajoki, Forssa, Haapavesi, Hanko, Harjavalta, Hattula, Hausjärvi, Heinola, Helsinki, Hollola, Hyvinkää, Hämeenlinna, Ii, Ilmajoki, Isokyrö, Jokioinen, Jyväskylä, Jämsä, Järvenpää, Kaarina, Kangasala, Kauhava, Kauniainen, Kerava, Kokkola, Kouvola, Kuopio, Kurikka, Kärkölä, Lahti, Laihia, Lapua, Laukaa, Lempäälä, Lieto, Liminka, Loimaa, Masku, Muhos, Mäntsälä, Naantali, Nakkila, Nivala, Nokia, Nurmijärvi, Orimattila, Orivesi, Oulu, Padasjoki, Paimio, Parainen, Pietarsaari, Pirkkala, Pori, Porvoo, Pyhäjoki, Pälkäne, Pöytyä, Raahe, Raisio, Rauma, Riihimäki, Rusko, Salo, Sastamala, Seinäjoki, Siilinjärvi, Sipoo, Siuntio, Somero, Suonenjoki, Sysmä, Säkylä, Tampere, Teuva, Turku, Tuusula, Ulvila, Vaasa, Valkeakoski, Vantaa, Ylivieska ja Ylöjärvi.

Osalla paikkakunnista 5G-verkon peitto on jo hyvin laajasti keskusta- ja taajama-alueet kattava, mutta joillain paikkakunnilla verkko on edelleen hyvin paikallinen. Oman asuinalueensa tilanteen näkee helpoiten DNA:n 5G-peittokartasta, joka on saatavissa osoitteessa www.dna.fi/5G. Peittokartan päivittymisessä on viivettä, minkä vuoksi aivan uusimmat tukiasemat eivät välttämättä vielä näy.

Itä- ja Pohjois-Suomen osalta 5G-verkkoa rakentaa DNA Oyj:n ja Telia Finland Oyj:n yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy. Kolmivuotinen rakennusprojekti käynnistyy torstaina 25. maaliskuuta Varkauden ympäristössä, missä 5G-tukiasemia rakennetaan Varkauden, Joroisten, Leppävirran ja Pieksämäen alueille. Näiden alueiden tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 23. huhtikuuta 2021. Yhteisverkon rakentaminen tulee entisestään kiihdyttämään DNA:n 5G-palveluiden peittoalueen

Lähde: STT Info
Kuva: DNA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *