Älypuhelimet Sovellukset Tietotekniikka

​Samsung esitteli uudet kannettavat tietokoneensa: ohut ja tehokas Galaxy Book -sarja tuo puhelimen ja läppärin entistä lähemmäs toisiaan

Uudet Samsung Galaxy Book-, Book Pro- ja Book Pro 360 -mallit sopivat nykyaikaisen kuluttajan vaatimuksiin ja näyttävät mihin teknologia nykyään pystyy: niitä on keveytensä ansiosta helppo kantaa mukana, mutta niiden suorituskyky ja tehokkuus ei silti kärsi.

Viimeisen vuoden aikana tietokoneista on tullut elintärkeä osa ihmisten elämää niin henkilökohtaisissa kuin ammatillisissakin olosuhteissa. Samsungin uudet Galaxy Book-, Galaxy Book Pro- ja Galaxy Book Pro 360 -mallit ovat kaikki uuden sukupolven kannettavia tietokoneita, jotka on rakennettu nykyajan vaatimuksia varten. Uudet kannettavat tietokoneet pyrkivät maksimoimaan tuottavuutta jokapäiväisissä askareissa, avaamaan ovia upean viihteen pariin ja vapauttamaan käyttäjien luovuutta.

Galaxy Book Pro- ja Pro 360 -mallit sisältävät johtavia mobiili-innovaatioita, kuten AMOLED-näytöt, 5G-yhteyden ja erittäin kompaktin muotoilun. Lisäksi Galaxy Book -sarja on räätälöity nykypäivän monilaitteista maailmaa varten. Tätä tukee laaja yhdistettävien laitteiden ja palveluiden ekosysteemi sekä sisäänrakennettu LTE- ja 5G-datayhteys, jotka pitävät huolen siitä, että verkkoon pääsee missä ja milloin tahansa.

Tuoteuutuuksista edullisempaa hintaluokkaa edustaa Pro-malleja hitusen kookkaampi Galaxy Book -malli, joka on varustettu TFT-näytöllä. Kaikkia malleja yhdistää muun muassa 11. sukupolven Intel® Core™ -prosessori sekä saumaton yhteys muiden Samsung Galaxy- ja IoT-laitteiden kanssa. Galaxy-ekosysteemin tavoitteena onkin tehdä laitteiden välisistä toiminnoista mahdollisimman sujuvia ja yhtenäisiä. Yhteistyössä Microsoftin ja Intelin kanssa Samsung lähestyi kannettavia tietokoneita uudella tavalla, jossa, älypuhelimet ja tietokoneet toimivat moitteettomasti yhteen käyttöjärjestelmästä riippumatta.

”Elämme aikaa, jossa viestiminen ja erityisesti laitteiden helppokäyttöisyys ja liitettävyys eri laitteiden välillä ovat äärimmäisen tärkeitä asioita. Pyrimme näillä uutuuksilla tarjoamaan asiakkaillemme innovatiivisen laitteen, joka kulkee helposti mukana missä tahansa ja tarjoaa tarvittavaa tehoa päivittäisiin tehtäviin”, Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja Mika Engblom kertoo.

Puhelimista inspiroitunut mallisto vastaa nykyajan vaatimuksiin

Nykyajan kuluttajat ovat älypuhelinten aikakaudella tottuneet niiden tarjoamaan helppouteen ja nopeuteen. Uusi Galaxy Book -sarja onkin inspiroitunut älypuhelimista ja pyrkii tuomaan saman helppouden ja nopeuden myös kannettaviin tietokoneisiin.

Galaxy Book, Galaxy Book Pro ja Galaxy Book Pro 360 sopivat nykyaikaisten kuluttajien tarpeisiin, myös niiden, jotka suosivat älypuhelinta ennen kaikkea muuta. Kaikkia uuden sarjan kannettavia on helppo kantaa mukanaan minne vain ja ne tekevät päivittäisistä toiminnoista entistä yksinkertaisempia ja sujuvampia. Galaxy Book Pro painaa 13-tuumaisena vain 870 grammaa. Myös Galaxy Book- ja Book Pro 360 -mallit painavat vain reilun kilon verran, eikä premium-tason muotoilu ole verottanut tuotteen kestävyyttä.

Samsung Galaxy Book Pro 15”

AMOLED-näyttö vie katselukokemuksen uudelle tasolle

Galaxy Book Pro- ja Book Pro 360 -mallit ovat Samsungin ensimmäiset Windows-tietokoneet, joissa on Super AMOLED -näyttö. Tämä tarkoittaa, että Samsungin johtava näyttöteknologia on nyt saatavana koko mobiiliportfoliossa aina älykelloista ja älypuhelimista tabletteihin sekä tietokoneisiin. Lisäksi Pro-mallien näyttö on SGS Eye Care -sertifioitu, joka tuottaa jopa 70 prosenttia vähemmän sinistä valoa.

Intelligent Color -moottori hienosäätää käytettävän väriavaruuden automaattisesti meneillään olevan toiminnon mukaisesti. Elokuvat ja pelit näyttävät eloisilta ja voimakkailta DCI-P3- tai AMOLED Native -väriprofiileissa. Jotta kuviin saada todellisuuden tuntua, Galaxy Book Pro -mallit pystyvät siirtymään automaattisesti Adobe RGB -väriprofiiliin esimerkiksi valokuvien muokkausohjelmissa. Elävää sisältöä täydentävät tarkkaääniset AKG-kaiuttimet, ja Dolby Atmos mahdollistaa entistä immersiivisemmän äänikokemuksen.

Tehokkuuden ja käyttömukavuuden maksimointia

Galaxy Book -sarja sisältää tuoreinta teknologiaa 11. sukupolven Intel® Core™ -prosessorin ja Intel® Iris® Xe -näytönohjaimen muodossa. Galaxy Book Pro on sertifioitu Intel® Evo™ -alustalla, mikä tarkoittaa alan johtavaa tehokkuutta, immersiivistä grafiikkaa, jatkuvaa yhteyttä ja pitkäkestoista akun käyttöikää. Intelligent Performance Manager -toiminto sopeutuu älykkäästi tietokoneen asentoon, ympäristöön ja järjestelmän kuormitukseen. Toiminto pystyy myös tasapainottamaan suorituskyvyn ja virrankulutuksen automaattisesti säätämällä tuuletinta, lämpötilaa ja akunkäyttöä.

Galaxy Book Pro -mallien tehokkuutta lisäävät toiminnot tekevät jokapäiväisistä askareista entistä mukavampia. Uudelleensuunniteltu Pro-näppäimistö lisää nopeutta ja mukavuutta leveiden näppäinten johdolla, ja entistä kookkaampi kosketuslevy antaa enemmän tilaa erilaisille toiminnoille. Studio-tila ja älykäs melunvaimennus antavat parhaat eväät onnistuneille videopuheluille. Screen Recorder on kätevä tapa tallentaa omaa näyttöä ja ääntä, ja Samsung Studio Plus -muokkaustyökalulla videoiden editointi tapahtuu laadukkaasti.

Galaxy Book Pro 360 -kannettavan mukana tulee käyttäjien suosima, päivitetty versio S Pen -kynästä, joka on oiva työkalu muistiinpanojen kirjoittamiseen esimerkiksi työ- tai koulumaailmassa. Kannettavaan valmiiksi asennettu Clip Studio Paint tarjoaa kynälle ammattimaisesti suunniteltuja sivellinvaihtoehtoja esimerkiksi piirtämistä tai luonnostelua varten.

Entistä parempi laitteiden välinen yhteys

Second Screen -toiminnon avulla näyttöä voi laajentaa Galaxy Tab -laitteelle ja hyödyntää Duplicate- ja Extend -tiloja. Link to Windows- ja Microsoft Your Phone -integraatioiden avulla voi soittaa puheluita, tarkistaa ilmoituksia, selata valokuvia, vastata viesteihin ja pitää käynnissä viittä sovellusta samanaikaisesti älypuhelimesta suoraan tietokoneen näytölle jaettuna.

Galaxy-laitteet ovat nyt entistä enemmän yhteydessä toisiinsa ekosysteemin sisällä. Easy Bluetooth Connection -toiminto yhdistää Galaxy Buds -kuulokkeet kannettavaan välittömästi ja Galaxy Book Smart Switchillä pystyy siirtämään suosikkivalokuvat, elokuvat, tiedostot, sovellukset ja jopa asetukset nykyiseltä Windows-tietokoneeltasi Galaxy Book -sarjan kannettavalle tietokoneelle. Quick Share -toiminnon avulla sisältöä voi jakaa Galaxy-laitteiden välillä muutamalla painalluksella.

Samsung Galaxy Book Pro 360 ja S Pen

Galaxy Book -sarja toimii myös älykodin keskuksena saumattomalla SmartThings-integraatiolla. Valojen sammuttaminen, lämpötilan säätäminen tai jopa kodinkoneiden käynnistäminen onnistuu SmartThings-sovelluksen avulla. SmartThings Find -sovelluksella voi etsiä nopeasti Bluetooth-pariliitettyjä Galaxy-laitteita.

Hinta ja saatavuus

Uuden Samsung Balaxy Book -sarjan myynti alkaa Suomessa 14.5.2021, pois lukien Samsung Galaxy Book Pro 360 13” 5G -malli, joka saapuu myyntiin kesän jälkeen. Kaikkien mallien ennakkotilaus käynnistyy tänään 28.4.2021. Ostaessaan Galaxy Book Pro tai Book Pro 360 -mallin kannettavan, ennakkotilaajat saavat kaupan päälle Samsung Galaxy Buds Pro -kuulokkeet (arvo 229 €).

Galaxy Book Pro 360 -mallin suositushinta on 1 199 € – 1 749 €, koneen teknisistä yksityiskohdista riippuen. Galaxy Book Pro -mallin suositushinta on 1 099 € – 1 549 €, koneen teknisistä yksityiskohdista riippuen ja Galaxy Book -mallin suositushinta puolestaan on 679 € – 1 049 €, koneen teknisistä yksityiskohdista riippuen.

Tekniset tiedot:

Lähde: Samsung / MyNewsDesk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *