Asuntolainan kilpailuttaminen
Uutinen

Asuntolaina – kilpailuta ja säästä tuhansia euroja

Asuntolainan kilpailuttaminen on yksi tärkeimmistä asioista, joita voit tehdä säästääksesi rahaa asunnon ostossa. Kilpailuta asuntolaina heti tänään ja voit saada jopa tuhansien eurojen eron lainakustannuksissa. Tässä artikkelissa kerromme kaiken, mitä sinun tulee tietää asuntolainan kilpailuttamisesta.

Miksi kilpailuttaa asuntolaina?

Asuntolaina on tyypillisesti suurin yksittäinen laina, jonka ihminen ottaa elämänsä aikana. Siksi on tärkeää, että saat parhaan mahdollisen koron ja lainan ehdot. Kilpailuttamalla lainan voit vertailla eri pankkien tarjouksia ja löytää itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Asuntolainaa kilpailuttamalla voit säästää rahaa seuraavilla tavoilla:

 • Saamalla alhaisemman koron. Koron suuruus vaikuttaa merkittävästi lainan takaisinmaksukustannuksiin. Pienemmällä korolla lainan takaisinmaksu on nopeampaa ja säästät rahaa koroissa.
 • Saamalla parempia lainan ehtoja. Lainan ehdot voivat vaihdella pankkien välillä. Kilpailuttamalla lainan voit varmistaa, että saat itsellesi sopivat ehdot, kuten joustavan takaisinmaksun ja mahdollisuuden lyhennyksiin.
 • Saamalla pankkien kilpailemaan sinun asiakkuudestasi. Kun kilpailutat asuntolainan, pankit joutuvat kilpailemaan sinun asiakkuudestasi. Tämä voi johtaa parempiin tarjouksiin ja edullisempiin ehtoihin.

Miten kilpailuttaa asuntolaina?

Asuntolainaa voi kilpailuttaa monella eri tavalla. Yksi tapa on ottaa yhteyttä suoraan eri pankkeihin ja pyytää lainatarjousta. Toinen tapa on käyttää lainanvertailupalvelua, joka kilpailuttaa lainan puolestasi.

Lainanvertailupalvelu on helppokäyttöinen ja nopea tapa kilpailuttaa asuntolaina. Palveluun täytetään vain omat tiedot ja toivottu lainamäärä, ja palvelu kilpailuttaa lainan automaattisesti eri pankkien kesken. Lainanvertailupalvelun avulla voit vertailla eri pankkien tarjouksia helposti ja löytää itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Mitä pitää ottaa huomioon kilpailuttaessa asuntolainaa?

Asuntolainan kilpailuttamisessa on muutamia asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon:

 • Lainan korko. Koron suuruus on yksi tärkeimmistä tekijöistä, kun vertailet eri pankkien tarjouksia.
 • Lainan ehdot. Lainan ehdot voivat vaihdella pankkien välillä. Tarkista esimerkiksi lainan takaisinmaksuaika, lyhennysten suuruus ja mahdollisuus lyhennyksiin.
 • Pankkien palvelut. Vertaile myös pankkien tarjoamia palveluita, kuten verkkopankkipalveluita ja asiakaspalvelua.
 • Omat tarpeet. Mieti, millainen laina sopii parhaiten omiin tarpeisiisi. Tarvitsetko esimerkiksi joustavan takaisinmaksun tai mahdollisuuden lyhennyksiin?

Vinkkejä asuntolainan kilpailuttamiseen

 • Aloita kilpailuttaminen hyvissä ajoin. Asuntolainan kilpailuttaminen voi viedä aikaa, joten aloita kilpailuttaminen hyvissä ajoin ennen asunnon ostoa.
 • Pyydä tarjouksia useilta pankeilta. Älä tyydy ensimmäiseen tarjoukseen, vaan pyydä tarjouksia useilta pankeilta.
 • Vertaile tarjouksia huolellisesti. Älä vertaile pelkästään koron suuruutta, vaan myös lainan ehdot ja pankkien palvelut.
 • Neuvottele lainan ehdoista. Kun olet löytänyt itsellesi sopivan lainatarjouksen, voit neuvotella lainan ehdoista pankin kanssa.

Asuntolainan kilpailuttaminen voi säästää sinulle tuhansia euroja. Se on helppo ja nopea tapa löytää itsellesi sopiva asuntolaina!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *